Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΤΑΓΗ '' ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ '' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ F-16 !!!

Διαταγή "καθήλωσης" ελληνικών F-16 μετά από την τραγωδία στην Ισπανία - Πως έπεσε το F-16

Image
Διαταγή “καθήλωσης” και ελέγχου των αεροσκαφών F -16 Block 50 της Πολεμικής Αεροπορίας δόθηκε αργά το βράδυ από το ΓΕΑ. Μετά από την συντριβή αεροσκάφους αυτού του τύπου στην Ισπανία που προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό 21, οι υποψίες για βλάβη στο σύστημα ελέγχου πηδαλίων του αεροσκάφους οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση. Είναι κάτι που προβλέπεται σε κάθε δυστύχημα για το οποίο υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια για τεχνική βλάβη.
Το fly by wire των F - 16 bkock 50 θα ελεγχθεί ,για να απαντηθεί αν κάποια βλάβη του οδήγησε 
στην ξαφνική κλίση του F-16 της 340 Μοίρας της ΠΑ,40 πόδια από το έδαφος κατά την διάρκεια της απογείωσής του από το αεροδρόμιο της Αλμπαθέτα στην Ισπανία. Όπως λένε οι Ισπανοί οι οποίοι “φιλοξενούσαν” μαχητικά αεροσκάφη από Ελλάδα, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες, “το ελληνικό F -16 έπεσε την χειρότερη δυνατή στιγμή,στο χειρότερο σημείο”. Κι εννοούν ότι το αεροσκάφος “φορτωμένο” με καύσιμα, έπεσε στο σημείο του διαδρόμου που ήταν σταθμευμένα πολλα αεροσκάφη. Το ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε πέντε αεροσκάφη Mirage και Alpha Jet. Το γράφημα είναι από την ισπανική El Pais.
10 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η τύχη των Ελλήνων χειριστών επισήμως δεν εχει γίνει γνωστή, αλλά δυστυχώς όλοι πλέον πιστεύουν ότι περιλαμβάνονται στην”μαύρη λίστα” των νεκρών. 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο έδαφος. 11 Γάλλοι και 10 Ιταλοί. Επτά από τους 21 είναι σοβαρά και πέντε απ΄ αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με σοβαρά εγκαύματα.
Ο πρωθυπουργός,της Ισπανίας Μ.Ραχόϊ 
ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας αναμένονται στην Ισπανία και ο υοπυργός Άμυνας δήλωσε αργά τη νύχτα ότι επιδιώκει επικοινωνία με τον Έλληνα ΥΕΘΑ.
Το ελληνικό 
F-16 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό νατοϊκό πρόγραμμα ασκήσεων Tactical Leadership Program (TLP).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