Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Υπάρχει σχέδιο εξαγοράς περιουσίας της Ελλάδος σε εξευτελιστικές τιμές – Το plan C για την Ελληνική οικονομία τι περιλαμβάνει και γιατί πρέπει να αποτραπεί η υλοποίηση του

Το διεθνές κεφάλαιο που ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδος έχει εκπονήσει ένα ακραίο σενάριο – σχέδιο το οποίο αν του δοθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα επιδιώξει να το υλοποιήσει. Με βάση το σχέδιο αυτό αν αποτραπεί η χρεοκοπία της Ελλάδος τον Ιούλιο που αποτελεί την βασική επιδίωξη και η Ευρώπη αποφασίσει να δώσει περαιτέρω χρόνο στην Ελλάδα ώστε να αποτρέψει την χρεοκοπία τότε εκ των πραγμάτων θα ενεργοποιηθεί το σχέδιο C. Το σχέδιο αυτό κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες σε κύκλους hedge funds και έλληνας που εργάζεται σε ένα εξ αυτών μας το περιγράφει. Με βάση το σενάριο αυτό το Φθινόπωρο θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και αδυναμία υλοποίησης του μνημονίου.


Εκείνη την περίοδο εκδηλώνεται το πιστωτικό γεγονός και η Ελλάδα βαθμολογείται σε SD δηλαδή επιλεκτική χρεοκοπία.
Τα CDS εκτινάσσονται πάνω από τις 2500 μονάδες ίσως και 3000 μονάδες ενώ το ΧΑ θα υποχωρήσει μεταξύ 500 και 1000 μονάδων και οι τράπεζες έως και 50% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Ο σκοπός του σχεδίου αυτού όμως είναι διπλός τα hedge funds θα αναλάβουν το ρόλο της ισοπέδωσης της ελληνικής αγοράς ειδικά του χρηματιστηρίου και των ομολόγων.
Πιέζοντας ή καλύτερα συμπιέζοντας τον αποτιμώμενο πλούτο της χώρας θα μπορέσουν οι δυνητικοί αγοραστές αυτοί που θα αποκτήσουν τα ακίνητα ή τις εισηγμένες εταιρίες στο ΧΑ του δημοσίου να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές.
Η ύπαρξη αυτών που θα ισοπεδώσουν το ΧΑ πέραν του εμφανούς δηλαδή της αποκομιδής κέρδους θα είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι επενδυτές της πραγματικής οικονομίας να αγοράσουν την Ελλάδα σε εξευτελιστικές τιμές.
Μάλιστα στο σχέδιο αυτό το οποίο χαρακτηρίζεται plan C περιλαμβάνονται και αγορές ομολόγων.
Με τιμές στις 40 μονάδες και 30 μονάδες βάσης οι αμερικανικές και όχι μόνο επενδυτικές τράπεζες και εφόσον δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις …προοπτικής της οικονομίας με τεχνικούς τρόπους θα αρχίσουν να αγοράζουν και ελληνικά ομόλογα αγοράζοντας στο 50 και πουλώντας στο 70 προφανώς το κέρδος θα είναι εξίσου εντυπωσιακό.
Όσο και αν θεωρηθεί παράξενο αυτοί που θα αναλάβουν την ισοπέδωση της αγοράς θα αναλάβουν και τον ρόλο ανάκαμψης, της ισοπεδωμένης αποτίμησης των τραπεζών και εταιριών του ΧΑ.
Το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται πολύ στημένο.
Τα funds που θα πωλήσουν το σενάριο της χρεοκοπίας τα funds θα είναι εκείνα που θα αναλάβουν το ρόλο ανάκαμψης πουλώντας το σενάριο ότι η χώρα χρεοκόπησε αλλά υπάρχουν πλέον προοπτικές ανόδου.