Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Τώρα είναι η ώρα να ξαναθυμίσουμε στους «συμμάχους» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ν.Α.Τ.Ο. ότι έγινε εισβολή και στην Κύπρο !!!

Τώρα είναι η ώρα να ξαναθυμίσουμε στους «συμμάχους» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ν.Α.Τ.Ο. ότι έγινε εισβολή και στην Κύπρο

Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου

Πώς να ανεχτούμε εμείς, που βιώσαμε την εισβολή και γίναμε πρόσφυγες πριν από 48 χρόνια, τον ποντιοπιλατισμό και την υποκρισία των συμμάχων μας, των εταίρων μας, οι οποίοι στρουθοκαμηλίζουν και ποιούν την νύσσαν για την τουρκική εισβολή του 1974 σε ένα ανυπεράσπιστο νησί;

Ασφαλώς και καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ασφαλώς και πονάμε, όταν βλέπουμε τον πόνο και την οδύνη των ανθρώπων οι οποίοι τρέχουν προς φυγήν, γίνονται πρόσφυγες σαν κι εμάς πριν από τόσα χρόνια. Μας θυμίζουν «οικεία κακά». Κανένας δεν μπορεί να τους καταλάβει όσο εμείς.

Ακούω τις δακρύβρεκτες δηλώσεις πολλών σχολιαστών και σκέφτομαι ότι όλα αυτά είναι λογοτεχνικά, δεν έχουν βιώματα, γι’ αυτό και δεν μπορούν να καταλάβουν το δράμα αυτών των ανθρώπων και τον πανικό τους. Μόνο άμα το ζήσεις, μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει να χάνεις τα πάντα, να φεύγεις από τον τόπο σου για το άγνωστο… τι σημαίνει να παίρνεις τον δρόμο της προσφυγιάς, με λιγοστά υπάρχοντα… και με τον φόβο και τον τρόμο και την παγωνιά στην ψυχή. Ίσως κάποιοι να έχουν βιώματα από παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν πρόσφυγες από τη Μικρασία.

Πέραν, όμως, τούτου, ως πρόσφυγας που έφυγα από το σπίτι μου χωρίς τίποτα, γιατί εμείς φύγαμε για κάποιες ώρες για να προστατευτούμε από τους βομβαρδισμούς και να γυρίσουμε αργά το απόγευμα, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να θυμίσουμε στους εταίρους μας την εισβολή της Τουρκίας σε ένα μικρό και ανυπεράσπιστο νησί, και το έγκλημα αυτό που έγινε με τις ευλογίες τους και τα αεροπλάνα τους, συνεχίζεται για 48 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους.

Πραγματικά, τώρα είναι η ώρα να θυμίσουμε στους εταίρους μας ότι ένα τμήμα ευρωπαϊκού εδάφους κατέχεται από την Τουρκία και να μην το ξεχνούν. Οι Τούρκοι, να τους τονίσουμε εμφαντικά, διατηρούν εδώ παράνομα στρατεύματα κατοχής. Ποιος επέβαλε στην Τουρκία κυρώσεις, γιατί εισέβαλε παράνομα σε ένα νησί, ποιος θα τους τραβήξει το αυτί γιατί δεν σεβάστηκαν την εδαφική ακεραιότητα του κράτους μας και παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο!

Αντί της τιμωρίας, όπως απαιτούν για τη Ρωσία, αντί για τις κυρώσεις, τους χαϊδεύουν και τους καλοπιάνουν…

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

orthodoxianewsagency