Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

AΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ 14ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 13ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ
Ο 13χρονος, ο Darius Gill, είναι τρομοκρατημένος, καθώς δέχθηκε απειλές από μουσουλμάνους συμμαθητές του ότι θα του επιτεθούν με σιδερογροθιές και μαχαίρια για να τον εκδικηθούν που έκανε αφιέρωμα στην σελίδα του στο Facebook, στα βρετανικά στρατεύματα για την Ημέρα της Ανακωχής. (Ημέρα Ανακωχής ή Ημέρα Εκεχειρίας – Armistice Day - ονομάζεται η επέτειος της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου η οποία γιορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου).
Μια συμμορία μαθητών στο ‘Sidney Stringer Academy’ στο Κόβεντρι - που αυτοαποκαλούνται ‘Muslim Defence League’ («Λίγκα Μουσουλμανικής Άμυνας») – εξοργίστηκαν με τον πατριωτισμό του Darius και ορκίστηκαν εκδίκηση.
Η μητέρα του Darius, Clare Allington, ήρθε και τον πήρε από το σχολείο τη Δευτέρα αφού διάβασε τις απειλές λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη επίθεση.
Η 42χρονη Clare, είπε: «Ποτέ δεν θα αφήσω τον Darius να επιστρέψει στο συγκεκριμένο σχολείο. Η ζωή του θα κινδυνεύει έτσι και γυρίσει πίσω.
«Κανένα παιδί δεν μπορείς να το εκθέτεις σε τόσο επικίνδυνες και τρομακτικές καταστάσεις».
«Ο Darius και εγώ κάναμε μία μακρά συζήτηση για αυτό και αποφασίσαμε και οι δύο ότι δεν θα επιστρέψει πίσω στο σχολείο του».
«Δεν θα επέτρεφα πίσω, εάν ήμουν στην θέση του και θα ήμουν πάντα ανήσυχη αν συνέβαινε ξανά. Ο Darius χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα».
Η Clare είναι ασκούμενη καθηγήτρια και ζει σε μια περιοχή στο Κόβεντρι που ζουν κυρίως μουσουλμάνοι. Μετά από αυτά θέλει να μετακομίσει, φοβούμενη αντίποινα από μουσουλμάνους εξτρεμιστές.
Είπε: "Έχω δύο παιδιά και είμαι μόνη μου. Δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. "Μιλάω με το συμβούλιο για την μετακόμισή μας, γιατί πραγματικά φοβόμαστε για αντίποινα.
"Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ γύρω είναι φανταστικοί και τα πάμε πολύ καλά με τους γείτονές μας, αλλά μετά από τη φοβερή απειλή στο Facebook πρέπει να τους πάρω σοβαρά υπόψη».
Ο Darius στοχοποιήθηκε αφού τοποθέτησε εικόνες βρετανικών στρατευμάτων στο Facebook, ως αφιέρωμα στην Ημέρα της Ανακωχής.
Κατά τις 21:02 στις 11 Νοεμβρίου, έγραψε: "ΑΙΩΝΑ Η ΜΝΗΜΗ (RIP) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ."
Όμως, μια ομάδα από φανατικούς μουσουλμάνους συμμαθητές του εξέφρασε την οργή της στα σχόλιά του και μετά από οργισμένα MSN μηνύματα, η συμμορία κανόνισε να στήσει ενέδρα στον Darius στο σχολείο την Δευτέρα.
Ένα μήνυμα – γεμάτο με ορθογραφικά λάθη - έλεγε: "Η επίθεση τη Δευτέρα θα έχει σιδερογροθιές και μαχαίρια, ελπίζω να μην πεθάνω».
Άλλος έγραψε: «θα τον χτυπήσω. Είμαι τρομοκράτης».
Οι μουσουλμάνοι μαθητές απείλησαν κα την μαμά του παιδιού:
Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας είναι Ιρακινός ο οποίος δημοσίευσε μια ανατριχιαστική εικόνα με τον ίδιο να κρατάει ένα AK47 τουφέκι και έγραψει ένα κομμάτι ραπ με θέμα μια αεροπειρατεία σε αεροπλάνο.
Στις 12 Νοεμβρίου, στις 13:26 έγραψε ένα ποίημα που έγραφε: «Θα δεις τι f ** k θα βγει από το στόμα σου.
«Είμαι αεροπλάνο αεροπειρατών και θα πετάξω στο σπίτι σας, θα κάψω το διαμέρισμά σας με όλη την οικογένειά σας δεμένη στον καναπέ.
«Και θα σκίσω το λαιμό σας, έτσι όταν θα φωνάζετε, μόνο αίμα θα βγαίνει."
Πέντε αγόρια μουσουλμάνοι και ένα λευκό κορίτσι - όλοι ηλικίας 12 ετών - τώρα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αποβληθούν από το σχολείο, όπου το 65% των μαθητών είναι μουσουλμάνοι.
Ο διευθυντής Wendy Tomes δήλωσε: "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που ο Darius επέλεξε να μην επιστρέψει στο σχολείο.
"Μπορούμε να καταλάβουμε πόσο αναστατώθηκε από αυτό και όλοι νιώθουμε αποτροπιασμό για τη συμπεριφορά των εμπλεκόμενων μαθητών.
"Όλοι οι μαθητές που εξετάζονται πολύ σοβαρά από το σχολείο, αλλά δεν είναι όλα τα σχόλια στο Facebook από μαθητές του Sidney Stringer, μερικοί είναι από άλλα σχολεία ή ακόμη και νεαροί ενήλικες που είναι φίλοι με μερικούς από τους μαθητές μας.
"Έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους γονείς των παιδιών και τους ζητάμε να μας στηρίξουν στο να είμαστε σε εγρήγορση για το Facebook και άλλες κοινωνικές σελίδες δικτύωσης."
Από την αστυνομία του West Midlands ειπώθηκε ότι το σχολείο τους ενημέρωσε για το περιστατικό.

Πηγή : http: //redskywarning.blogspot.com