Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ '' ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ '' ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ..............

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμη ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας


Του Οδυσσέα Αρβανίτη
Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι ο κ. Παπανδρέου και οι «κηπουροί του»όπως αποκάλεσε ο κ. Φλωρίδης τους ευάριθμους υπουργούς του στενού του περιβάλλοντός όχι μόνο δεν μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα. Απεναντίας το Μεσοπρόθεσμο και οι πολιτικοί και επικοινωνιακοί ελιγμοί που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου για να το επιβάλλει παρά τις καθολικές πια αντιδράσεις που συναντά από την κοινωνία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι ακολουθεί απαρέγκλιτα το σχέδιό του για την ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Με τις ομαδικές ψυχοθεραπείες των στελεχών του στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα –υπουργικό συμβούλιο, ΚΤΕ οικονομίας, Πολιτικό Συμβούλιο- επιχειρεί να....
εκτονώσει την δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Με την συνεχή αναβολή της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου πάλι περιμένει να κουραστούν οι αγανακτισμένοι πολίτες και να αποσυρθούν από τις πλατείες. Με το διαρκές αίτημα για συναίνεση προς τη ΝΔ θέλει να εξουδετερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Για να είναι πιο αποτελεσματικές οι πιέσεις ο κ. Παπανδρέου συμπεριφέρθηκε σαν κυβέρνηση Τσολάκογκλου: προσέφυγε στην Τρόικα και ζήτησε από τις αρχές που έχουν επιβάλλει την «δημοσιονομική κατοχή της χώρας» -σύμφωνα με την έκφραση του κ. Βενιζέλου- να πιέσουν ασφυκτικά τη ΝΔ ανοίγοντας τις κερκόπορτες για την παραβίαση της εσωτερικής δημοκρατίας.
Όλος ο προσχηματικός διάλογος που άνοιξε με τους δικούς του αντιμνημονιακούς και με την αντιπολίτευση δήθεν για να ενσωματώσει τις προτάσεις τους δεν αλλάζουν σε τίποτε το Μεσοπρόθεσμο που παραμένει ένα άνευ προηγουμένου φορομπηχτικό σχέδιο που είχε εκ των προτέρων αποφασισθεί στην Γερμανία και στο Λουξεμβούργο και που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ισοπέδωση της κοινωνίας. Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου στράφηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που ασκούν κριτική –πρόκειται για λογοκρισία, ένα βήμα πριν από την απόσυρση των εφημερίδων από τα περίπτερα θυμίζοντας την «εθνοσωτήριο» κυβέρνηση της επταετίας- κυκλοφόρησε το κατάπτυστο προπαγανδιστικό σποτάκι στο διαδίκτυο και διατηρεί με το δημοψήφισμα την απειλή εναντίον της κοινωνίας. Στο ίδιο πλαίσιο κρατά ανοικτό το θέμα του ανασχηματισμού ως δέλεαρ και απειλή για να έχει σε καταστολή την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Μ΄αυτά και μ΄αυτά μετά την πλήρη κατάρρευση του πρώτου μνημονίου κάνει διαχείριση της καταστροφής προκειμένου να πετύχει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Έτσι ο κ. Παπανδρέου διαλύει τους κοινωνικούς αρμούς και δημιουργεί την βάση για το συνολικό της ξεπούλημα της χώρας που δυστυχώς δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί με μία εθνική καταστροφή.
antinews.gr