Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΦΑΚΕΛΛΟΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ..ΕΡΕΥΝΑ !!!


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ..ΕΡΕΥΝΑ!

7 ΦΑΚΕΛΛΟΣ:ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ 
Γνωρίζουμε ότι το θέμα που διαχειριζόμαστε είναι ΒΟΜΒΑ!
Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν …βγάζει κιχ… Ούτε φυσικά τα τάχα μου ελεύθερόφρονα …μπλογκς.. παρά μόνον αυτά που ανήκουν στη σφαίρα -ΔΙΚΤΥΟ της Τράπεζας Τύπου! ΟΛΟΙ , ΜΜΕ, BLOGS και λοιποί αλαφροϊσκιωτοι..δεν αγγίζουν το θέμα!
Τα συμπεράσματα δικά σας για την έγκυρη, έγκριτη και τάχα μου λεύτερη ενημέρωση που απολαμβάνετε από επαγγελματίες της θλιβερής δημοσιογραφίας μας και τους αλαφροϊσκιωτους –ερασιτέχνες …μπλογκερς!

Ως γνωστόν οι μπλόγκερς… βγήκαν λάβροι ( 2008) υπέρ της ελευθερολαλιάς μετά της δακρύβεκτης ανωνυμίας τους αλλά σήμερα έχουν ισοπεδωθεί δραματικά και καταγέλαστα! 

Τερματίζουμε σήμερα… Δεν μπορούμε πια να το κάνουμε το θέμα, ανάγνωσμα α-λά Τσακιτζή- παρά το γεγονός ότι το ΘΕΜΑ ΜΑΣ υπέρ- διαβάζεται!
Σήμερα θα βρείτε απίστευτες αποκαλύψεις.. Θα απολαύσετε τον ΦΑΡΑΩ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κι όλους τους άλλους ανεξέλεγκτους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της κληρονομιάς Ωνάση προς το έθνος των Ελλήνων..Ο Μίστερ Παπαδημητρίου κατέχει όλες τις εξουσίες και λαμβάνει τουλάχιστον 6 μισθούς για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο ίδρυμα ..κληρονομικώ δικαιώματι!..από πατέρα!
Οι διοικούντες σήμερα το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ τρώνε τον άπατο! Και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν!
Το ίδρυμα Ωνάση στήθηκε από τον μέγιστο ευεργέτη του Εθνους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ μόνον για τον Ελληνικό λαό… Για κανέναν άλλον αλήτη-πούστη διαχειριστή! Αυτά. Δείτε τη τελευταία μασ ...συνέχεια: 

Η ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞ.ΩΝΑΣΗ,όπως λέει το καταστατικό!

Ο ΣΚΟΡΠΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΡΩΣΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ.. ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!

Η αλήθεια είναι αυτή. Ότι η Αθηνά Ωνάση μπορεί , εφόσον το θελήσει να διεκδικήσει την προεδρία του Ιδρύματος Ωνάση, ανά πάσα στιγμή..΄Ο όρος που επινοήθηκε ότι για να γίνει αυτό, χρειάζεται απαραίτητα να ομιλεί η Αθηνά την ελληνική γλώσσα, είναι ανύπαρκτος ,όπως ισχυρίζεται η πλευρά Παπαδημητρίου. Τέτοιος όρος δεν υπάρχει στη διαθήκη Ωνάση. Αρκεί να είναι ΩΝΑΣΗ Και η Αθηνά είναι ΩΝΑΣΗ” Άρα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία του Ιδρύματος”. 
Δεν τα λέμε εμείς. Μας τα λέει ο πρώην εκπρόσωπος του πατέρα της Αθηνάς Ρουσέλ, συγγραφέας κ. Αλέξης Μανθεάκης.. Εμείς ως γνωστόν υπερφαλλαγγίζοντας τo φανταστικό-κατά Μανθεάκη- σκόπελο, προτείναμε στη σημερινή διοίκηση του Ιδρύματος να κάνει το αυτονόητο: Να μεριμνήσει ώστε η Αθηνά να μάθει την ελληνική. Αλλά δεν το θέλησε κι ούτε το θέλει να παραδώσει τα ηνία σε μια Ωνάση όπως επιτάσσει η διαθήκη!
Μα μπορεί ένας "Φαραώ"-Παπαδημητρίου να είναι ..τόσον αφελής ώστε να παραδώσει τον εξ' ουρανού …θρόνο που του έτυχε;
Το γιατί…εύκολα μπορεί να το καταλάβει κι ο χοιροβοσκός της Πίνδου!


ΜΑΝΘΕΑΚΗΣ ..Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΝΘΕΑΚΗΣ

Ο κ. Αλέξης Μανθεάκης είναι ανήρ, που στέκεται συμβουλευτικά σε πολλές διεθνείς προσωπικότητες. Κάποια στιγμή ενεπλάκη και στη διένεξη Ρουσέλ-Αθηνάς και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στην αντίθετη, πλευρά του αδίστακτου Φαραώ-Στέλιου Παπαδημητρίου, του BIG BOSS, –ΒΙG ΒRΟΤΗΕR. Δεν είχε καμιά διάθεση αντιπαραθέσεως με την κομπανία Παπαδημητρίου. Ο ρόλος του ήταν απλός: ως εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Ρουσέλ-Αθηνάς Ωνάση… παρείχε ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Τίποτε άλλο.
Αλλά ήταν, ήθελε - δεν ήθελε. μέσα στο παιχνίδι!. Κυρίως σπούδασε και τη μια και την άλλη πλευρά.ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΠΟΛΛΆ !
Εν τω μεταξύ συνέγραψε και δύο βιβλία για την περιπέτεια της Αθηνάς, για την εγγονούλα του Αρίστου που ευχόμαστε να αντέξει ..στο ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ!…
Δείτε όμως μερικές λεπτομέρειες, που φωτίζουν το παζλ του δράματος του Ιδρύματος… που υποτίθεται ότι συνεχίζει να εκτελεί τις εντολές της Ωνασσείου Διαθήκης… όπως τη συνεχίζει να την εκτελεί χωρίς την ελάχιστη διαφάνεια …!Οι καλοπροαίρετοι γιατί δεν πρέπει να είναι διαφανείς και διαυγείς...Θείον έργο δεν αποτελούν;

Ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανείς την Αθηνά Ωνάση, αποκαλύπτει την αλήθεια για το "σκληρό" της πρόσωπο!

