Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ !!! ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ !!! NEA ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣΙΑ !!!

· Το μάρμαρο του χρέους του Οργανισμού θα κληθεί να το πληρώσει πάλι το… κορόιδο ο λαός!
· Ο κοσμάκης οδηγείται στην φυλακή ακόμη και για ασήμαντα χρέη, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει φράγκο στους ιδιώτες εδώ και 4 χρόνια!!!

· Το σκόπιμο σχέδιο κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων, έγινε για να αρπάξουν τις περιουσίες του Έλληνα και να τις παραδώσουν στους δανειστές! 

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Ο …γίγαντας ΕΟΠΥΥ στον οποίο συγχωνεύτηκαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, πνέει τα λοίσθια. Γίγαντας με πήλινα πόδια! Το χρέος του διογκώνεται μέρα με τη μέρα και οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση, άρα στο λουκέτο. Οι γνωρίζοντες δε καλά, λένε ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ «τρέχουν» με ρυθμό…300 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, περιγράφοντας μία χαώδη κατάσταση!

Ο φορέας υπολογίζεται ότι χρωστά γύρω στα 4 δισ. ευρώ σε γιατρούς, προμηθευτές, νοσοκομεία, κλινικές κ.λ.π.

Τα χρέη όμως αυτά πάνε στις καλένδες και μάλιστα οι ιδιώτες κινδυνεύουν όχι μόνο να δουν τα λεφτά τους να… κουρεύονται αλλά ακόμη και να τα χάσουν ολοκληρωτικά. Και αυτό διότι το σοβαρό ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να βάλει λουκέτο το αμέσως προσεχές διάστημα, θα σημάνει αυτομάτως την μη απόδοση των οφειλών του φορέα προς τους ιδιώτες. Αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωνε τα χρέη του προς τους ιδιώτες όσο ήταν εν ζωή είναι δυνατόν να τα πληρώσει όταν θα πάψει να υπάρχει; Τα λεφτά του λαού θα ριχτούν στον καιάδα!!!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ζήτημα του να μπει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ το έχει ήδη θέσει προ ημερών ο ίδιος ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Στο πόρισμά του για τον ΕΟΠΥΥ αναφέρει το θολό τοπίο λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως η τρύπα των 1,2 δισ. ευρώ μοιάζει να είναι αυθαίρετη, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα τόσο για τις δαπάνες όσο και για τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Άρα μιλάμε για …χάος απροσμέτρητο!!!

Επίσης, ο κ. Ρακιντζής υποστηρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι «ελεύθερο πεδίο αυθαιρεσιών και λειτουργεί στα όρια της νομιμότητας». Το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, αναφέρει ότι ο οργανισμός συγκροτήθηκε χωρίς βασικό πλάνο, με συρραφή επιμέρους διατάξεων των προηγούμενων φορέων, τους οποίους αφομοίωσε! Τους κατάπιε δηλαδή στην κυριολεξία (σ.σ. βάσει σχεδίου). Η ίδια λογική διέπει και την λειτουργία του, αφού δεν διαθέτει οργανισμό, περιγραφή θέσεων εργασίας και εσωτερικό κανονισμό.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να προκύψει ένας φορέας χωρίς ενιαίο και συμπαγές θεσμικό πλαίσιο, δομή και τρόπο λειτουργίας, με άμεσο επακόλουθο τον ανορθολογισμό σε όλο το εύρος των διαδικασιών και την ανυπαρξία ελέγχου των δαπανών, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών. Συμπερασματικά, το πόρισμα καταλήγει πως ο ΕΟΠΥΥ έχει χάσει εντελώς τον αρχικό του στόχο και πορεύεται χωρίς στρατηγική, πυξίδα και χάρτη.

Τα απολύτως ορθά συμπεράσματα του κ. Ρακιτζή επιβεβαιώνονται από την έως τώρα πορεία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος φτιάχτηκε με τη λογική να αρπάξει τα αποθεματικά των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών, αφομοιώνοντάς τα στους κόλπους του. Το κράτος ενέτασσε κάθε τόσο όλους τους ασφαλιστικούς φορείς στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου ο τελευταίος να ρημάξει τα εύρωστα ταμεία τους με τον εξής διττό στόχο: α) να μπορέσει να καλύψει μερικώς τα τρέχοντα χρέη του Οργανισμού προς τους ιδιώτες, δείχνοντας έτσι μια επίπλαστη φερεγγυότητα και β) να καταστρέψει τα εναπομείναντα υγιή ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτή την καταστροφή η οποία αποτελούσε επιθυμία των δανειστών, επέρχεται περαιτέρω η εξαθλίωση των φορολογούμενων πολιτών και η υποδούλωση της Ελλάδος στους τοκογλύφους.

