Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΑΡΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Κατεδάφιση παραπηγμάτων στον Συνοικισμό – Λειτουργία Πεζόδρομου



Στην κατεδάφιση παραπηγμάτων στην περιοχή του Συνοικισμού προχώρησε σήμερα συνεργείο του Δήμου.
Συγκεκριμένα, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη κατεδαφίστηκαν δύο παράγκες που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης.
Σε δήλωση του ο κ. Χατζησταμάτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα βρεθήκαμε στον Συνοικισμό και επί της οδού Εφέσου όπου εδώ και πολλά χρόνια υπήρχαν κάποια παραπήγματα τα οποία κατεδαφίσαμε με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών. Αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς η εικόνα αυτή που παρουσιάζει σήμερα ο Συνοικισμός, δεν συνάδει με την ιστορία των Προσφύγων. Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους του Προσφυγικού Συνοικισμού ότι θα είμαστε εκεί σε καθημερινή βάση προκειμένου να επιλύσουμε στο μέτρο του δυνατού όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Έτσι φυσικά θα πράξουμε και στις υπόλοιπες συνοικίες της πόλης μας αλλά και σε όλο τον Καλλικρατικό μας Δήμο».
Στην συνέχεια και μετά από ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή σε ότι αφορά την λειτουργία του πεζόδρομου του Επαμεινώνδα.
«Όπως ξέρετε –είπε χαρακτηριστικά- τους τελευταίους μήνες η εικόνα του πεζόδρομου, δυστυχώς, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Ήταν προσπελάσιμος καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου από αυτοκίνητα και δίκυκλα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα από τους επαγγελματίες αλλά και τους συμπολίτες μας. Ήδη έχουμε θέσει σε ισχύ τον κανονισμό λειτουργίας του πεζόδρομου με στόχο να εξαλείψουμε αφενός τέτοια φαινόμενα και αφετέρου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.
Έχουμε δώσει οδηγίες στην Δημοτική Αστυνομία η οποία περιπολεί πρωινές και απογευματινές ώρες αλλά και σε υπάλληλο του Δήμου (πρωινές ώρες) για την καλύτερη λειτουργία του πεζόδρομου αλλά και την καθαριότητα αυτού.
Βέβαια, σε αυτήν μας την προσπάθεια θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους πολίτες γιατί χωρίς την δική τους στήριξη, ειδικά σε αυτό το θέμα, δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας, που θα είναι προς όφελος όλων
».
Ήδη, με επιστολή προς τους καταστηματάρχες, ο Δήμος τους γνωστοποίησε, ότι η κυκλοφορία οχημάτων στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα θα γίνεται από ώρα 06:00 έως 09:30 καθημερινά, αποκλειστικά και μόνο για την τροφοδοσία των εμπορικών καταστημάτων, χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση επιβατικών Ι.Χ.