Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΠΑΞΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΕΤΡΟΥ !!!


Ο μπαξές, του κύριου Πέτρου βρίσκεται όχι κάπου μακριά. Μέσα στην Αττική, λίγα μέτρα από την Κηφισίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Το News 247 επισκέφτηκε το περιβολάκι στο οποίο κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα κάρο οπωροκηπευτκά με ελάχιστο αντίτιμο, να πιει τσίπουρο και να πάρει και το μεζέ του (Vids)
Είναι γεγονός πως δεν πιστεύαμε ότι σε έναν μικρό σχετικά χώρο, ένα δρόμο πάνω από την Κηφισίας, θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει ένα μικρό περιβολάκι, το οποίο εμπεριέχει από πατάτες και αγγούρια μέχρι βασιλικό για πέστο, καρπούζια και πατάτες. 
Το News 247 είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Πέτρο ή Μπάρμπα Πέτρο όπως υπογράφει ο ίδιος, και είχε κλείσει ραντεβού στον μπαξέ του την Πέμπτη το πρωί.
Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν διαπιστώσαμε πως επρόκειτο για αληθινό μπαξέ, με πολλά "καλούδια", όλα φυτεμένα και προσεγμένα από τον ίδιο αλλά και τον εξαιρετικό Αντρέ. Η έκπληξη μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη, αλλά και πιο ευχάριστη, όταν μας κάλεσε να μας κεράσει ένα μεζέ και ένα τσιπουράκι.
Εκεί αναγκαία ήρθε η πρώτη ερώτηση:
"Όλα αυτά εδώ είναι δικά σας προϊόντα; Πείτε μας τι έχουμε εδώ στο τραπέζι";
Τι διαθέτει όμως το περιβολάκι;
Άλλο όμως να στο λένε και άλλο να το βλέπεις από κοντά. Τις ρίζες τους καρπούς τα φύλλα τους. Όλα αυτά έρχονται στο πιάτο του καταναλωτή - πελάτη ο οποίος θα επιλέξει τον μπαξέ, όχι μποστάνι, διότι η ακριβής έννοια για το μποστάνι είναι λαχανόκηπος. Τον πείθουμε λοιπόν να μας κάνει μία μικρή ξενάγηση εξηγώντας μας αυτά που βλέπουμε.
Μας δείχνει με καμάρι την ξεχωριστή πεπονιά του...
Ο Αντρέ δουλεύει και αυτός στο μικρό περιβόλι. Βοηθά, ποτίζει, κλαδεύει, κάνει τα πάντα. Μαζί με τον κυρ Πέτρο έφτιαξε ένα σαν κατάλυμα, εκεί που τρώνε το μεσημέρι, υποδέχονται όχι μόνο τους πελάτες αλλά και όποιον θέλει να καθίσει να κουβεντιάσει με τους δύο Αθηναίους αγρότες.
Όμως, είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουν οι δύο αυτοί άνθρωποι, ο καταναλωτής να μην έρχεται απλώς να αγοράσει, αλλά να συμμετέχει και ο ίδιος, εφόσον το επιθυμεί. Να φυτέψει κάτι δικό του. Έτσι λαμβάνει μέρος στην όλη διαδικασία, αφού ο ίδιος είναι στοιχείο της παραγωγής.
Πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία από την οποία φυσικά ούτε το News 247 ήθελε να ξεφύγει.
Τραβήξαμε και βίντεο από την... εξαγωγή πατάτας.
Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερα θετική εντύπωση και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι ο τρόπος πληρωμής των προϊόντων. Πρόκειται για μία πρωτοτυπία καθώς ο πελάτης αφήνεται μόνος του με ένα μικρό καλαθάκι να διαλέξει όποιο πεπόνι ή καρπούζι, λάχανο ή καρότο θέλει ο ίδιος. Μόνο στην περίπτωση που είναι ηλικιωμένος ο καταναλωτής πηγαίνει ο Αντρέας και τον βοηθά.
Όσο για την πληρωμή, απίστευτο και όμως αληθινό, μόλις ολοκληρώσει ο καταναλωτής την αγορά του απλώς μεταβαίνει σε ένα έπιπλο και τοποθετεί στο συρτάρι του το αντίτιμο το οποίο αυτός επιθυμεί. Ας τα πει καλύτερα όμως ο ίδιος ο κυρ Πέτρος.
Ρωτήσαμε στο τέλος τι ακριβώς περιμένει από τον μπαξέ του. και μας αποκάλυψε όχι μόνο αυτό αλλά το όνειρο του. Ένας ελεύθερος πολυχώρος.