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου "Athina Onassis. In the eye of the storm", ο Αλέξης Μανθεάκης, συγγραφέας του και πρώην εκπρόσωπος τύπου της οικογένειας Ωνάση, εξηγεί γιατί το έγραψε... 
Αθηνά Ωνάση -  Αλέξης Μανθεάκης
Το καλό περιπεπλεγμένο κορίτσι Αθηνά Ωνάση και δίπλα ο συγγραφέας ΑΛΕΞΗΣ ΜΑΒΘΕΑΚΗΣ. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Από τη Δήμητρα Βγενοπούλου


Ήταν δέκα χρόνια πριν που ο Αλέξης Μανθεάκης κυκλοφορούσε το βιβλίο "Αθηνά, στο μάτι του κυκλώνα" (εκδόσεις Περίπλους) και μιλούσε τότε για τη μικρή Αθηνά, την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, και κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας του. Τα χρόνια πέρασαν και η Αθηνά ενηλικιώθηκε. Και ο Αλέξης Μανθεάκης επιστρέφει με το δεύτερο μέρος της ιστορίας για τη "χρυσή κληρονόμο" και για άλλη μια φορά φέρνει στο φως πληροφορίες για τη ζωή και το χαρακτήρα της που ελάχιστοι γνωρίζουν, με το "Athina Onassis. In the eye of the storm"(Κυκλοφορεί στο Amazon.com ως e-book, ενώ ετοιμάζεται να εκδοθεί- για αρχή- στο εξωτερικό) 
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Ωνάση μιλάει αποκλειστικά στο FTHIS.GR για το βιβλίο που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, καθώς αποκαλύπτει το “σκληρό πρόσωπο” της Αθηνάς. 
Αθηνά Ωνάση -  Αλέξης Μανθεάκης

Ο Αλέξης Μανθεάκης εξηγεί: "H Αθηνά έδινε πάντα την αίσθηση ενός φοβισμένου παιδιού. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι σκληρή. Την περιέγραψα ως "κούκλα από ατσάλι" και έλεγα πάντα ότι θα δείτε μια άλλη Αθηνά, όταν ενηλικιωθεί. Όπως και συνέβη. Η Αθηνά έχει τον σκληρό χαρακτήρα του παππού της, καταρχήν. Επίσης, έχει βιώσει πάρα πολλά ως παιδί, δίκες, κόντρες, διαμάχες, δημόσια προσβολή, διαφορετικές κουλτούρες. Όλα αυτά ήρθαν και ολοκλήρωσαν τον χαρακτήρα της." 
Θα χαρακτήριζε "απάνθρωπη" τη συμπεριφορά της; 
"Όχι, δεν θα ήθελα να το πω έτσι, αν και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να δημιουργείται αυτή η αίσθηση. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι γιατί η Αθηνά έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα και ό, τι μπορεί να την συνδέει μ’ αυτή" 
Η οικογένεια "θρύλος" και η ιστορία της 
Στο βιβλίο ο κ. Μανθεάκης σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Αθηνάς και παράλληλα διηγείται τις άγνωστες πτυχές μιας οικογένειας που αποτελεί "θρύλο". "Δεν είναι μόνο τα χρήματα, εξάλλου υπάρχουν πολλοί πλουσιότεροι από την Αθηνά και την οικογένεια Ωνάση. Η οικογένεια αυτή αποτελεί θρύλο. Το όνομα "Ωνάσης" μπορώ να σας πω ότι είναι πιο ισχυρό σήμερα απ’ ότι παλαιότερα. Σκοπός μου ήταν να ολοκληρώσω την ιστορία μιας οικογένειας, των γεγονότων και των προσώπων που την περιβάλλουν και συνδέονται μ’ αυτή και να την παρουσιάσω στο κοινό. Έχοντας πλέον πάρει μια απόσταση από τα πράγματα και τα πρόσωπα, και εφόσον έχουν μεσολαβήσει από το πρώτο βιβλίο πολλά περιστατικά που ολοκλήρωσαν την αληθινή εικόνα της ιστορίας, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να τα δημοσιοποιήσω". 


