Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΚΡΗΞΗ !!! ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Wall Street Journal: Δικαίως επαναστάτησαν οι Έλληνες

«Τι έκπληξη, δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σ’ έναν λαό όπως φέρθηκε η Ε.Ε. στην Ελλάδα και να περιμένεις να μην επαναστατήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στη Wall Street Journal ο αρθρογράφος Holman Jenkins.
Όπως επισημαίνει στο άρθρο του η στρατηγική των Ευρωπαίων ήταν πάντα να κερδίσουν χρόνο σε βάρος της Ελλάδας. Η κυριαρχία των ψηφοφόρων ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα στο ελιτίστικο σχέδιο της Ευρωζώνης και είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει σήμερα την τρίτη περίπου ελληνική κρίση, εξαιτίας της εκλογής ενός κόμματος κατά της λιτότητας στις κυριακάτικες εκλογές.

Ωστόσο, ένα πράγμα έχει αλλάξει όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος. Μετά από πέντε χρόνια πίεσης στους Έλληνες, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τώρα τους λένε: Άντε φτιάξτε μας τη μέρα, εγκαταλείψτε την ευρωζώνη… Αυτό όμως δεν σημαίνει σύμφωνα με τον Holman Jenkins ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει, σε μεγάλο βαθμό, άμοιροι ευθυνών. Η οικονομία τους είναι γεμάτη διαφθορά και επικρατούν η ευνοιοκρατία και η γραφειοκρατία και πάνω απ’ όλα οι Έλληνες είπαν ψέματα στους πιστωτές τους για τα ελλείμματά τους.