Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Και τώρα η … «Αυγή της Οδύσσειας» στις περικοπές !

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση για να εξοικονομήσει 15 με 19 δις ευρώ μέχρι το 2015. Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου ότι «συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» και ότι… αξίζει να πάρει την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου. Η έκθεση – κόλαφος του ΔΝΤ περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο τα χάλια της οικονομίας και έδειχνε το δρόμο για τα μέτρα που θα ληφθούν. Μιλάμε για την πραγματική… «Αυγή της Οδύσσειας» κι όχι εκείνη που συμβαίνει τώρα στη Λιβύη. Περικοπές σε μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο, μαχαίρι στα επιδόματα και τις συνταξιοδοτικές δαπάνες, αύξηση φόρων με νέες έκτακτες εισφορές κι όχι μόνο, συγχωνεύσεις νοσοκομείων κ.λπ.


Εκεί που θα γίνει ο μεγάλος χαμός είναι στο μισθολογικό κόστος και ειδικά στο επιδοματικό καθεστώς απ’ όπου πρέπει να βρεθούν 3,2 δις ευρώ. Επίσης πρέπει να μειωθεί κατά 20% ή 5 δις από το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο τομέα.
Το καρότο πριν το μαστίγιο είναι ότι η κυβέρνηση θα μιλήσει για περικοπές επιδομάτων των υψηλόμισθων υπαλλήλων και με δήθεν αυξήσεις σε αδικημένους.
Μεγάλο μαχαίρι έρχεται και στα επιδόματα ανεργίας απ’ όπου προβλέπεται να εξοικονομηθούν περί τα 500 εκατ. Η κυβέρνηση θα βάλει εισοδηματικά κριτήρια ώστε να πετάξει έξω όσους περισσότερους μπορεί. Φυσικά και οι συνταξιούχοι θα δουν να μειώνεται το εισόδημά τους αφού μάλλον χάνεται το ΕΚΑΣ.
Τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει το χάρτη της Υγείας που είναι στην ουσία η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των μονάδων υγείας, των υπαλλήλων τους, των υποδομών που έχουν κ.λπ. Αξιόλογη προσπάθεια η «απογραφή» στην υγεία, αλλά όπως φαίνεται είναι το πρώτο βήμα για να κλείσουν νοσοκομεία και κέντρα υγείας μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων. Και καλά να πούμε ότι δεν είναι κακό να καταργηθεί κανένα σχολείο. Αλλά τα κέντρα υγείας που έφτιαξε ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς προκειμένου να εξυπηρετεί τους ανθρώπους της επαρχίας, τι φταίνε να γίνουν θυσία στο βωμό του Μνημονίου;


antinews