Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ???

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Μόσχα: Τουλάχιστον 31 νεκροί και 130 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα, με τις πληροφορίες που φθάνουν από τη ρωσική πρωτεύουσα να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 31 νεκρούς και 130 τραυματίες. Η έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντεφάξ το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα είχε πιθανότατα ως δράστη κάποιον "καμικάζι" αυτόχειρα βομβιστή. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκηνές πανικού, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στο κατάμεστο από κόσμο τμήμα αφίξεων εξωτερικού.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό. Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.Το Ντομοντέντοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας.Αρκετές διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν. Το προηγούμενο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα είχε σημειωθεί στο μετρό, στις 29 Μαρτίου του 2010, με δράστες δύο γυναίκες "καμικάζι" προερχόμενες από το Νταγκεστάν. Την ευθύνη είχαν αναλάβει αποσχιστικές ισλαμιστικές ομάδες του Καυκάσουμε επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντόκου Ουμαρόφ, ο οποίος συμμετείχε σε εξεγέρσεις αεναντίον των Ρώσων κατά την περίοδο 1994 - 2000.

Στο χρηματιστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας οι μετοχές της Αεροφλότ, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, σημείωσαν "βουτιά" πέντε ποσοστιαίων μονάδων μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την επίθεση.


ΤΟ ΒΗΜΑ