Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ !!!



Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών  του 8ου δημοτικού Σχολείου στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων  της Θήβας πραγματοποίησαν  οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να γνωρίσουν  το σύλλογό μας και να ενημερωθούν για την καθημερινότητα των Σαρακατσαναίων.Τα παιδιά συνόδευαν η δασκάλα τους κα Αθηνά Χριστοδούλου και η εκπαιδευτικός Φυσικής αγωγής κυρία Παπαδά.

Ο Πρόεδρος και η ταμίας του Συλλόγου υποδέχθηκαν τους μαθητές.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν πρώτα μέσα στην πρωτόγονη  κατοικία των σαρακατσαναίων <<ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ >> η οποία είναι εξοπλισμένη με σκεύη και είδη της εποχής εκείνης και δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τον τρόπο ζωής εκείνων των ανθρώπων που έζησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολλές ιδιαιτερότητες.Σήμερα το ΚΟΝΑΚΙ λειτουργεί σαν μουσειακός χώρος,συγκεντρώνει αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος τα οποία εκτίθενται είτε μεσα σ΄αυτό,είτε σε προθήκες στις  αίθουσες του συλλόγου.
Πολλές οι ερωτήσεις των παιδιών οι οποίες απαντήθηκαν  από τον πρόεδρο.Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν  στα γραφεία στις αίθουσες του Συλλόγου, όπου εκεί είδαν τις παραδοσιακές φορεσιές και ενημερώθηκαν για τους παραδοσιακούς χορούς από τον χοροδιδάσκαλό μας κ.Νίκο Μπαλιάμη.Φεύγοντας δόθηκε κέρασμα στα παιδιά τα οποία ενθουσιάστηκαν από αυτή την επίσκεψη.
Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους δασκάλους τους για αυτές τις ενέργειες


Επίσκεψη μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Θήβας.



Επίσκεψη στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων  της Θήβας πραγματοποίησαν και  οι μαθητές του 1ου νηπιαγωγείου Θήβας.Τα παιδιά συνόδευε η νηπιαγωγός κυρία Δρίτσα.

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com