Η Εποχή του Μεγάλου Αδελφού είναι εδώ
Ετοιμάζεται να μας εισάγει σε μία κοινωνία όπου κάθε φορά που θα χρησιμοποιούμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό θα δεχόμαστε σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων… Ένα «ψηφιακό τατουάζ» ή ένα μικροτσίπ θα είναι απαραίτητα (σ.σ. pentapostagma.gr – προωθείται ως απαραίτητο) για το ξεκλείδωμα ενός κινητού τηλεφώνου νέας γενιάς.
Η εποχή της εκτεταμένης βιομετρικής αναγνώρισης και της εμφύτευσης μικροτσίπ είναι εδώ. Πρόκειται να αλλάξει δια παντός τον τρόπο που ζούμε.
Οι υπέρμαχοι των νέων αυτών τεχνολογιών υποστηρίζουν ότι θα καταστήσουν τις ιδιωτικές μας πληροφορίες και τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς πολύ πιο ασφαλείς. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που προειδοποιούν για την επέλαση των τεχνολογιών του «Μεγάλου Αδελφού» και τον ολοένα και μεγαλύτερο κυβερνητικό έλεγχο και ρύθμιση των ζωών μας.
Ένα είναι βέβαιο: οι συγκεκριμένες τεχνολογίες οδηγούν με μαθητική ακρίβεια σε έναν εφιάλτη δίχως προηγούμενο.
Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, και ολοένα και αυξάνονται:
Η Barclays ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη τράπεζα του Δυτικού Κόσμου που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της σάρωσης των φλεβών για τον έλεγχο της πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ένας βιομετρικός σαρωτής θα συνδέεται με τους υπολογιστές των πελατών στο ίδιο τους το σπίτι..
H Barclays προφασίζεται ότι πραγματοποιεί αυτή την κίνηση για την καταπολέμηση της τραπεζικής απάτης. H τράπεζα συνεργάστηκε με την εταιρεία Hitachi ώστε να αναπτύξει ένα βιομετρικό σαρωτή που θα «διαβάζει» τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός πελάτη για να αποκτά ο τελευταίος πρόσβαση τους λογαριασμούς, αντί να χρησιμοποιεί έναν κωδικό πρόσβασης ή PIN.
Τι είναι οι βιομετρικές τεχνολογίες
Οι τεχνολογίες βιομετρικής αναγνώρισης παρέχουν μεθόδους αυτοματοποίησης για την αναγνώριση ενός ατόμου βάσει των φυσικών του χαρακτηριστικών – όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, το σχήμα του χεριού του, τα χαρακτηριστικά των ματιών ή του προσώπου ακόμη και αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά και μοναδικά πρότυπα φωνής και υπογραφής.
Η παραβίαση μίας βάσης βιομετρικών δεδομένων αποτελεί ένα εφιαλτικό σενάριο, καθώς οι βιομετρικές βάσεις δεδομένων πιστοποιούν με μοναδικό τρόπο την ταυτότητα του κάθε ατόμου.
Η αναγνώριση της ίριδας του ματιού μέσω των τεχνολογιών σάρωσης αποτελεί ακόμη μία τεχνολογία συγκέντρωσης βιομετρικών δεδομένων.
Διαδικτυακό Εμπόριο/Κινητά Τηλέφωνα Νέας Γενιάς για τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων
Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός Alibaba που έχει ως αντικείμενο το διαδικτυακό εμπόριο αναμένεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της σάρωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μία προσπάθεια να καταστήσει ασφαλέστερες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας της.
Η κινεζική εταιρεία θα ενσωματώσει πλέον την τεχνολογία σάρωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ παράλληλα η κατασκευάστρια εταιρεία των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς iPhone και iPad από την Ταιβάν αναμένεται δαπάνησε ήδη 5 εκατομμύρια δολάρια στη συνεργασία της με τη Νορβηγική εταιρεία NEXT Biometrics, που αναπτύσσει τεχνολογίες σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Είναι απλώς θέμα χρόνου προτού περισσότερες τράπεζες, ακόμη περισσότερες εταιρείες διαδικτυακών αγορών και μεγάλες ιστοσελίδες ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν αντίστοιχες τεχνολογίες.
Πλέον η εποχή που ζούμε είναι εκτός ελέγχου, και οι μεγάλες εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα.
Κινητά τηλέφωνα και «ψηφιακά τατουάζ»
Η εταιρεία Motorola ανέπτυξε ένα ιδιότυπο «ψηφιακό τατουάζ» που θα διασφαλίζει ότι μονάχα ο κάτοχος ενός τηλεφώνου θα έχει την ικανότητα να το ξεκλειδώνει.
Περιγράφοντας τη νέα τεχνολογία η Motorola περιέγραψε τα «ψηφιακά τατουάζ» ως κατασκευασμένα από πολύ λεπτά και ευέλικτα υλικά, με το κάθε ένα από αυτά να δίνει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει το κινητό τηλέφωνο «μόνο με το άγγιγμα της συσκευής Moto Χ» στο τατουάζ, δίχως να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης». Η διάρκεια «ζωής» του τατουάζ είναι πέντε ημέρες ενώ είναι αδιάβροχο και αντέχει ακόμη και κατά την πραγματοποίηση φυσικής άσκησης.
Δείτε ένα σχετικό βίντεο
Ίσως η προπαγάνδα της εταιρείας για τη συγκεκριμένη τεχνολογία να μην συγκεντρώνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι πραγματοποίησαν ήδη εμφύτευση μικροτσίπ στον ίδιο τους τον οργανισμό, προτού κυκλοφορήσει το νέο iPhone 6 είναι πραγματικά τρομακτικό.
Πέρα από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όμως, και οι επιστήμονες προωθούν συνεχώς την εμφύτευση μικροτσίπ με «πρόφαση» την θεραπεία σύνθετων προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία.
Η εποχή της Νέας Τάξης απαιτεί «καινοτομίες», καινοτομίες επιστημονικές και τεχνολογικές που επιδιώκουν να φέρουν την ανθρωπότητα στην πλήρη υποδούλωση..
pentapostagma.gr