Η κόντρα με τον πατέρα της

"Ξεκίνησε με αφορμή τη διαχείριση της περιουσίας της. Μια εβδομάδα πριν ενηλικιωθεί, σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι. Ο Τιερί Ρουσέλ αντιδρούσε στο δεσμό της με τον Ντόντα. Δεν ήθελε να αφήσει τις σπουδές της και να φύγει μαζί του. Ανησυχούσε το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στα περιουσιακά ένας άγνωστος άντρας. Η Αθηνά είχε στραφεί εναντίον του πατέρα της μέσω δικηγόρων και η διαμάχη, που ωστόσο έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, κόστισε και στις δύο πλευρές 30 εκατομμύρια ευρώ σε δικηγορικά έξοδα. Μέχρι και πρόσφατα δεν είχαν καλές σχέσεις με τον πατέρα της. Πλέον έχουν εξομαλυνθεί λίγο. Έχει επαφή με τα ετεροθαλή της αδέλφια και τη μητριά της, Γκάμπι” 
Η δύναμη του ονόματός της και πώς την χρησιμοποιεί 
"Η Αθηνά έχει απόλυτη συναίσθηση της δύναμης που έχει το όνομά της, την ξέρει. Είναι τόσο ισχυρό, που ακόμα και τον Ομπάμα να πάρει τηλέφωνο, αυτός θα το σηκώσει. Στο παρελθόν, πολλοί πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών μου έχουν παραδεχτεί ότι θα την δέχονταν ή θα της μιλούσαν, αν τους το ζητούσε. 
Η Αθηνά χρησιμοποιεί το όνομα Ωνάση. Έχει ιδρύσει ένα Παγκόσμιο Τουρνουά υπερπήδησης εμποδίων (Ιππασίας) το World Champions Tour, που πραγματοποιείται διεθνώς, και φέρει το όνομά της" 
H ιστορία επαναλαμβάνεται 
"Η Αθηνά επαναλαμβάνει την ιστορία της οικογενείας της. Όπως και η γιαγιά της, Τίνα Λιβανού, αλλά και η μητέρα της, Χριστίνα, παντρεύτηκαν άντρες που δεν τους ήθελαν οι οικογένειές τους. Το ίδιο έκανε και εκείνη με τον Ντόντα. Επίσης, πάντα υπήρχε ένας δεσμός με τη λατινική Αμερική: ο παππούς της, ο Ωνάσης, ξεκίνησε από την Αργεντινή, η μητέρα της, Χριστίνα, πέθανε στην Αργεντινή, η ίδια από την Ελβετία έφυγε και πήγε στη Βραζιλία". 


Η επιστροφή στην Ελλάδα 

"Αν η Αθηνά είχε έρθει φέτος στην Ελλάδα, πιθανότατα θα το γνώριζα. Η τελευταία φορά που ήρθε ήταν το 2004. Από τότε, δεν νομίζω ότι έχει ξανάρθει, εκτός αν αυτό έγινε τόσο κρυφά. Αποτελεί ένα θέμα ότι δεν έχει επισκεφτεί την Ελλάδα καθόλου και η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα το κάνει." 


Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο που δημοσιεύτηκαν στo ένθετο "Real Life" της "Real News" 

Αθηνά Ωνάση -  Αλέξης ΜανθεάκηςΈστρεψε την πλάτη στους συγγενείς της 
Όταν κάποια στιγμή η θεία της Αθηνάς, Όλγα Ωνάση, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ζήτησε τη βοήθειά της, εκείνη ποτέ δεν ανταποκρίθηκε και τόσο τα τηλεφωνήματά της όσο και το γράμμα που έγραψε στη χρυσή κληρονόμο δεν έλαβαν ποτέ απάντηση. Η Όλγα μού τηλεφωνούσε κάθε 10 ημέρες περίπου, λέγοντάς μου ότι δεν είχε καθόλου χρήματα και εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας της δεν μπορούσε να δουλέψει. Η Αθηνά και οι άνθρωποί της στην Ελβετία αγνόησαν το αίτημα της θείας της... Λίγο καιρό αργότερα η Όλγα κατέφευγε καθημερινά στο συσσίτιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και περίμενε υπομονετικά τη σειρά της σε μια μεγάλη ουρά απόρων, προκειμένου να της δώσουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Την ίδια ώρα -στις 22 Οκτωβρίου του 2003- η Αθηνά φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα βραζιλιάνικης εφημερίδας, να αγόρασε στον Ντόντα πανάκριβη αγελάδα ράτσας, που της κόστισε 230.000 δολάρια! 
Η απουσία της την κηδεία της θείας της 
Ήταν πολύ λυπητερό που δεν ήθελε να πει το τελευταίο αντίο στην ετεροθαλή αδελφή του Ωνάση, η οποία στάθηκε στο πλευρό της στις δύσκολες στιγμές της ζωής της, ακόμα και όταν κορυφώθηκε η κόντρα με το ίδρυμα Ωνάση, που ήταν υπεύθυνο για το ετήσιο εισόδημα που έπαιρνε η Καλλιρόη από την περιουσία του αδελφού της. Η Αθηνά και η Καλλιρρόη είχαν ανταλλάξει πολλές επισκέψεις τα τελευταία χρόνια στις Άλπεις, που τα εξοχικά τους βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, και η σχέση τους ήταν στενή μέχρι το απόγευμα που η Καλλιρρόη μίλησε στην Αθηνά λέγοντάς της να προσέχει τους άντρες και τα κίνητρά τους. Από εκείνη την ημέρα τόσο η ίδια όσο και ο Ντόντα δεν επισκέφτηκαν ποτέ ξανά την Καλλιρρόη. 
Η κόντρα με τον πατέρα της 
Όταν ενηλικιώθηκε η Αθηνά, το 2003, και κληρονόμησε την περιουσία της, ο Τιερί δεν ήταν έτοιμος να δεχτεί πως η κόρη του είχε πλέον μεγαλώσει. Μέσω του καταπιστεύματος που ο Τιερί δημιούργησε για εκείνη, το ποσό που έπαιρνε κάθε μήνα έφτανε τις μερικές χιλιάδες δολάρια και οτιδήποτε εξτρά θα έπρεπε να συζητηθεί με την επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση. Ο Τιερί τότε, μου είπε πως η Αθηνά ήθελε να αγοράσει ένα άλογο στον Ντόντα που κόστιζε 50.000 δολάρια και αμέσως τα χρήματα δόθηκαν. Όταν, όμως, αμέσως μετά ζητήθηκε ένα πολλαπλάσιο του παραπάνω ποσού, πάλι για την αγορά δεύτερου αλόγου για τον Ντόντα, ο Τιερί δεν ήταν ευχαριστημένος και το είπε αυτό στην Αθηνά. Τελικά, τα χρήματα δόθηκαν. Σε λίγο καιρό, η Αθηνά ζήτησε ξανά κάποια χρήματα, καθώς το μηνιαίο ποσό της είχε τελειώσει, αλλά η γραμματέας της απάντησε ξερά πως είχε ξοδέψει όλο το ποσό για εκείνο το μήνα. Για την Αθηνά αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… 


