Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΡΗΣ ΣΟ'Ι'ΛΕΔΗΣ !!! Ο '' ΤΖΟΛΕ '' ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ !!!

Άρης Σοϊλέδης: Ο «Τζόλε» της Νίκης Βόλου (photos+video)
Αρκετές δυσκολίες παρουσίασε η μεταγραφή του Άρη Σοϊλέδη στη Νίκη Βόλου, όμως τελικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας ήταν αυτός που έπεισε τον 22χρονο ποδοσφαιριστή να ντυθεί στα κυανόλευκα. 
  • JW_SIGP_LABELS_08 444541.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 565820.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 595275.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 596705.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 596873.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 602453.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 632421.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 760242.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 822619.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 soiledis.jpg
  •  
Ο Κορίνθιος τεχνικός έφερε στη Νίκη έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποτελέσει «πολυεργαλείο» και να ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.  
Ο Άρης Σοϊλέδης πριν από μερικά χρόνια ήταν μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, οι μεγάλες ελπίδες του Πειραιά. Οι εφημερίδες δεν δίσταζαν να τον χαρακτηρίσουν τον νέο «Τζόλε»!
Στο Σούπερ Καπ του 2008 ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σέρβιρε το γκολ στον Μήτρογλου που χάρισε το τρόπαιο στον Ολυμπιακό Πειραιώς κόντρα στην ΑΕΛ και πλέον όλοι τότε έμαθαν το όνομα του!
Το ξεκίνημα του Σοϊλέδη στη Θήβα
Ο Άρης Σοϊλέδης είναι ένα παιδί που κατάγεται από τη Θήβα και ξεκίνησε εκεί τα πρώτα του βήματα. Ο Αμφιτρύωνας Θηβών ήταν μέχρι το 2007 η ομάδα του και οι εμφανίσεις του στο τοπικό πρωτάθλημα τον έφεραν στη Μικτή Βοιωτίας. Τρεις προεπιλογές Εθνικής παίδων ακολούθησαν για τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και ανάμεσα σε 150 παίκτες κάθε φορά, ο Σοϊλέδης ήταν στην τελική επιλογή των ανθρώπων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.  Μέσω της Εθνικής σε ένα τουρνουά στην Τουρκία τον «ανακάλυψε» ο Ολυμπιακός Πειραιώς! Κάπου εκεί άρχισε ο Σοϊλέδης να «χτίζει» τη δική του ποδοσφαιρική καριέρα.
Ο Ολυμπιακός και ο Βαλβέρδε
Στο  Σούπερ Καπ της σεζόν 2007-2008 κόντρα στη Λάρισα ο νεαρός έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά συστημένη για το κεφάλι του Μήτρογλου και ο Ολυμπιακός με αυτό το γκολ κατέκτησε το τρόπαιο!
Από τότε άρχισαν οι… ύμνοι για το νεαρό ποδοσφαιριστή που έδειχνε ποδοσφαιρικό θράσος και είχε όλα τα στοιχεία για να γίνει μεγάλος πρωταγωνιστής. Στον τελικό του Σούπερ Καπ το 2008 είχε μάθει όλη η Ελλάδα για το αστείρευτο ταλέντο του νεαρού, αποδεικνύοντας ότι έχει τα φόντα για μεγάλη καριέρα. Το επόμενο καλοκαίρι πήρε μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού Πειραιώς και ο Βαλβέρδε του έδωσε θέση στην πρώτη ομάδα με το που έδιωξε τον Λέτο. Ουσιαστικά πάντως συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα νέων του Ολυμπιακού και διέμενε στου Ρέντη. Παρότι ο Βαλβέρδε όμως τον πίστευε, δεν είχε... θέση να τον χωρέσει, αφού υπήρχαν πολλοί έμπειροι ποδοσφαιριστές. 
