Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ... ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ !!!

Μεγάλη Αλβανία – Νέο σχέδιο για να προσαρτήσουν εδάφη στην Αλβανία

 
Το όνειρο για μια Μεγάλη Αλβανία, ως «συνομοσπονδία» τεσσάρων κρατών στα δυτικά Βαλκάνια, επανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Μπαϊράμ Κοσούμι.
  
Ο Μπαϊράμ Κοσούμι, προτείνει οι τέσσερις «μικρές χώρες των Βαλκανίων»- η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, να σχηματίσουν μια «σύγχρονη συνομοσπονδία», με βάση την κοινή διπλωματία και στρατό, το εμπόριο και την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και αγαθών, γράφει η σκοπιανή Βέτσερ και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Να κάνουν τους Σλάβους… μειονότητα

Η «συνομοσπονδία» θα έχει περίπου 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων τα 5,5 εκατομμύρια ή το 67% θα είναι Αλβανοί.
Οι Σλάβοι θα είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο και η συμμετοχή τους στην Συνομοσπονδία θα είναι με λιγότερο από 18% και θα αποτελούν μειονότητα.
Θα ήταν ένα μεγαλύτερο αλβανικό κράτος, μεγαλύτερο από το σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία.

Εφικτή η Μεγάλη Αλβανία

Στο πρωτότυπο κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Πρίστινα, ο Μπαϊράμι λέει ότι μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Επειδή οι χώρες αυτές δεν έχουν έχθρα μεταξύ τους.
Πρόκειται για ένα νέο «σενάριο» του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, εξίσου αποσταθεροποιητικό και υπονομευτικό στους δυτικούς σχεδιασμούς.
Αντί να κοιτάξουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, που έχει καταστήσει τους Αλβανούς «λαό πρόβλημα», οι Αλβανοί εθνικιστές υποδαυλίζουν έναν αστείο μεγαλοϊδεατισμό.

Μεγάλη Αλβανία ως «συνομοσπονδία»

«Γιατί να δημιουργηθεί μια σύγχρονη συνομοσπονδία, όταν οι Αλβανοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε κράτους και ως έθνος πλειοψηφίας;
»Επειδή οι Αλβανοί έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και των φιλικών σχέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο.
»Ακριβώς λόγω του αλβανικού παράγοντα στις χώρες αυτές και λόγω των ηγεμονικών ορέξεων της Σερβίας και των πολιτικής επιρροής των άλλων», γράφει ο Κοσούμι.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, οι τέσσερις χώρες διαθέτουν μικρά εδάφη, μικρές αγορές και όχι πολύ αναπτυγμένες οικονομίες.
Το ακαθάριστο προϊόν τους κυμαίνεται από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, όπως και το Μαυροβούνιο, έως 13 δισ. ευρώ, όσον αφορά την Αλβανία.
Ο Κοσούμι σημείωσε ότι όλες οι μικρές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μαζί δεν έχουν ένα ακαθάριστο προϊόν, όπως η Τσεχία για παράδειγμα.