"Συμπεριφέρεται σαν πριγκίπισσα" 

Ακόμη και οι αυστηροί κανονισμοί των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα παρακάμφθηκαν για χάρη της κληρονόμου. Όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα από τις κερκίδες των VIP ή των διαγωνιζομένων θα έπρεπε να υποβάλουν το αίτημά τους μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Ντόντα ζήτησε να τους χορηγηθεί το ειδικό πάσο μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία, αίτημα που εξεταζόταν από την επιτροπή, η οποία αποφάσισε να επικοινωνήσει με την οικογένεια της Αθηνάς και συγκεκριμένα με τον πατέρα της. Ο Τιερί ταξίδευε και όταν τελικά κατάφερα να τον βρω στο τηλέφωνο και να του εξηγήσω τη κατάσταση, λέγοντάς του πως μια εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει για την Αθηνά, αυτός απάντησε: "Παρακαλώ να τους πείτε να μην τους δώσουν πάσο. Δεν πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση, γιατί συμπεριφέρεται σαν πριγκίπισσα από τότε που έφυγε από το σπίτι και μπορεί να κάνει τα πάντα με τα χρήματά της. Θέλω να πάει να παρακολουθήσει τους αγώνες μαζί με τους άλλους θεατές. Δεν πρέπει να έχει ειδική μεταχείρηση". Τρεις ημέρες μετά, μου τηλεφώνησαν και μου είπαν πως εκδόθηκε ειδικό πάσο εισόδου σε χώρο με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ειδικά για την Αθήνα, παρά τους κανονισμούς. Όταν τους ρώτησα γιατί έγινε αυτό, μου απάντησαν: "Μα είναι η εγγονή του Ωνάση"! 


Η ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ..Ανεξάρτητα αν το Ίδρυμα είναι off shore εταιρία, ή ίδρυμα! Το θέμα είναι ότι ουσία η έδρα της είναι στην Αθήνα κι όχι στο Λιχτενστάιν..(τύποις)

ΤΡΕΛΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ:
Μόνος του ο κ. Παπαδημητρίου νέμεται τουλάχιστον 6 προσοδοφόρα πόστα !
***O ANTΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ …Είναι εργοδότης του εαυτού του και Υπάλληλος ταυτόχρονα. Και εισπράττει μηνιαίως 3-6 μισθούς (Προέδρου, συντονιστή επιχειρήσεων και νομικού συμβούλου κ.λ.π .
Δικό του δεν είναι το μαγαζί; Τι, για πλάκα θα εργάζεται …υπέρ του Αγίου Αρίστου Ωνάση; 
Κι όχι μόνον!Ο ίδιος διατηρεί και δικηγορικό γραφείο ΠΑΠΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, που έχει ως ισόβιο πελάτη το Ίδρυμα που διαχειρίζεται όλες τις νομικές υποθέσεις της χρυσοτόκου κληρονομιάς. ΄Αλλα έσοδα από δω!
Κι όταν μιλάμε για ίδρυμα Ωνάση εκτός από το κοινωφελές σκέλος του, εννοούμε και το εμπορικό –ναυτιλιακό σκέλος του.!!
partners of the firm

Το Νομικό εποτελείο του δικηγορικού Γραφείου του κ. Παπαδημητρίου, που διαχειρίζεται αποκλειστικά τις νομικές υποθέσεις του Ωνασείου Ιδρύματος… ΄Εχει βέβαια και κάποιους άλλους πελάτες μεταξύ των οποίων ο γνωστότερος είναι σαλαμοποιός ΝΙΚΑΣ! και η εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!
Το πόσο δε κοστολογεί τις νομικές του υπηρεσίες ο φωστήρας αυτός, είναι άγνωστον. Με έναν όμως φορολογικό έλεγχο επί των εισοδημάτων του κυρίου προέδρου, θα τα μαθαίναμε όλα! Εμείς νομίζουμε ότι θα έβγαινε ..λαβράκι! Και τέτοιος έλεγχος δεν έχει γίνει ακόμη.

ΟΥΤΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ..ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

***Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τους λοιπούς διορισμένους, κληρονόμους κανακάρηδες ,Γ. Ιωαννίδη και Γ.Ζαμπέλα..(τέκνα αξίων πατεράδων που απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του Κροίσου). Κι αυτοί έχουν τα επαγγελματικά πόστα τους και παίρνουν τα μισθουλάκια τους … Πρόκειται για χορό εκατομμυρίων… Αλλά η μεγαλύτερη μασέλα φαίνεται από τα στοιχεία ότι είναι ο Αντώνης ΠαπαδημητρίουΚΡΑΤΑΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ! Ο ..ΦΑΡΑΩ !
Αλλά ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τίποτε.΄Ολα γίνονται εν κρυπτώ.  Η Τριανδρία της διοίκησης δεν ελέγχεται, δεν λογοδοτεί σε κανέναν..κατά την ελληνική νομοθεσία…αλλά ούτε και ως off shore company…Σ΄αυτή τη λεπτομέρεια ποντάρουν οι τσίφτες του Ωνασείου και μας χορεύουν καρσιλαμά…θεωρούντες ότι πρέπει να χάφτουμε τα πάντα που εκπορεύονται εξ αυτών και του τσιφλικίου τους… Ιδρύματος Ωνάση! Με ξένα κόλυβα μακαρίζονται! 

