Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΛΗΔΑ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ !!! ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ !!! ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !!!


ΛΗΔΑ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ
Η Λήδα Κατσιμπάρδη (κόρη του γνωστού Παιδιάτρου – Αλλεργιολόγου Τάκη Κατσιμπάρδη) 

ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ 
στην επιστημονική ομάδα των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου.
ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ & ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ UCSF
Πανηγυρίζουν για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ιατρικής Επιστήμης.
Στις μεγαλύτερες εφημερίδες σχεδόν όλου του κόσμου, τις τηλεοράσεις, τις ιστοσελίδες και σε κάθε τύπο Μ.Μ.Ε, δημοσιεύτηκε χθες η είδηση ότι θα μπορεί να ενισχύονται με δόσεις νέου σε ηλικία αίματος ή παραγώγου αυτού, οι προσπάθειες της επιστήμης για αντιγήρανση.
Μάλιστα μία από τις πιο έγκυρες εφημερίδες του κόσμου, η ¨Guardian¨ κάνει λόγο «για ένα πιθανό τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της αθανασίας του ανθρώπου».
Στην Ελλάδα, πέρα από τις ιστοσελίδες, πρώτη δημοσίευσε τη μεγάλη είδηση η εφημερίδα ¨ΤΟ ΕΘΝΟΣ¨ (6/5/14) η οποία στην πρώτη σελίδα της αναφέρει τα εξής: «ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ», ενώ στις δύο εσωτερικές σελίδες, 22 και 51 (σαλόνι), κάνει εκτενή περιγραφή της εκπληκτικής αυτής επιστημονικής ανακάλυψης.
Συγκεκριμένα στη σελίδα 51 με τον υπέρτιτλο «ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ», και κάτω από τον τίτλο «Ευεργετικές οι δράσεις του νεανικού αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά» γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: «Τρία Πανεπιστήμια (ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ & ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ UCSF) με τρεις διαφορετικές έρευνές τους, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Όταν ενισχύονται με δόσεις νέου σε ηλικία αίματος ή παραγώγων του συγκεκριμένου αίματος, τα γηραιά πειραματόζωα ξανανιώνουν: δυναμώνουν, αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή, οξύνεται η όσφρησή τους, αρχίζουν να ακούν καλύτερα, ενισχύεται η μνήμη τους και δυναμώνει η καρδιά τους. Σε αυτό το
κοινό συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές των τριών Αμερικανικών Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα μεταδιδακτορική μοριακή βιολόγος ΛΗΔΑ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ, του Χάρβαρντ.
Και η έγκριτη εφημερίδα καταλήγει ως εξής: «Το μόνο που μένει τώρα είναι να ξεκινήσουν οι μελέτες και σε ανθρώπους». Άλλωστε η GDF11 υπάρχει ήδη στους ανθρώπους.