Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Π.Ε. Βοιωτίας
Λιβαδειά 10-03-2022
Επιχείρηση αποχιονισμού της ΠΕ Βοιωτίας
Το καιρικό φαινόμενο ΦΙΛΙΠΠΟΣ πλήττει από χθες και τον νομό Βοιωτίας σε όλη την επικράτεια του. Από την πρώτη στιγμή ολόκληρος ο εκχιονιστικός στόλος βρισκόταν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Βοιωτίας, προχωρώντας σε διαρκείς καθαρισμούς του οδοστρώματος όπου κρινόταν απαραίτητο και συνεχίζει προκειμένου να μένει το οδόστρωμα ανοιχτό. Ο αποχιονισμός γίνεται κάτω από ήπιες συνθήκες προς το παρόν και το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας παραμένει ως τώρα ανοιχτό. Δεν έχει ακόμα απαιτηθεί η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις επηρεάζουν σήμερα και μέχρι το απόγευμα, τα ανατολικά του νομού Βοιωτίας και από αύριο το πρωί θα επηρεάσουν τις βόρειες περιοχές. Το Σάββατο το φαινόμενο θα φέρει ήπιες χιονοπτώσεις και στα δυτικά του νομού. Το περισσότερο χιόνι θα δεχτούν τα ορεινά και ημιορεινά.
Για τον αποχιονισμό της ΠΕ Βοιωτίας επιχειρούν 20 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ και βρίσκονται σε επιφυλακή άλλα 20 για κάθε ενδεχόμενο.
Υπάρχουν σταθμοί άλατος για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων σε διάφορα σημεία του νομού.
ΑΡΑΧΩΒΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙ ΘΗΒΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ.


«Τα μηχανήματά μας επιχειρούν από το απόγευμα της Τρίτης 08 Μαρτίου, κάτω από συνθήκες έντονης χιονόπτωσης. Η Πολιτική Προστασία, οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες κι εγώ προσωπικά, βρισκόμαστε σε διάφορα σημεία της επικράτειας του Νομού και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο. Θα συνεχίσουμε καθ’ όλη την διάρκεια του φαινομένου να αντιμετωπίζουμε κάθε δύσκολη κατάσταση και θα σταθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη που τυχόν μας χρειαστεί. Παρακαλώ όμως τους πολίτες να μην μετακινούνται χωρίς λόγο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά

Δημήτρης Σοβατζής