Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

EINAI EΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ???

Είναι επικίνδυνο το φυσικό αέριο στα σπίτια και στα αυτοκίνητα;

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011


Το φυσικό αέριο αέριο κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δημοφιλές αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο....

Τελευταία αρκετοί είναι αυτοί που εξέφρασαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με την χρήση του οικιακού φυσικού αερίου ύστερα από τα τραγικά γεγονότα του σεισμού της Ιαπωνίας. Πόσο ασφαλές είναι όμως για εμάς στην καθημερινή του χρήση στο αυτοκίνητο και στο σπίτι;

Το φυσικό αέριο σαν καύσιμο είναι καθαρό, πιο εύχρηστο από το πετρέλαιο, πιο οικονομικό και περισσότερο αποδοτικό. Είναι λιγότερο επικίνδυνο σε σχέση με άλλα αέρια καύσιμα όπως το υγραέριο.

Σε περίπτωση διαρροής το μεθάνιο που περιέχει το φυσικό αέριο είναι......
ελαφρύτερο από τον αέρα έτσι διαχέεται σε αυτόν με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται έκρηξη. Από στατιστικές έρευνες τα περιστατικά που είχαν σχέση με τη χρήση του φυσικού αερίου είναι 40% λιγότερα των ατυχημάτων που προέρχονται από άλλες πηγές ενέργειας (ηλεκτρισμό,πετρέλαιο).

Αυτοί που θα αποφασίσουν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου είτε στο αυτοκίνητό τους είτε στην οικία τους οφείλουν να ενημερωθούν πρώτα και να επιλέξουν εταιρείες αξιόπιστες οι οποίες χρησιμοποιούν πιστοποιημένα υλικά που προσφέρουν καλή λειτουργία αλλά και αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

greenenergyforus.blogspot.com


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/2011/03/blog-post_5265.html#ixzz1HVJaY7Kg