«Σόλε ο νέος Τζόλε»
Ο Σοϊλέδης δηλώνει γαύρος από κούνια, ενώ μεγάλωσε με την αφίσα του Τζόρτζεβιτς στο δωμάτιο του. Αυτό του στοίχισε, αφού τα φίλαθλα συναισθήματα του και ότι τα δήλωνε δημοσίως του στέρησαν την ευκαιρία μεταγραφής σε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Όταν μάλιστα κάποιες εφημερίδες τον χαρακτήριζαν «Σόλε ο νέος Τζόλε του Ολυμπιακού», λόγω της θέσης του, της απίστευτης σέντρας του και της τεχνικής του, ο πιτσιρικάς δεν το δεχόταν και απλά περίμενε την ευκαιρία.
Στον Ολυμπιακό Πειραιώς λόγω του νεαρού της ηλικίας του κυρίως και των πολλών λύσεων που υπήρχαν δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Αγωνίστηκε στη Σούπερ Λίγκα με τους ερυθρόλευκους, για τρεις σεζόν και έκανε τρεις συμμετοχές… Κι αφού μεσολάβησαν ο ΟΦΗ και ο Λεβαδειακός, όπου πήγε ως δανεικός, ήρθε η Δόξας Δράμας για να τον αναδείξει στην πρώτη κατηγορία. Δεκαεπτά συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και 23 στην περσινή Football League κατέγραψε με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Σέντρα ακριβείας, ταχύτητα και σκληρή δουλειά
Ο Άρης Σοϊλέδης διαθέτει πολύ καλή τεχνική, είναι ένας αθλητής που δουλεύει πολύ και θέλει να βρεθεί ξανά στη Σούπερ Λίγκα ή στο εξωτερικό. Απογοητευμένος από την κατάσταση στην Ελλάδα, αναζήτησε «στέγη» στο εξωτερικό τους προηγούμενους μήνες, αλλά δεν βρήκε κάτι που να τον κάνει να φύγει από εδώ. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας ήταν αυτός που τον έπεισε να ντυθεί στα κυανόλευκα κι αν δεν ήταν ο Κορίνθιος τεχνικός δεν θα ήταν και ο Σοϊλέδης στη Νίκη. Τον γνωρίζει ως παίκτη, τον πιστεύει και περιμένει πολλά από τον ίδιο.
Ο Σοϊλέδης αποτελεί πολυεργαλείο για κάθε προπονητή άλλωστε, από αριστερό μπακ, μπορείς να τον δεις μέσα στο γήπεδο ως δεξί εξτρέμ με ανάποδο πόδι, ενώ από τα αριστερά είναι δύσκολο να τον σταματήσει κανείς. Γενικά πάντως ακόμα και ως αριστερό μπακ του αρέσει να προωθείται. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, έχει εκρηκτικότητα και ταχύτητα. Ανεβαίνει συχνά, βγάζει σέντρες ακριβείας, του αρέσει να πλαγιοκοπεί συνεχώς, έχει καλό σουτ έξω από την περιοχή και καλό φάουλ.  Ως αριστερό μπακ δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στον Λεβαδειακό.
«Σκαλοπάτι» η Νίκη Βόλου
Η Νίκη Βόλου είναι ευκαιρία για τον Άρη Σοϊλέδη να αποδείξει την αγωνιστική του αξία και τις «αρετές» του και να φύγει για ψηλότερα. Εχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες, παίδων, νέων και ελπίδων, έχει εμπειρίες στα 22 του που θα ζήλευαν άλλοι ποδοσφαιριστές, θεωρείται εξελίξιμος και διαθέτει τα προσόντα.
Ο ίδιος αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου σαν «σκαλοπάτι» στην καριέρα του. Και γιατί όχι αν τελικά τα καταφέρουν μαζί με τους συμπαίκτες του και την οδηγήσουν στη Σούπερ Λίγκα να μην κάνει το όνειρο της επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία πραγματικότητα με την κυανόλευκη φανέλα. 

*Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τον Σοϊλέδη εν δράσει. Στο 3.39 στο πρώτο βίντεο και στο 6.54 στο δεύτερο. 

Πολυμέσα