Βαθμολογία Ομίλου: Γερμανία 6, Πορτογαλία 3, Δανία 3, Ολλανδία 0.

*Η Δανία προκρίνεται σίγουρα με νίκη, ενώ με ήττα είναι σίγουρα εκτός συνέχειας. Αν το ματς λήξει ισόπαλο, η Δανία θέλει να έχει κερδίσει η Ολλανδία την Πορτογαλία στο άλλο παιχνίδι.

*20 χρόνια συμπληρώνονται από.... τον τελικό του 94’, όταν η Δανία κέρδιζε τη Γερμανία και έφτανε στο έπος της κατάκτησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

*Ο Ντένις Ρόμενταλ, που θα απουσιάσει από τη σημερινή αναμέτρηση, είχε σκοράρει στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων, στη φιλική αναμέτρηση του Αυγούστου του 2010.

*Σε 11 παιχνίδια μετά από το 1980, η Γερμανία έχει 6 νίκες, η Δανία 4, ενώ και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

*Η Γερμανία τώρα, ο μόνος τρόπος για να μείνει έξω είναι να ηττηθεί από τη Δανία και να κερδίσει η Πορτογαλία την Ολλανδία.

*4.000 Δανοί στις εξέδρες και περίπου 9.000 Γερμανοί.

Γήπεδο: ‘’Αρένα Λβιβ’’ (Λβιβ – Ουκρανία)
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)


Δανία: Ομάδα με τα όλα της η Δανία, αποδεικνύει ξεκάθαρα πως δεν ήρθε στην Ουκρανία για να κάνει τον κομπάρσο του ομίλου, αλλά διεκδικεί μέχρι τελευταίας στιγμής την πρόκριση επί ίσοις όροις. Οι παίκτες της έκαναν κατάθεση ψυχής και στην αναμέτρηση με την Πορτογαλία, έφυγαν όμως με κατεβασμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο, μιας και δέχθηκαν το γκολ από τον Βαρέλα λίγα λεπτά πριν τη λήξη.

Νωρίτερα, είχε γίνει στην επανάληψη συγκινητική προσπάθεια από τους Δανούς για να επιστρέψουν από το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου. Στο πρώτο μισό πάντως, η απόδοση τους δε ξεπέρασε τη μετριότητα και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Στην επανάληψη, μπήκε πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ …βοηθήθηκε και από τον τραυματισμό του Ρόμενταλ, με τον Μίκελσεν που μπήκε στη θέση του να έχει εξαιρετική παρουσία. Εξαιρετικός και ο Νίκλας Μπέντνερ, πέτυχε και τα δύο γκολ, με τα οποία η Δανία έκανε την ανατροπή. Μία αδράνεια της άμυνας όμως, ήταν αρκετή για να επιτρέψει στον Βαρέλα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να κάνει το 2-3.

«Άσχημη εμπειρία, κρατούσαμε την ισοπαλία και την πρόκριση μέχρι το τέλος , αλλά δε δείξαμε τη ψυχραιμία που πρέπει» σχολίασε ο Όλσεν, που άκουσε πολλά από τον Τύπο της χώρας για τις επιλογές του.

«Το όνειρο μου να πετύχω γκολ σε EURO έγινε αληθινό. Αλλά αυτό είναι το μόνο για το οποίο είμαι ικανοποιημένος. Η απογοήτευση για το γκολ που δεχτήκαμε είναι μεγαλύτερη από την ικανοποίηση που πήρα για τα γκολ που σημείωσα. Δώσαμε ότι είχαμε και αγωνιστήκαμε σκληρά για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Το καταφέραμε και ήταν φανταστικό για μας. Τελικά είμαστε απογοητευμένοι από την ήττα» ήταν τα λόγια του απογοητευμένου για τον τρόπο που ήρθε η ήττα Νίκλας Μπέντνερ.

Πλήρωσε ακριβά το ρίσκο του να ξεκινήσει τον Ζίμλινγκ ο Όλσεν, με τον παίκτη να αποχωρεί τραυματίας στο 16’ και να μην υπολογίζεται και για τη σημερινή αναμέτρηση. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρόμενταλ, με τη διάταξη των Δανών πάντως να μην αλλάζει.

Πιθανή Ενδεκάδα Δανία (4-2-3-1):
 Άντερσεν – Σ.Πόουλσεν, Άγκερ, Κάερ, Γιάκομπσεν – Κβιστ, Γ. Πόουλσεν – Κρον-Ντελί, Έρικσεν, Μίκελσεν – Μπέντνερ.

Γερμανία: Ότι και να γίνει, η Γερμανία αποτελεί σταθερή αξία και φροντίζει να βάζει πάντα στη θέση τους όλους τους αμφισβητίες της. Πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-2 κέρδισε και την Ολλανδία, παίρνοντας στο πρώτο ημίχρονο ισχυρότατο προβάδισμα με δύο τέρματα από τον εκπληκτικό και δεινό σκόρερ Μάριο Γκόμεζ.

Πολύ καλό το παιχνίδι των ‘’Πάντσερ’’, τουλάχιστον αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στην Πορτογαλία. Δεν αγχώθηκε ακόμα και όταν ήρθε η μείωση στο σκορ στο 72’ και με σωστή τακτική κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος. Πλέον, της αρκεί ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας για να πάρει την πρόκριση στην προημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας ομάδα.

«Είναι σημαντικό να κατακτήσουμε την πρωτιά γιατί θα παραμείνουμε στο Γκντανσκ εν όψει των προημιτελικών. Η Ολλανδία δημιούργησε λίγες ευκαιρίες, αφού αμυντικά τα πήγαμε πολύ καλά. Μετά το 60’ είχα την αίσθηση ότι οι Ολλανδοί ήταν εξουθενωμένοι» σχολίασε αμέσως μετά την αναμέτρηση ο Γιοακίμ Λεβ, για να συμπληρώσει εν όψει του τελευταίου αγώνα του ομίλου: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Χρειαζόμαστε πόντους και με τη Δανία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κάνω κάποιες αλλαγές».

Χαρούμενος εμφανίστηκε από την πλευρά του στις δηλώσεις του και ο Μάριο Γκόμεζ, ο παίκτης που έχει σκοράρει μέχρι στιγμής και τα 3 τέρματα για τη Γερμανία στο θεσμό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω βοηθήσει σε τέτοιο βαθμό την ομάδα. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι τον τελικό».

Ερωτηματικό αποτελεί η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Λεβ, με αυτόν που θα λείψει δεδομένα να είναι ο δεξιός μπακ Μόατενγκ, που συμπλήρωσε κάρτες. Τη θέση του θα πάρει ένα εκ των Σμέτσερ και Χέβεντες, με πιθανή και τη μετατόπιση του Λαμ στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Κλόζε.

Πιθανή Ενδεκάδα Γερμανία (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Μπάντστούμπερ, Χούμελς, Χέβεντες – Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα – Σούρλε, Κρόος, Ρόις – Κλόζε.