Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ !!!



2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1941, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ. Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Την 2 Ιουνίου 1941, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 25 άνδρες του χωριούΚΟΝΤΟΜΑΡΙ Χανίων. Ήταν όλοι οι άνδρες από 18-50 ετών. Η σφαγή έγινε ως αντίποινα για τη «συμμετοχή τους στη Μάχη της Κρήτης».
Η εκδικητική μανία των Γερμανών για τους περήφανους Κρητικούς που υπεράσπιζαν τον τόπο τους και την επιθυμία τους για ελεύθερη Πατρίδα, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη Μάχη της Κρήτης.

Την επομένη της ήττας Ελλήνων και Συμμάχων, ο Υπολοχαγός Horst Trebes επικεφαλής μονάδας αλεξιπτωτιστών εισέβαλε στο χωριό ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ και επιδόθηκε στο φρικιαστικό ομαδικό έγκλημα με τον ισχυρισμό της αντίποινας, για το θάνατο 5 Γερμανών στρατιωτών που βρέθηκαν μετά τη μάχη κοντά στο χωριό.
Οι Γερμανοί επέτρεψαν τη ζωή στα γυναικόπαιδα και σε λίγους ηλικιωμένους.
Την άνανδρη ομαδική δολοφονία κατέγραψε ο Γερμανός Υπολοχαγός Franz-Peter Weixler, ο οποίος υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας της Wehrmacht. Για τη διαρροή των φωτογραφιών ο Weixler απομακρύνθηκε από τη θέση του και κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία.
Ο δάσκαλος Βασίλης Φορτούνης σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο επικεφαλής της μονάδας των εκτελεστών-αλεξιπτωτιστών Horst Trebes τιμήθηκε με το Σταυρό του Ιππότη του ναζιστικού καθεστώτος για τα «ανδραγαθήματά του» στην Κρήτη. Σκοτώθηκε το 1944 σε μάχη στη Νορμανδία.
Οι Βρετανοί δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα της Ελλάδας μετά το τέλος του πολέμου για την έκδοση του ΣτρατηγούKurt Student. Ο Γερμανός Στρατηγός δικάστηκε από τους Βρετανούς για κακομεταχείριση κρατουμένων και δολοφονία αιχμαλώτων στην Κρήτη. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών και απελευθερώθηκε το 1948 για «ιατρικούς λόγους». Όπως αναφέρεται δεν δικάστηκε ποτέ για εγκλήματα κατά αμάχων. 
Ο Στρατηγός Kurt Student που κατηγορήθηκε ότι έδωσε την εντολή για τη σφαγή στο ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ αποκάλυψε στηΔίκη τη Νυρεμβέργης ότι έλαβε τη διαταγή για το έγκλημα αυτό από τον Hermann Göring που ήταν ο επικεφαλής της Γερμανικής Αεροπορίας.
Ακολουθούν εικόνες της εκτέλεσης των άμαχων Κρητών στο ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ Χανίων, όπως τις απέδωσε ο φακός του Υπολοχαγού Franz-Peter Weixler, από το φωτογραφικό υλικό του γερμανικού ομοσπονδιακού αρχείου και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από το δημοσιογράφο Βάσο Μαθιόπουλο το 1980.I.Σ.Γ.Μ