Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ !!! ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ VIOTIASHOP !!! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ !!!

Το βράδυ της μεγάλης καταστροφής (28/9) το viotiashop ήταν στο τόπο της πυρκαγιάς μέχρι τις 3 τα ξημερώματα και σας μετέφερε εικόνες από την κόλαση. Το viotiashop όλο το βράδυ στον τόπο της φωτιάς, Αποκλειστικό βίντεο μέσα από τη φωτιά-συνέντευξη του περιφερειάρχη.
Σήμερα 30/8 δύο μέρες μετά όλα ηρέμησαν. Το viotiashop επέστρεψε στον τόπο της καταστροφής να δει από κοντά τις ζημιές. Να σας μεταφέρει εικόνες βιβλικής καταστροφής. Συνήθως τα οδοιπορικά μας σας μεταφέρουν τις ομορφιές του τόπου μας. Σήμερα το οδοιπορικό μας στην καμμένη γή θα σας μεταφέρει εικόνες, πως μπορούν οι ομορφιές ενός τόπου να χαθούν από την μία στιγμή στην άλλη με μία απροσεξία , με ένα ανθρώπινο λάθος.
Με μαύρη ψυχή, με μεγάλη θλίψη σας παρουσιάζουμε εικόνες. Τρείς ώρες τουλάχιστον μέσα σε ένα πρώην καταπράσινο τοπίο, και ένα τωρινό "νεκροταφείο".
Δεύτερη μέρα λοιπόν, όλα έχουν ησυχάσει, όλα νεκρώσαν.  Μικρές εστίες ακόμα σιγοκαίνε, πυροσβεστικά διάσπαρτα είναι σε επαγρύπνηση, οι πληγές έχουν καταμετρηθεί αλλά τίποτα δεν γυρίζει πίσω.
Σοκαριστικό το πόσα μαντριά έχουν καεί. Καθώς περνούσαμε ανάμεσα στο κατάμαυρο τοπίο, έβρεχε ακόμα στάχτες με το παραμικρό αεράκι. Μαύρα εικονοστασάκια, μία καμμένη δεξαμενή, μέχρι όπου φτάνει το μάτι μόνο μαυρίλα.
Η μυρωδιά του καμμένου συνεχώς μας ακολουθεί. Λίγο πιο κάτω μυρωδιά καμμένου και οσμή από ψοφίμι. Είμασταν δίπλα από μαντρί. Απελπισία.... όταν κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο και γύρω μας ο τόπος γεμάτος γιδοπρόβατα καρβουνιασμένα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο μαύρο τους πρόσωπο.  Σα να τα έβλεπα να τρέχουν σαν τρελλά να σωθούν από την μανία της φωτιάς.
Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω το μοναστήρι της Λυκούρεσης.  Ανέπαφο από τις φλόγες. Οι φλόγες έκαψαν μέχρι τα δέντρα πριν το πέτρινο μονοπάτι τις αυλής. Μπήκαν στην αυλή, πέρασαν δίπλα από το πνευματικό κέντρο και ευτυχώς σταμάτησαν εκεί.
Στην Χαιρώνεια η ίδια τρομακτική κατάσταση. Έκπληξη μας κάνει το γεγονός ότι η φωτιά μπήκε στις αυλές και δεν άγγιξε τα σπίτια.  Φανταστείτε πόσο ήταν η προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών ώστε να σωθούν οι περιουσίες των κατοίκων, ώστε να μη μείνει ο κόσμος στο δρόμο.
Σε μία στάνη δίπλα ένας σωρός από φρέσκια ζωοτροφή, ο κόσμος άκουσε την έκκληση του κυρίου Παπαγγελή να βοηθήσει όποιος μπορεί τους κτηνοτρόφους που έπαθαν αυτή την μεγάλη καταστροφή.
Μερικές αποθήκες καμμένες. Το θέατρο της Χαιρώνειας επίσης....
Κολώνες ΔΕΗ και ΟΤΕ πεσμένες κάτω με τα συνεργεία να προσπαθούν όλη μέρα να τις αποκαταστήσουν.
Μαύρη εικόνα, μαύρη ψυχή.  Οι φωτογραφίες που θα δείτε θα σας ξεγελάσουν...θα νομίζετε ότι είναι ασπρόμαυρες όμως ασπρόμαυρο είναι το πραγματικό τοπίο στην όμορφη Βοιωτία μετά από την καταστροφική αμέλεια κάποιου.
Μαζί μας ο Αντιδήμαρχος της Λιβαδειάς, και της πολιτικής προστασίας, Πολυτάρχου Λουκάς   μας έδωσε πληροφορίες καθ'όλη τη διάρκεια, για το πως ήταν εκείνο το βράδυ, ποιοι βοήθησαν καθώς και για τις καταστροφές. Τον ευχαριστούμε για την ξενάγησή του και περισσότερο τον ευχαριστεί ο Βοιωτικός κόσμος που ήταν μαζί με τόσους άλλους στη μάχη με τις φωτιές.
Δείτε το φωτορεπορτάζ του πρώτου μέρους αποκλειστικά από το viotiashop καθως και το βιντεο που θα ακολουθήσει: Κλικ εδώ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αυτό το οδοιπορικό μας δεν είναι σαν τα άλλα.  Δεν δείχνει την ομορφιά του τόπου μας. Δείχνει πως καταντάει η αμέλεια του ανθρώπου την ομορφιά του τόπου μας που τόσο αγαπάμε. Γιατί? γιατί κάποιος από αμέλεια (ελπίζουμε) να φέρει όλη αυτή την καταστροφή. Γιατί να μην υπακούει τους κανόνες της πυροσβεστικής? Γιατί να προσέχει όταν φυσάει? Γιατί να φτάσουμε στο σημείο να καεί η μισή Βοιωτία και μετά να λέμε όλοι κρίμα!!!
Χίλιες φορές κρίμα! Για την γη, για το περιβάλλον , για την ομορφιά, για τα ζωντανά που κάηκαν, για τους ανθρώπους που έχασαν γη και εργασία, για τους ανθρώπους που παραλίγο να χάσουν τα σπίτια τους, για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που πάλευαν 2 μέρες και νύχτες με τις φλόγες.
Πηγή : VIOTIASHOP