Αυτή τη στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι κουρσεμένα και ουσιαστικά χρεοκοπημένα. Το πρώτο δόλιο χτύπημα επήλθε με την άλωση των αποθεματικών τους από το αυθαίρετο «κούρεμα» του PSI που τους επέβαλε ο κ. Προβόπουλος και η χαριστική βολή με την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, τώρα πλέον, οι διαλυμένοι-ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικοί φορείς, με άδεια τα ταμεία είναι αδύνατον να μπορούν να καταβάλουν με συνέπεια τις συντάξεις ή να προσφέρουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, οι ιδιώτες που δεν έχουν εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, ενώ ήδη πολλοί από αυτούς έχουν βάλει λουκέτο στην επιχείρησή τους. Ένας φαύλος κύκλος ο οποίος δημιουργήθηκε σκοπίμως από τους πολιτικούς ολετήρες, κατ’ εντολή πάντα των δανειστών που επιδιώκουν την διάλυση της Ελλάδος. Ενδεικτικό της καταστροφής που έχει επιφέρει ο ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες, είναι ότι πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, αφού ο φορέας δεν τους έχει αποπληρώσει όσα τους οφείλει από υπηρεσίες που του έχουν παράσχει εδώ και χρόνια! Ιατροί, κλινικές, οπτικοί κ.α. βρίσκονται σε δεινή θέση, περιμένοντας να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ τα οποία ανάγονται από το 2010 ή και το 2009!!! Χαρακτηριστική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες, είναι πρόσφατη υπόθεση Αθηναίου γιατρού, το σπίτι του οποίου βγήκε στο σφυρί επειδή χρωστούσε στην εφορία 14.000 ευρώ, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ τού χρωστάει δεκαπλάσιο ποσό!!! Σχέδιο θανάτου των επαγγελματιών με τη σφραγίδα της Μέρκελ και του Σόϊμπλε!

Αυτήν την φρίκη που έχουν δημιουργήσει οι εγκληματίες τοκογλύφοι θα την κάνουν ακόμα χειρότερη, μεταβιβάζοντας όλα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στις πλάτες του κοσμάκη. Θα εφαρμόσουν δηλαδή την ίδια θανατηφόρα συνταγή που εφήρμοσαν με το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και το χρέος των τραπεζών: το πέρασαν όλο στις πλάτες του πολύπαθου Έλληνα! Γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον ΕΟΠΥΥ να ζητά από τους πολίτες να ρυθμίσουν τα δικά τους χρέη προς τον Οργανισμό.

Εφαρμόζουν το plan B της τρόικας που δεν είναι άλλο από την περαιτέρω εξαθλίωση του Έλληνα φορολογούμενου προκειμένου να του πάρουν το σπίτι για το όποιο χρέος του προς τον ΕΟΠΥΥ! Σατανικές μέθοδοι: ο ΕΟΠΥΥ δεν πλήρωνε το χρέος του προς τον πολίτη προκειμένου να τον λυγίσει οικονομικά αλλά τώρα ο πολίτης που αδυνατεί να αποπληρώσει το συσσωρευμένο χρέος του προς τον ΕΟΠΥΥ θα μπει φυλακή ή θα χάσει το σπίτι του! Όπως ακριβώς έγινε με τις τράπεζες που φόρτωσαν τα δικά τους δάνεια στο λαό, όπως έγινε και με το κράτος που φόρτωσε τις λαμογιές των πολιτικών ολετήρων στον κοσμάκη!

Η παράλληλη κατάρρευση των ταμείων του ΕΟΠΥΥ θα φέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις με άμεσο επακόλουθο την ενιαία σύνταξη των 360 ευρώ! Το σατανικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί στην εντέλεια με μειώσεις στα νοσήλια, τα οποία θα μετακυλήσουν σε βάρος των ασφαλισμένων.
"Ελεύθερη Ώρα"