Γι αυτά και πολλά άλλα επιβάλλεται η επέμβαση εισαγγελέα ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει τι ακριβώς γίνεται με το Ίδρυμα αυτό που συνεστήθη υπέρ του ελληνικού λαού που κάθε άλλο παρά αποτελεί τιμάριον υπαλληλίσκων-επιβητόρων της κληρονομιάς του Αριστοτέλη Ωνάση .Διαχειριστές είναι κι όχι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές οφείλουν να λογοδοτούν εφ΄όλων των λεπτομερειών της δράσης τους..
Πάντως έως στιγμής τα τζιμάνια αυτά ( Παπαδημητρίου-Ιωαννίδης-Ζαμπέλας,) μόνοι τους ποτέ δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό…π.χ….να πουν.. “ παιδιά βγάλαμε φέτος τόσα και διαθέσαμε τόσα υπέρ του ελληνικού λαού όπως εντέλλεται ο ευεργέτης Αριστοτέλης Ωνάσης, τόσα τα έξοδα, τόσοι οι δικοί μας μισθοί κ.λ.π! Ποιός θα είχε αντίρρηση;Ποιός κακόπιστος θα ζητούσε εισαγγελική έρευνα για την διαφάνεια του Ιδρύματος, που από της ιδρύσεώς του δεν υπάρχει; 

Συνεννοηθήκαμε Κύριε Εισαγγελέα;…Καταλαβαινόμαστε κ. Αλεξανδρινέ Φαραώ - Παπαδημητρίου; Πείτε απλά στον ελληνικό λαό που είναι ο ιδιοκτήτης του ιδρύματος, τι κάνετε..και κανένα πρόβλημα… 

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ: 1- Δίδονται υποτροφίες σε γόνους πολιτικών-δικαστικών κ.α. (π.χ. Κώστας Μπακογιάννης-γιος της Ντόρας, Ανωτ. Δικαστισκών :Κόκκινος, Μποτόπουλος κ.λ.π.)

2-ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (φίλος του Στέλιου Παπαδημητρίου, κατά δήλωσή του...) ταξίδευσαν με έξοδα του Ιδρύματος στις ΗΠΑ όπου με την  ιδιότητα...καθηγητών Πανεπιστημίου ( έτσι λανσαρίστηκαν!!!) έδιδαν διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια, όπως κάνει σήμερα, ας πούμε ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

3)Τα 15 μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, σύμφωνα με το καταστατικό απολαμβάνουν το 2% από τα τεράστια κέρδη των διαφόρων ναυτιλιακών κυρίως εταιριών του Ιδρύματος... Χρυσοπληρωμένα τα παιδιά .. Και το εξοντωτικό:

4) Μέλος του Δ.Σ. είναι και κάποιος κύριος ονόματι Πήτερ Μαρξελ, δικηγόρος, αλλά και τέως ...Πρωθυπουργός του Λιχνεστάϊν..!!! 
Έχει πολύ ψωμί το πράγμα Κυρ-Εισαγγελέα!  


ΟΙ "ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ" ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ!

Για να δείτε την εναλλαγή ρόλων στο γκουβέρνο αυτό του Ιδρύματος απολαύστε τα “καθήκοντα του Παύλου Ιωαννίδη.. τα οποία όμως καθήκοντα μετά από κάποιο διάστημα περνούσαν στα χέρια κάποιου άλλου από την τριανδρία και τούμπαλιν.. Δείτε τι γράφουν οι ίδιοι!
“Ο Αριστοτέλης Ωνάσης όρισε τον Ιωαννίδη ισόβιο μέλος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το οποίο ιδρύθηκε βάσει της διαθήκης του τον Δεκέμβριο του 1975. Ο Παύλος Ιωαννίδης διετέλεσε επίσης γενικός διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Springfield Shipping Co. Panama SA και εκτελεστικός διευθυντής τoυ ναυτιλιακoύ και εμπoρικoύ τομέα τoυ Ομίλoυ Ωνάση μέχρι τo 1995.(Μετά αντικαταστάθηκε από τον Α.Παπαδημητρίου) Ακόμη, υπήρξε πρόεδρoς όλων των εταιρειών της Χριστίνας Ωνάση, ένας από τους εκτελεστές της διαθήκης της, καθώς και μέλoς της επιτρoπής διαχείρισης της περιoυσίας της ανήλικης κόρης της, της Αθηνάς. Από την 1η Ιουλίου 2005, ο Παύλος Ιωαννίδης είναι επίτιμος αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής”. 
Ωραίες φαιουδαρχικές ιδιότητες …και θα παρουσίαζε ενδιαφέρον να μας μιλήσει και για τον ΣΚΟΡΠΙΟ..ως διαχειριστής της περουσίας της Αθηνάς ο αξιότιμος κ. Πώλ Ιωαννίδης!.
Το επίτιμος σημαίνει ότι…πραξικοπηματικά… με απόφαση του Δ.Σ.η διοίκηση πέρασε στα χέρια των τριών υιών των αρχικών διαχειριστών . Η τροποποίηση του καταστατικού, είναι νομότυπος. Τουτέστιν εδώ έχει ισχύ το ακτύπητο του Γ. Βουλγαράκη που είπε: “Ό,τι ειναι νόμιμον είναι και ηθικόν!” Είναι όμως έτσι, έντιμε όντως κ. Ιωαννίδη; Η τροποποίηση αυτή… εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο… του Λίχνεστάϊν, κρατίδιο της πλάκας, πλην όμως παράδεισος των φοροφυγάδων, δηλαδή μια άλλη Κύπρος! Αλλά νόμιμος μεν…αλλά ηθική κ. Ιωαννίδη; 



Με τους στενούς συνεργάτες και επιστήθιους φίλους του Απόστολο Ζαμπέλα και Παύλο Ιωαννίδη, επίτιμους Αντιπροέδρους σήμερα του Iδρύματος Ωνάση

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ- ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!.. 

