Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!!!!!!!!!

Γενικευμένη σύρραξη στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 10:00

Συντονιστείτε στο Zougla Radio και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Ρεπορτάζ: Θανάσης Βλαντός, Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Χρήστος Μαζάνης

Πετροπόλεμος και εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται μέχρι και αυτή την ώρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ προωθήθηκαν στιγμιαία στις 14:52 στο εσωτερικό της πλατείας, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια οπισθοχώρησαν προς την οδό Μητροπόλεως.

Η ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όταν δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας άτομα, τα οποία όπως είπαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα άτομο τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, ενώ επικοινωνία της Zougla.gr με το ΕΚΑΒ, επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία, καθώς υπήρξε κλήση ασθενοφόρου για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ΕΚΑΒ, δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με λιποθυμικά επεισόδια, ενώ στην Όθωνος παραμένουν τρεις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων φέρει τραύμα στο κεφάλι, οι οποίοι αρνούνται να διακομιστούν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.



Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών ξεκίνησαν και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου.

Στις 14:00, οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Εν τω μεταξύ, ομάδες ατόμων, κρατώντας βαριοπούλες, σπάνε μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. Παράλληλα, φωτιές έχουν ξεσπάσει σε κάδους επί του πεζοδρόμου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 11:00 ξεκίνησε το μεγάλο συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Πεδίον του Άρεως, με τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Βουλής στο Σύνταγμα. Το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο, με τις κεντρικές οδούς να παραμένουν κλειστές και την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή σε όλα τα σημεία κυκλικά των διαδηλωτών.

Η κεφαλή της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταμάτησε για λίγα λεπτά (12:10) στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας και σιγά σιγά προχώρησαν προς την οδό Πανεπιστημίου. Η πορεία θα καταλήξει στο Κοινοβούλιο όπου θα ενωθεί και με τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων».

Από τις 13:00 το μεσημέρι οι απεργοί της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Ο μεταλλικός φράχτης στην Βασ.Σοφίας

Η κέφαλη της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έφθασε λίγο μετά τις 12:20 στο Σύνταγμα. «Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια» είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται κατά τη διάρκεια της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επίσης φωνάζουν συνθήματα όπως «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ».


Το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ, μέλη της ΟΛΜΕ, του ΤΤ και των πρωτοβάθμιων σωματείων ανεβαίνουν αυτή την ώρα (12:20) από την Όθωνος στην Αμαλίας. Στις διαδηλώσεις συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει και για αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την οδό Σταδίου.



Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια και λίγα λεπτά πριν τις 10:30 τα μέλη του έφθασαν μπροστά στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της πλουτοκρατίας και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η πορεία του ΠΑΜΕ που πέρασε ανάμεσα από τους «Αγανακτισμένους» ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε.. «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν είναι 50 χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν τα χειρότερα. Ο αγώνας θα κριθεί στα σπίτια, στα γραφεία στα εργοστάσια και όπου αλλού απαιτείται και θα είναι νικηφόρος» είπε η κ. Παπαρήγα.



Μέχρι στιγμής είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Πειραιώς από Σωκράτους, η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη. Σταδιακά θα κλείσουν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Ακαδημίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις σε όλα τα σημεία κυκλικά από τους διαδηλωτές.

Άλλωστε ειδικά για το συγκεκριμένο διήμερο των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 14:54

Πηγή : zougla.gr