Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΣΦΑΓΕΙΩΝ !!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΝΙΑΔΗ !!!


Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη,
Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμοθετημένος εκφραστής της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου μας, επιθυμεί για μια ακόμη χρονιά να θίξει το σοβαρό θέμα της μη λειτουργίας σφαγείων, εντός της Περιφερειακής Ενότητας της Βοιωτίας.

Δυστυχώς, ανάμεσα στα άλλα πρωτεία που διατηρεί η Βοιωτία είναι και η παντελής έλλειψη δημοτικών ή ακόμη και ιδιωτικών σφαγείων δημόσιας χρήσης, με αποτέλεσμα πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Επιπτώσεις, που δεν αφορούν μόνο τους άμεσα σχετιζόμενους επιτηδευματίες, κρεοπώλες, κτηνοτρόφους κτλ. οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν, σε γειτονικούς νομούς άλλα και επιπτώσεις σε σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας, καθώς χρησιμοποιούνται ακόμη και εντελώς ανεξέλεγκτοι χώροι σφαγής και επεξεργασίας κρέατος.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαιτητό να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς δυο κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι να δοθούν κάποιες άμεσες και αναγκαστικά πρόχειρες και έκτακτες λύσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει των εορτών του Πάσχα, οι οποίες όμως είναι τελικά προτιμότερες από την παντελή έλλειψη ελέγχου και επιστασίας.

Η δεύτερη είναι να σχεδιασθούν και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με την δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την λειτουργία ενός τουλάχιστον δημοτικού σφαγείου στην Βοιωτία, με στόχο την οργάνωση της κτηνοτροφικής παραγωγής και την ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

Έχοντας εδραιωμένη την πεποίθηση, ότι όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του ζητήματος, είμαστε στην άμεση διάθεση σας για κάθε παραγωγική συζήτηση, που θα προωθήσει λύσεις στο πρόβλημα, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος τού Επιμελητηρίου  Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com