Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΒΙΓΓΟΥ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΩΝ


Ενημερωτική συνάντηση Νίκου Σβίγγου και Σπύρου Νικολάου στο Δημαρχείο
Ενημερωτική συνάντηση είχαν το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου, παρουσία μελών και των δύο συνδυασμών.
Στην συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε, εφ’ όλης της ύλης των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν τον Δήμο τον κ. Νικολάου, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στην μέχρι τώρα πορεία του Δήμου και σε όλα όσα έχουν δρομολογηθεί και πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής.Τόσο ο κ. Σβίγγος όσο και ο κ. Νικολάου τόνισαν ότι η συνεργασία τους είναι δεδομένη και επιβεβλημένη προκειμένου να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος είπε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:
«Είχαμε την χαρά σήμερα να έχουμε κοντά μας, εδώ στο Δημαρχείο, τον νέο μας Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου, τον οποίον υποδέχτηκα και συνεχάρηκα για την εκλογή του.Εμείς δηλώνουμε εξαρχής ότι στηρίζουμε τους Αυτοδιοικητικούς και θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας, ο καθένας από την θέση του, είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε την πόλη και να την πάμε μπροστά.Στο πνεύμα αυτό δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου στις προσπάθειες του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είμαι παρών, θα συμβάλλω, θα ελέγξω και θα προτείνω. Σήμερα είχαμε μια πρώτη ενημέρωση όπου με κάθε ειλικρίνεια μεταφέραμε την πραγματική εικόνα του Δήμου. Ξεκαθαρίσαμε ότι τα ψεύδη δεν μας εκφράζουν, ότι δεν υπάρχει τίποτα κρυφό σε ότι αφορά την διαχείριση και θα παρακαλούσα τον νέο Δήμαρχο να κάνει τον σχετικό έλεγχο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ζητώ από τους υπαλλήλους, όπως άλλωστε το οφείλουν, να συνδράμουν το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.Χρειάζεται πολλά να διορθωθούν και βέβαια υπάρχει ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στον Δήμο μας να πρωταγωνιστήσει σε Πανελλήνιο επίπεδο. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί καμία ευκαιρία η οποία θα προσφέρει ανάπτυξη.Η ενημέρωση που έγινε ήταν κυρίως γύρω από την αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος μας. Ξεπερνώντας τις προεκλογικές φανφάρες και τις αλητείες κάποιων σταθήκαμε εποικοδομητικά σε αυτά που πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος. Σημαντικότερο απ’ όλα είναι η αξιοποίηση του ΧΥΤΑ μέσω της κομποστοποίησης των απορριμμάτων και της αναερόβιας ζύμωσης προς όφελος των οικονομικών της ΔΕΠΟΔΑΘ και των πολιτών. Επίσης συζητήσαμε θέματα που αφορούν το νερό όπως η επέκταση των δικτύων, τον Ψηφιακό μας Δήμο και οικονομικά θέματα.Η διαβεβαίωση προς κάθε κατεύθυνση είναι πως όσα είπαμε στον προεκλογικό μας λόγο θα διερευνηθούν και θα έχουν απάντηση οι λασπολόγοι που φρόντισαν να δημιουργήσουν γύρω από το πρόσωπο μου ένα θολό τοπίο. Αυτό δεν κρατάει πολύ και η λάσπη θα επιστρέψει στους λασπολόγους που έχουν μπει στο καβούκι τους. Δεν είναι όμως ώρα για τέτοια θέματα. Τώρα αυτό που όλοι ζητάμε είναι ο συντονισμός προκειμένου ο Δήμος Θηβαίων να μην χάσει καμία ευκαιρία. Και αυτό θα το πετύχουμε μαζί με την νέα Δημοτική Αρχή με την οποία θα συμπαραταχθούμε, θα ελέγξουμε, θα προτείνουμε, θα διεκδικήσουμε και θα συμπορευθούμε».Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου δήλωσε:
«Είχαμε σήμερα μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο όπου έγινε μια γενική αλλά πολύ καλή ενημέρωση σε ορισμένα κύρια θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Μαζί μου είχα και κάποιους συμβούλους οι οποίοι με την σειρά τους έθεσαν ερωτήματα καθώς κάποια ζητήματα θα πρέπει να τα δούμε και εμείς την περίοδο αυτή που είναι η περίοδος της ενημέρωσης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε και τις υπηρεσίες όπου έχω ζητήσει από κάθε Διεύθυνση και Τμήμα κάποια σχετική ενημέρωση ώστε να δούμε όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν τον νέο μας Δήμο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για την ενημέρωση που μας έκανε και μάλιστα σε πολύ καλό σημείο».
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com