Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΛΟΓΙΑ !!! Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ !!! ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ !!!

Μέγιστη Ευλογία !!! για όλο τον κόσμο θεωρείται η παρουσία τής Αγίας Ζώνης τής Παναγίας μας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου , την οποία μετέφερε ο Καθ ηγούμενος τής Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ , στην όμορφη Εύβοια και συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 5.00 μ.μ. έγινε  Επίσηµος Υποδοχή της Αγίας Ζώνης εις την Πλατείαν έµπροσθεν του Ιερού  Ναού Κοιµήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού. 
Με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκε  ο λαός της Εύβοιας  την Αγία Ζώνη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου . 

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6:30 το απόγευμα η Αγία Ζώνη  μεταφέρθηκε επισήμως στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, οπότε, στις 8.00 το πρωί θα αναχωρήσει, με τον ίδιο (της υποδοχής) επίσημο τρόπο και οπωσδήποτε την συμμετοχή των Αρχών και των πιστών χριστιανών, για το Άγιον Όρος.

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ο οποίος και την παρέβαλε.
Να αναφερθεί ότι στην υποδοχή συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Λεμεσού Αθανάσιος, πλειάδα κληρικών και χιλιάδες πιστοί.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τοποθέτησε την Αγία Ζώνη σε ειδικό προσκυνητάρι στην είσοδο του Ναού, όπου τελέστηκε σύντομη Δοξολογία.
"Είναι μεγάλη ευλογία για την πόλη μας, η εύλεση του ιερού κειμήλιου της Αγίας Ζώνης", τόνισε μεταξύ άλλων ο συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.
Επίσης ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Άγιο Καθ ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος μετέφερε στην Μητρόπολή του την Αγία και Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ακολούθησε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Η Αγία Ζώνη όπως έχει καταγραφεί , θαυματουργικά βοήθησε άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί. Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην οποία φυλάσσεται, έχει γίνει δέκτης πλειάδας επιστολών από ζευγάρια που καταθέτουν την μαρτυρία τους για το θαύμα που βίωσαν. Και είναι συγκινητικό να νιώθει κανείς την ευγνωμοσύνη των ζευγαριών αυτών να γίνεται μαρτυρία για ένα θαυμαστό γεγονός.
Οι ανωτέρω Ιεροί Ναοί, καθ’ όλες τις ημέρες της παρουσίας της Αγίας Ζώνης εις Αυτούς,  παραμένουν ανοικτοί, όλο το εικοσιτετράωρο, για την διευκόλυνση των προσκυνητών, ενώ  τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία, ανά δίωρο η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία .
Παρακάτω αναφέρεται το υπόλοιπο Πρόγραμμα τής παραμονής τής Αγίας Ζώνης στη Χαλκίδα :

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ώρα 7:00 π.µ.:
Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. Ιωάννου Καραµούζη, Ιεροκήρυκος.
ώρα 12:00 µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.
ώρα 2:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.
ώρα 4:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.
ώρα 6:00 µ.µ.: Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας.
ώρα 9:00 µ.µ.:
Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Ελευθερωτρίας Θεοµήτορος, ιερουργούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ώρα 7:00 π.µ.:
Ιερά Παράκλησις προς τιµήν της Παναγίας και αµέσως µετά αναχώρησις της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ δια το Άγιον Όρος.

*** ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ  ΗΜΑΣ !!!
Χαλκίδα , Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com