Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΑ !!! ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ !!!

Εμπρηστική δήλωση Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, αν χρειαστεί, έναντι της Ρωσίας
Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο γγ του ΝΑΤΟ, που σημειώνει πως είναι έτοιμος να προστρέξει στο πλευρό της Τουρκίας σε μια πιθανή εμπόλεμη σύρραξη με τη Ρωσία αν αυτό χρειαστεί. Μετά από μια τέτοια δήλωση, ο κ. Στόλενμπεργκ πάντως δηλώνει υπέρμαχος πολιτικής λύσης στη Συρία 
Το NATO θα βοηθήσει την Τουρκία, κράτος-μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, εάν αυτό χρειάζεται, δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μερικές ημέρες αφότου αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας που εκτελούσαν αποστολές βομβαρδισμού στη Συρία παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ερωτηθείς εάν το NATO είναι προετοιμασμένο να υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Ρωσίας, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «η Τουρκία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος και έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό» του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Το NATO είναι εδώ για να βοηθήσει εάν χρειάζεται

«Έχουν μια άξια Πολεμική Αεροπορία, επομένως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αυτές που θα αντιδράσουν πρώτες, αλλά το NATO είναι εδώ για να τις βοηθήσει εάν χρειάζονται», πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Νωρίτερα, ο ΓΓ του NATO κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συμβάλλει στο να παραταθεί η σύγκρουση στη Συρία προσφέροντας υποστήριξη στον Μπασάρ αλ Άσαντ έναντι της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, ωστόσο πρόσθεσε τη φωνή του σε αυτές που καλούν να υπάρξει μια πολιτική διευθέτηση με τη συμμετοχή της Μόσχας και της Τεχεράνης.

Η Ρωσία δε θα έπρεπε να στηρίζει τον Άσαντ

«Η Ρωσία θα έπρεπε να αγωνίζεται εναντίον του ΙΚ (της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) και όχι να υποστηρίζει τον Άσαντ», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε μια παρέμβασή του ενώπιον κοινοβουλευτικών των κρατών-μελών του NATO που συμμετείχαν σε μια σύνοδο στο Σταβάνγκερ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα εναντίον του ΙΚ αλλά πολεμούν επίσης μετριοπαθείς οργανώσεις της αντιπολίτευσης και υποστηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ. Αυτό το δίχως άλλο θα παρατείνει τον πόλεμο», συνέχισε.

Πολιτική λύση προκρίνει ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία διεξάγει από τα τέλη του Σεπτεμβρίου μια εκστρατεία εντατικών βομβαρδισμών σε όλη την εμπόλεμη Συρία. Μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ανακοίνωσε ότι έπληξε 53 «στόχους».
«Πρέπει να πιέσουμε για (να εξευρεθεί) μια πολιτική λύση του πολέμου στη Συρία και ακολούθως, ασφαλώς, όλες οι χώρες οι οποίες εμπλέκονται στη σύρραξη, είτε στο εσωτερικό της Συρίας ή από το εξωτερικό, με την υποστήριξη των διαφόρων οργανώσεων, θα έπρεπε να πάρουν μέρος στον διάλογο» για να βρεθεί μια διευθέτηση, πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Αυτό συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων για παράδειγμα του Ιράν και της Ρωσίας», ανέφερε.

Η Μόσχα καλεί την Άγκυρα σε συνεργασία

Την ώρα που ΝΑΤΟ ανεβάζει τους τόνους κατά της Ρωσίας, το Κρεμλίνο τονίζει πως οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας πρέπει να συνεργαστούν στην μάχη ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία. Αυτό υπογράμμισε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στο μήνυμά του στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα.
«Η κατάσταση απαιτεί σημαντικές κοινές προσπάθειες στην μάχη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία σε πλήρη αρμονία με τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τους προέδρους (Βλαντίμιρ) Πούτιν και (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν. Θα πρέπει να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας στην μάχη ενάντια αυτού του κακού», έγραψε ο Λαβρόφ στο βιβλίου συλλυπητήριων.
Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον τουρκικό λαό και στις αρχές για την πολύνεκρη επίθεση.
 
Πηγή: ΑΠΕ