Οχι πως δεν δίνουν και στους Έλληνες, όχι πως δεν παρήξαν και παράγουν γόνιμο έργο… αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς δίνουν κι αν αυτά που δίνουν είναι σύμφωνα με τη διαθήκη του αείμνηστου Ελληναρά Αριστοτέλη Ωνάση. Αυτό είναι το πρόβλημα! ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ..ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ; Γιατί δεν είναι ΟΛΟΙ τους βολεμένοι διά βίου; Ποιό δίποδο σε τούτη τη ζήση είναι δια βίου βολεμένο; Είναι όμως αυτοί ..οι 3 υπάλληλοι…του Ωνάση! και οι διάδοχοί τους! Μιλάμε για κουφές καταστάσεις…
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΖΑΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ..Και οι τρεις τους τοποθέτησαν στη θέση τους του κανακαρηδες…Οι δύο πρώτοι αποδήμησαν, ο Ιωαννίδης ο αψηλός πιλότος, παραμένει εις το ύψος του, αλλά έχει βολέψει κι αυτός τα τέκνα του εις το Ίδρυμα.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ..ΕΡΕΥΝΑ!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΑ…ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ UNDER CONTROL..

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ!, όπως ρητά αναφέρεται στην ιστορική διαθήκη του!
Δείτε φωτογραφίες κι απολαύστε, αποθαυμάστε με ποιους συναγελάζεται –νταραβερίζεται κάνει στη δημοτική- ο αξιότιμος αφέντης, ο εκ του πουθενά κ. Αντουάν Παπαδημητριου!


Δυο πρωθυπουργοί Παπαδήμος-Σαμαράς και εν τω μέσω αυτών ο νυμφίος, ο σόγαμπρος της ελληνικής περιουσίας που άφησε ο Ωνάσης! Είναι και μαλλιάς ο ροκ ..άνθρωπος αυτός!
spacer Στιγμιότυπο από την τελετή του αγιασμού, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η κ. Nτόρα Mπακογιάννη, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, ο κ. Aπόστολος Zαμπέλας, ο κ. Iωάννης Bαρβιτσιώτης, ο κ. Eυάγγελος Bενιζέλος και ο κ. Πέτρος Mολυβιάτης
΄Ολα τα καλά παιδιά εδώ… Κι ο Πέτρος Μολυβιάτης βεβαίως που είναι και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος ΄Οχι παίζουμε…
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΛΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ


Είπαμε πως όλα τα πόστα είναι πιασμένα από πολιτικούς , κυβέρνητικούς , δικαστικούς ..έως δημοσιογράφους. Κανείς δεν κάνει κιχ. Εδώ ο πολύς Σεραφείμ Φυντανίδης που δεν μπορούσε να λείψει από τις φιοριτούρες του Παπαδημητρείου Ιδρύματος!Τα δήθεν δημοσιογραφικά γράδα του δεν..έπιασαν τίποτε από το καρκίνωμα του Ιδρύματος! Χαριεντίζεται αφελώς και σπουδαιοφανώς!!


spacer ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙ…ΠΑΙΔΙ …ΘΑΥΜΑ!-ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!- ΟΥΤΕ ΦΑΡΑΩ ΝΑ ΗΤΑΝ… (ε, το τραβάει η καταγωγή του Αλεξανδρινός δεν είναι;) 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είναι περίπου ένας εξηντάρης (58) ταλαντούχος δικηγόρος… 
**Είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος και Ταμίας ( Έτσι μπράβο… το παραδάκι να το ελέγχουμε εμείς…) 
** Είναι επίσης και νομικός σύμβουλος της Ναυτιλιακής εταιρίας OLYMPIC SHIPPιNG & MANANGMENT S.A, που ανήκει στο Ίδρυμα.(είναι η κότα με τα χρυσά αυγά) 
Δεν είναι μόνον αυτό. Είναι και συντονιστής (από το 1995) όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Ωνάση..!
Ως συντονιστής αμείβεται ξεχωριστά για κάθε κατηγορία επαγγελματικών ιδιοτήτων! Αλλά ο μισθός ( οι μισθοί του για την ακρίβεια)  είναι επτασφράγιστο- εθνικό - μυστικό! 

Είναι δηλαδή ο τσίφτης και υπάλληλος και εργοδότης του εαυτού του. Ποιά η αμοιβή του ως Νομικού συμβούλου; Και ποια η αμοιβή του ως Προέδρου του Ιδρύματος; Και ποια ως συντονιστή της επιτροπής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου; Τα ερωτήματα και οι απορίες θα ήσαν περιττά, αν οι διοικούντες το Ίδρυμα μεριμνούσαν για τη διαφάνειά τους. 

Το 1988 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση, κατόπιν σύστασης της τότε προέδρου, Χριστίνας Ωνάση. Δηλαδή σε ηλικία 33 ετών .Το πτυχίο Νομικής το είχε πάρει το 1977! ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ….Μόλις 22 ετών! 
Ο Αντώνης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, Αιγύπτου το 1955. Είναι διακεκριμένος δικηγόρος και οικονομολόγος. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977 και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Δίκαιο των Μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Aix-en-Provence της Γαλλίας. Εκπόνησε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του London School of Economics. Ασκεί τη δικηγορία. Από το 1989 είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Από το 1992 μέχρι σήμερα είναι Διευθύνων Εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες. 
Από το 1986 είναι νομικός σύμβουλος στη ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου Ωνάση, Olympic Shipping and Management S.A. Το 1988 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση, κατόπιν σύστασης της τότε προέδρου, Χριστίνας Ωνάση. Από το 1995 συντονίζει την Εκτελεστική Επιτροπή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου Ωνάση. Το 2005 εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος και Ταμίας του δεκαπενταμελούς διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση. 
Το 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Middle Temple του Λονδίνου (Honorary Master of the Bench of the Middle Temple). Το 2006 του απονεμήθηκε το Χρυσό Παράσημο της 1ης Τάξεως του Ευαγγελιστού Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier de la Legion d' Honneur) από τη Γαλλική Κυβέρνηση. 

