Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ !!! ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!

Ετοιμάζουν πρόκληση στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Θα στείλουν ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συναγερμός στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - Έντονες διπλωματικές ενέργειες για να αποσοβηθεί οιαδήποτε κρίση.
Έτοιμοι να προχωρήσουν σε ευθεία αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των νησιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι, αφού για αύριο έχουν προγραμματίσει να στείλουν ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο το οποίο θα διενεργήσει έρευνες πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή η περιοχή των ερευνών θα εκτείνεται δυτικά της Σαμοθράκης και βορειοδυτικά της Λήμνου, δηλαδή πέρα από τον 25ο παράλληλο.
Οι έρευνες θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα από το ερευνητικό σκάφος Cubuklu, αφού το Barbaros βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και η παραμονή του εκεί παρατάθηκε πρόσφατα για ένα μήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των Τούρκων που τους τελευταίους μήνες προσπαθούν με κάθε τρόπο να κλιμακώσουν την ένταση στο Αιγαίο.

Οι οχλήσεις σε όλο το Αιγαίο έχουν πολλαπλασιαστεί, με συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις, υπερπτήσεις και αβλαβείς διελεύσεις, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες σημειώθηκε για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια και «εμπλοκή», δηλαδή εικονική αερομαχία ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά.
Μια τέτοια κίνηση αποστολής ερευνητικού σκάφους πέρα από τον 25ο παράλληλο πάντως, έχουν πολλά χρόνια να επιχειρήσουν να στείλουν οι Τούρκοι, καθώς αυτό αποτελεί μια ενέργεια που αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών αποδίδουν αυτήν την πρωτοβουλία στην κρίση που διέρχεται η γειτονική χώρα, και την ερμηνεύουν ως μια προσπάθεια εξαγωγής της κρίσης, κάτι που ήδη επιχείρησε να κάνει η Άγκυρα πριν από τις δημοτικές εκλογές με τη μίνι επέμβαση στη Συρία. Τέτοιες κινήσεις άλλωστε έχουν απήχηση και στην εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος AKP, που είναι συντηρητικά ισλαμικό και εθνικιστικό.
Η Ελληνική πλευρά καταβάλλει διπλωματικές προσπάθειες να αποσοβηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο καθώς οι Τούρκοι προγραμμάτισαν αυτήν την προκλητική ενέργεια σε μια συγκυρία, όπου στην Ελλάδα διεξάγονται δύο εκλογικές αναμετρήσεις και το θέμα μπορεί εύκολα να πυροδοτήσει οξύτητα στο πολιτικό κλίμα.
Πηγή: Καθημερινή


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/447586/etoimazoyn-proklisi-sto-aigaio-oi-toyrkoi#ixzz32BXQG6hy