Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ !!!

Σταματήστε το χρόνο με ξηρούς καρπούς


Μικρό μέγεθος, μεγάλα οφέλη

Αν θέλετε να αποκλείσετε την πιθανότητα να πάθετε καρκίνο, καρδιοπάθειες και διαβήτη, να ελέγξετε το βάρος σας χωρίς να πεινάσετε και να μειώσετε τα ορατά σημάδια της γήρανσης όπως οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας, φάτε ξηρούς καρπούς!

Βοηθούν στην αντιγήρανση
Ο φλοιός όλων των ξηρών καρπών, όπως ο λεπτός των αμυγδάλων, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που συμβάλλουν στην αντιγήρανση. Ακόμη, η βιταμίνη Ε που περιέχουν και το άλφα λινολεϊκό οξύ βοηθούν το δέρμα να λάμψει.

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς
Οι περισσότεροι καρποί είναι πλούσιοι σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και συνεπώς την πίεση του αίματος και τον κίνδυνο της στηθάγχης, εμφράγματος μυοκαρδίου και καρδιακής προσβολής. Τα περισσότερα λίπη των ξηρών καρπών (φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, macademia, πεκάν και καρύδια) αποτελούνται από τα πολυακόρεστα Ω-3 και Ω-6 που έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης του αίματος. Ακόμη η βιταμίνη Ε, ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας που βρίσκεται σε αφθονία στα αμύγδαλα, συμβάλλει στην πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης που οδηγεί στη συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες.

Προλαμβάνουν τον καρκίνο
Το φυτικό οξύ είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που απαντάται στους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων φλεγμονωδών εντερικών παθήσεων. Ο φλοιός τους είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που συνδέονται με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να προτιμάτε τους ξηρούς καρπούς ωμούς. Το σελήνιο, ένας άλλος αντιοξειδωτικός παράγοντας και μέταλλο που προλαμβάνει τον καρκίνο, θα τον βρείτε στα καρύδια Βραζιλίας.

Συμβάλλουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας
Αν και φαίνεται αντιφατικό, οι δίαιτες που περιλαμβάνουν συγκρατημένες ποσότητες ξηρών καρπών – που βρίθουν από λίπη και θερμίδες – συμβάλλουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας και μειώνουν το σωματικό βάρος σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Πηγή: όμορφα μυστικά


ΠΗΓΗ http://www.exypna.gr/2011/01/blog-post_2149.html#ixzz1HPTGT2y6