Η στέγη γραμμάτων και τεχνών… 
Ένα σημαντικό απόκτημα για την Αθήνα .΄Εργο του Ιδρύματος Ωνάση. ..αξίας πάνω από 50 εκ. Ευρώ! Το συγκρότημα έχει 18.000 τ.μ εμβαδόν! Σπουδαίο πράγματι δημιούργημα. Το ενδιαφέρον …βρίσκεται στη μοιρασιά των προσοδοφόρων ρόλων της τριμελούς διοίκησης του Ιδρύματος: 

Στιγμιότυπο από την τελετή του αγιασμού, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η κ. Nτόρα Mπακογιάννη, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, ο κ. Aπόστολος Zαμπέλας, ο κ. Iωάννης Bαρβιτσιώτης, ο κ. Eυάγγελος Bενιζέλος και ο κ. Πέτρος Mολυβιάτης
spacer 
spacer
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ:
Στιγμιότυπο από την τελετή του αγιασμού, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η κ. Nτόρα Mπακογιάννη, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, ο κ. Aπόστολος Zαμπέλας, ο κ. Iωάννης Bαρβιτσιώτης, ο κ. Eυάγγελος Bενιζέλος και ο κ. Πέτρος Mολυβιάτης 

spacer Είπε ο Φαραώ –Παπαδημητρίου: : 
“Eπικεφαλής της κατασκευαστικής ομάδας είναι δύο στελέχη του Ιδρύματος, ο αρχιτέκτων κ. Γιώργος Ζαμπέλας και ο πολιτικός μηχανικός κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, οι οποίοι ελέγχουν και συντονίζουν όλες τις φάσεις κατασκευής του έργου. ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ..ΤΑ ΜΟΙΡΑΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! ΤΖΙΜΑΝΙΑ ΡΕ! Εχουμε να κάνουμε με Νόστρα Φαμίλια… και το αγνοούμε επί δεκαετίες! 
Με αυτούς, συνεχίζει ο Παπαδημητρίου, συνεργάζονται και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος και τεχνικοί σύμβουλοι διαφόρων ειδικοτήτων, με στόχο να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του έργου και του εξοπλισμού του και η αποφυγή σπατάλης. «Φιλοκαλούμεν γαρ άνευ... σπατάλης», κατέληξε παραφράζοντας γλαφυρά τον Περικλή ο πρόεδρος του Ιδρύματος. Εδώ πέφτει κλάμα …Γιάννης κερνάει…Γιάννης πίνει! ..Μας δουλεύει… φιλοκαλών σπάταλα…υπερ ψυχών και της ολοφάνερα σπάταλης τσέπης του ο μπαγασάκος! Ρε αυτός είναι μοντέλάκι δίποδου!… Θα τον αναδείξουμε προσεχώς …αλλιώτικα! easy baby… 

Δείτε κι αυτό, επίσης σπαρταριστό: 
  • Η δικηγορική εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες ενεργεί ως νομικός σύμβουλος της εταιρίας ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., αντιπροσώπου στην Ελλάδα του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία τυγχάνει ιδιοκτήτης της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, του πολιτιστικού κέντρου επί της Λεωφ. Συγγρού 107-109. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση είναι ο νέος τόπος πολιτισμού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τα εικαστικά και τα γράμματα. Αποστολή της είναι η προβολή του σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση για τα παιδιά και η δια βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους.

  • ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ , το πιο κάτω...:
ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΩΝΑΣΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΘΛΙΨΕ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟ!…
Αλλά η κομπανία Παπαδημητρίου δεν έφαγε ακόμη τα λυσσιακά της …να βρει τον δράστη της δολοφονίας του Αλέξανδρου! Μικρόν λατρευτικό δείγμα προς τον Αρίστο, τον άνθρωπο που τους ταϊζει μέχρι σήμερα!
Ετσι για να ξέρετε… 
Ἀριστοτέλης Ὠνάσης καὶ Στυλιανὸς Παττακός! Ἄγνωστα περιστατικά...
 
