Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ......

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

"Υπό διεθνή τραπεζική κατοχή η Ελλάδα"

Μνημόνιο, εθνικά θέματα και κυρίως το Κυπριακό κυριάρχησαν στην προχθεσινή παραδοσιακή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Στέλιου Παπαθεμελή. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης επέκρινε με δριμύτητα το μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε «σύμφωνο προσχωρήσεως», μίλησε για «διεθνή τραπεζική κατοχή της χώρας», λέγοντας πως το «μνημόνιο ή χρεοκοπία» είναι ψευτοδίλημμα. Ο κ. Παπαθεμελής ζήτησε να φύγει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να υπάρξει ευρείας έκτασης αναδιανομή εισοδήματος, αναπτυξιακές πολιτικές αύξησης του ΑΕΠ, επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στην προ μνημονίου κατάσταση κ.ά.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο Σκοπιανό και ζήτησε να αποσύρει η χώρα μας τις προτάσεις της για την ονομασία του «σκοπιανού προτεκτοράτου», όπως το χαρακτήρισε, στις οποίες περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία». Χαρακτήρισε την Τουρκία «εχθρό της Ελλάδας», επικρίνοντας τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος Αχμέτ Νταβούτογλου για τις θέσεις που εκφράζει περί «συνδιαχείρισης του Αιγαίου». Μιλώντας τέλος για το θέμα της Siemens επέκρινε τα δύο μεγάλα κόμματα για τα αποτελέσματα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, λέγοντας ότι «ο κόσμος θέλει να μάθει ποιοι πήραν τα λεφτά».
Επικριτικός έναντι της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου εμφανίστηκε ο παλαίμαχος κύπριος πολιτικός Βάσος Λυσσαρίδης. Ο ιστορικός ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ είπε πως η Κύπρος πάει απροετοίμαστη στη Γενεύη, «πάμε με βάρκα την ελπίδα», τόνισε και ζήτησε να διαμορφωθεί σαφές σχέδιο για ενιαία Κύπρο, χωρίς παρουσία ξένου στρατού και κηδεμόνων. Επέκρινε την Τουρκία, γιατί θέλει «δύο λαούς στην Κύπρο, δύο κράτη, ισχυρή στρατιωτική παρουσία». Στον κ. Λυσσαρίδη απονεμήθηκε από τον κ. Παπαθεμελή ειδικό μετάλλιο τιμής εκ μέρους του Ινστιτούτου Μελετών και Αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση στο «Ι. Βελλίδης» παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης και Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης κ.ά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