Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!!



Προτάσεις για τη διεξαγωγή μέσα στο 2013, μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στη Βοιωτία υπέβαλε στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.ΑΣ. ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσιμπάρδης.  

• Συγκεκριμένα, ύστερα από συνεννόηση με το δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο Λιβαδειάς, Γιάννη Παλαμίδα, και το δήμαρχο Λιβαδειάς Νίκο Παπαγγελή, ζήτησε να διεξαχθεί ¨Λαϊκός Μαραθώνιος¨ με αφετηρία τη Θήβα και τερματισμό τους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου της ¨Κρύας¨ στη Λιβαδειά.  
Η διαδρομή είναι περίπου 42 χιλιόμετρα, θα βρεθεί δε από τους τεχνικούς συμβούλους του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ο τρόπος ώστε να διεξαχθεί στα 42.195 μέτρα, όση δηλαδή είναι και η διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου ώστε να αναγνωρίζονται επίσημα τα όποια ρεκόρ επιτυγχάνονται.  
Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν ο πρώην αντιδήμαρχος της Θήβας και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βενιζέλος και ο δήμαρχος της πόλης Σπύρος Νικολάου.  
Ο αγώνας, αν περιληφθεί τελικά στο ¨Καλεντάρι¨, θα οργανώνεται με τη σύμφωνη γνώμη και τη στήριξη του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας- Εύβοιας, κάθε χρόνο.  
Θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη των Βοιωτών αγωνιστών που είχαν εκτελεστεί από τους Γερμανούς Ναζί στο Καλάμι και τον Υψηλάντη (Υπάρχουν μνημεία περίπου στο μέσω της διαδρομής). 
Επίσης θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει μικρή παράκαμψη προς το ¨Καβίρειο¨, ώστε να προβληθεί πανελληνίως αυτό το πανάρχαιο πολιτισμικό μνημείο των Βοιωτών.
• Επίσης ο κ. Κατσιμπάρδης, ύστερα από αίτημα των μελών της διοίκησης του ¨Γ.Σ. Ερμή¨ Σχηματαρίου, πρότεινε να διοργανωθεί το καλοκαίρι στο ολυμπιακών προδιαγραφών στάδιο ¨Ευάγγελος Δεπάστας¨ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων–Παγκορασίδων. 
• Τέλος, αυτονόητο είναι ότι, στο επίσης ολυμπιακών προδιαγραφών στάδιο της Θήβας, θα διεξαχθεί και φέτος το Grant Prix Στίβου.