Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ !!!


Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Αλλαγή τοπίου στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας!!!


Ανάσα για μικρούς και μεγάλους – Άρχισε το έργο της αποχέτευσης...
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Θηβαίων στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας, όπου η εικόνα έχει ήδη αλλάξει σημαντικά, τόσο από τις παρεμβάσεις, όσο και από την ομαδική φυγή των παράνομων αλλοδαπών. Στο πλευρό του Δήμου είναι πλέον και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι συναινούν στο γκρέμισμα παραπηγμάτων κι επικίνδυνων σπιτιών, αφού βλέπουν την άλλοτε γραφική συνοικία να ανασαίνει και πάλι, καθώς οι χώροι άνοιξαν προς όφελος των κατοίκων, κυρίως όμως των παιδιών, που ξαναβρήκαν την χαρά του παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς. Τα σοκάκια διάβηκε προχθές ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, προκειμένου να δει με τους συνεργάτες του, τους χώρους που θα γίνουν οι παρεμβάσεις, αμέσως μετά την γενική αποκατάσταση της περιοχής. «Άλλαξε η εικόνα και ακόμα είμαστε στην αρχή! Έφυγαν τα πρώτα προβλήματα της καθαριότητας και της υγιεινής, που ήταν τα σοβαρότερα και με καλή οργάνωση και προγραμματισμό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε οι κάτοικοι να ζήσουν ανθρώπινα κι εμείς κα έχουμε το καθήκον μας» τόνισε ο κ. Νικολάου, αναφερόμενος στις πρώτες σκέψεις για την αποκατάσταση των χώρων με πράσινο, παγκάκια κ.α.. «Όλα θα πάνε καλά και πιστεύω πως σε μικρό χρονικό διάστημα όλα θα έχουν αλλάξει» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, αναφερόμενος και στις δυσκολίες που προέκυψαν, οι οποίες όμως «ξεπεράστηκαν με την συνεργασία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Α.Χατζησταμάτη με τους κατοίκους και τον Σύλλογο Μικρασιατών

«Δεν σταματάμε εδώ, καθώς ο Συνοικισμός έχει ανάγκη και από άλλα έργα , όπως και η υπόλοιπη πόλη, γιατί τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Θήβας» επεσήμανε το μέλος της ΄Ενωσης Μικρασιατών και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Στρατέλος, μη παραλείποντας να αναφερθεί σε ορισμένες ενέργειες που έγιναν σε βάρος της όλης προσπάθειας: «Δυστυχώς, υπάρχει κινητοποίηση από ορισμένους που δεν θέλουν να δουν τον Συνοικισμό να αλλάζει όψη και καλό είναι να επιβραβεύουμε ότι καλό γίνεται και να μη προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να βάζουμε τρικλοποδιές. Υπάρχει γενική συγκατάθεση και δεν καταλαβαίνω πως έφτασε εδώ κλιμάκιο να ζητήσει ευθύνες, αφού όλα έχουν γίνει με νόμιμες διαδικασίες και με την συγκατάθεση των επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και των ιδιοκτητών και κατοίκων που βιώνουν αυτή την τραγική κατάσταση. Είμαστε στον 21ο αιώνα και το να βλέπεις σπίτια με στοιβαγμένους 30 και 40 ανθρώπους σε ένα δωμάτιο χωρίς καν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής είναι ότι χειρότερο. Εμείς στο κέντρο μπορούμε να απολαμβάνουμε τα καλά , αλλά πρέπει να βλέπουμε και ολόγυρα τι συμβαίνει και αυτό κάνουμε» τόνισε ο κ. Στρατέλος, ευχόμενος «η προσπάθεια να συνεχιστεί και να σταματήσουν οι τρικλοποδιές από εκείνους που δεν θέλουν την αναβάθμιση του Συνοικισμού».
Η παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων το Σάββατο στον Συνοικισμό όμως, είχε και άλλο σκοπό: Την άμεση έναρξη εργασιών για την αποχέτευση στην περιοχή, όπως κι έγινε! Σήμερα το πρωϊ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΘ άρχισαν δουλειά….
«Κλείνουν όλοι οι επικίνδυνοι και παράνομοι βόθροι και παράλληλα αρχίζει το έργο της αποχέτευσης στον Συνοικισμό» υπογραμμίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γ. Σδόνας, δείχνοντας όλα τα σημεία από τα οποία θα περάσει η αποχέτευση, αλλά κι εκείνα τα οποία «ταπώνονται» άμεσα, αφού χρησιμοποιούνταν ως βόθροι, επικίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων.
Να σημειωθεί, ότι αυξάνονται καθημερινά οι ιδιοκτήτες σπιτιών, οι οποίοι εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τον Δήμο για το γκρέμισμα των παραπηγμάτων και άλλων κτιρίων, τα οποία είναι ετοιμόρροπα και αποτελούν εστίες μόλυνσης.