Στίς 23 Ιανουαρίου, συνεπληρώθησαν 40 ακριβώς χρόνια, απο εκείνη την Τρίτη του 1973, που σκοτώθηκε ο νεαρός Αλέξανδρος Ωνάσης, μόλις στα 25 του. Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, το προηγούμενο πρωΐ, της 22ας, ο Αλέξανδρος οδηγούσε ένα μονοκινητήριο "Πιάτζιο-136", αλλά κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του, στην πίστα του αεροδρομίου του Ελληνικού!
Τραυματίσθηκε βαρειά, ενώ οι δύο Αμερικανοί συνεπιβάτες του, (πιλότοι και οι δύο) ελαφρύτερα. Διεκομίσθη στο 'ΚΑΤ', όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στις 7 το απόγευμα της επομένης 23ης Ιανουαρίου, απο βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 
(Χάριν ιστορικής ακριβείας, ο πρώην μόνιμος πιλότος και συγκυβερνήτης του Αλεξάνδρου, Ντόνλορ Μάκ Γκρέγκορ, "παρέδιδε" στον 'νέο' που μόλις είχε προσληφθεί, Ντόναλντ Μάκ Κάσκερ, που ενώ είχε χιλιάδες ώρες πτήσεως πείρα, κάθισε να συν-πιλοτάρει μετά ένα πολύωρο εξαντλητικό ταξίδι απο τις ΗΠΑ, αλλά δεν είχε ούτε μία ώρα πτήσεως, με τέτοιο τύπο αεροσκάφους! Επίσης, δεν ήταν ποτέ πολύ γνωστό, πώς περίπου έναν χρόνο πριν, στην Νίκαια της Γαλλίας, κατέπεσε εντελώς ανεξήγητα, το αεριωθούμενο 'λήαρ-τζέτ' του Ωνάση, πλησίον των ακτών, παίρνοντας στον θάνατο, τους δύο Έλληνες πιλότους του! Ο πατήρ Ωνάσης τότε, είχε απευθυνθεί στον περίφημο Κουστώ, για να επιχειρηθή ανέλκυση του αεροσκάφους απο τον βυθό, κάτι που τελικώς δεν έγινε και κατόπιν μετάνοιωσε πικρά. Σημειώνεται ότι οι γαλλικές αρχές, ποτέ δεν εξέδωσαν πόρισμα για αυτήν την πτώση...)
Είχε μάλιστα απο τότε γίνει γνωστό, πώς κάποιο αόρατο δολοφονικό "χέρι", μπόρεσε προτύτερα να επέμβη στα πηδάλια κλίσεως του μικρού αεροπλάνου και ιδίως στα συρματόσχοινα, ώστε όταν ο χειριστής πήγαινε να "ανεβάση" το αεροσκάφος, εκείνο να έκανε "κατάβαση"!
(Σημειώστε πώς και τα 3 πορίσματα τότε, στο ίδιο συμπέρασμα κατέληγαν. Ο πατήρ Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του παιδιού του, με 1.000.000 $, αμοιβή που ισχύει, όπως λέγεται ακόμη...)
Ο απρόσμενος χαμός του μοναχογιού του, οδήγησε συντόμως τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μαρασμό αλλά και πρόωρο θάνατο, τον Μάρτιο του 1975, σε ηλικία μόλις 69 ετών.
Όπως παρατηρούν μάλιστα ορισμένοι ιστορικοί, πιθανότατα εάν ζούσε, να ήταν άλλη σήμεραη "τύχη" της χώρας μας...
Ως ανάμνηση της τραγικής εκείνης επετείου, θα παραθέσουμε κατωτέρω, τί είχε αποκαλύψει το 2004, ο αειθαλής Στυλιανός Παττακός, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον αγωνιστικότατο "Στόχο".
"Το θέρος του 1972, με επεσκέφθη (σ.σ. στο και τώρα σπίτι του στην οδό Σεβρών στα Πατήσια) ο Ωνάσης, εις ώραν που εγευμάτιζα μετά της οικογενείας μου, ήτοι πενθερά, σύζυγος, δύο θυγατέρες και μία εγγονή μόλις δύο ετών. Το φαγητόν μας ήτο φασίολοι γίγαντες, σαρδέλλαι βαρελιού, ελιές, μαρουλοσαλάτα και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.
Επροσκάλεσα τον Ωνάση να φάει μαζί μας. Με δάκρυα εις τους οφθαλμούς, εψέλισε, ""ζηλεύω την ευτυχία σας και καταριέμαι την δυστυχία μου""!
Ταπεινώς τον ηρώτησα, που την βλέπει την ευτυχίαν και ο Μεγιστάν του Πλούτου, απήντησε, ""βλέπω μία όμορφη οικογένεια, να απολαμβάνη ένα ωραίο φαγητό. Είμαι δυστυχής, δεν έχω οικογένεια! Τήν κατέστρεψαν τα πλούτη μου. Δεν μπορώ να φάω αυτό το ωραίο φαγητό που τρώτε. Έχω έλκος στομάχου και πρέπει να τρώω φιδέ, ρυζάκι και ποτέ κρασί..."!
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 

Το στόρυ μας αυτό είναι πολύ μεγάλο.. Είναι ΩΝΑΣΣΙΑΔΑ , όπως ΗΛΙΑΔΑ, ΩΔΥΣΣΕΙΑ.. 

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ αποτελεί για το νεότερο ελληνισμό ΚΕΦΑΛΑΙΟ αντίστοιχου μύθου, του Ωδυσσέα του Ομήρου.. Δεν είναι υπερβολή.Υπήρξε ένας περιπετειώδης, δημιουργικός ΄Ελληνας. Σφράγισε μια εποχή και υπέγραψε με την διαθήκη του την Ελλάδα που κουβαλούσε μέσα του.Η σκέψη του πάντα ήταν η Ελλάδα και τα παιδιά του και μοίρασε το βιός που κατέκτησε στη θυελώδη πορεία του μισά-μισά στα παιδιά του και στην πατρίδα του.

Τόσο μεγάλος! Το ατύχημα είναι ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύθηκε για τη διαχείριση περιουσίας του,δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών του…ή στάθηκαν ανεξήγητα ελλειπώς…Υπέκυψαν σε φθηνούς πειρασμούς,έστω κι αν είχαν εξασφαλισμένο το μέλλον τους δια βίου…Κι αυτό ΔΩΡΕΑ ΩΝΑΣΗ!… Αλλά καμιά φορά η αφροσύνη καπελώνει τα πάντα! 

Το ότι ο Ωνάσης είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης όλων των εποχών,αυτό περιέργως και ακατανοήτως αποσιωπάται .από τους διαδόχους του κι από τους λοιπούς ΄Ελληνες! 
Εμείς απλά τέτοιες αθλιότητες δεν θα τις αφήσουμε, όπως το υποσχεθήκαμε από την αρχή αυτής της έρευνας!. Θα συνεχίσουμε…
Έχουμε πολλά άλλα στα κιτάπια μας, που εν καιρώ, θα τα βγάζουμε αποσπασματικά κι αυτόνομα και σύντομα.Αν εσείς έχετε κάποια άλλα μπορείτε να μας τα στέλνετε .
Προς το παρόν Χαίρετε εν παντί…

hellasnewsagency