Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Ο Εφιάλτης του ΝΑΤΟ : Τα 5 πιο θανατηφόρα όπλα της Ρωσίας

 


Η  Ρωσία χτίζει τις δυνάμεις της με πυρηνικά όπλα προσθέτοντας τη δική της αυθεντική τορπίλη με πυρηνική κεφαλή. Εξοπλίζει τους πυρηνικούς πυραύλους της με  οχήματα υπερηχητικής ολίσθησης. Και κάνει βελτιώσεις στα επιθετικά ελικόπτερα και στους πυραύλους εδάφους-αέρος.

Σύμφωνα με το 19fortyfive αυτά είναι τα 5 πιο ισχυρά πολεμικά όπλα της Ρωσίας.

Πυρηνική τορπίλη “Ποσειδώνας”

Η Ρωσία αναπτύσσει αυτή τη νέα πυρηνοκίνητη τορπίλη, η οποία θα της δώσει τεράστια εμβέλεια. Το μέγεθος ενός μεγάλου λεωφορείου και βάρους περίπου 100 τόνων, θα είναι οπλισμένο με πυρηνικό εκρηκτικό μηχανισμό. Αυτό το όπλο είναι τρομακτικό γιατί μπορεί να στοχεύσει πόλεις των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ακτή. Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει το Poseidon από το νέο της υποβρύχιο K-329 Belgorod. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Ποσειδώνα με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της δικής του αργής και κρυφής προσέγγισης, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό ή την εκτόξευση από ένα υποβρύχιο από τον βυθό της θάλασσας.

SAM S-400 “Triumph”

Το σύστημα S-400 δεν είναι μόνο ικανό να καταστρέψει εχθρικά επανδρωμένα αεροσκάφη και μεγάλα drones, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εναντίον πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση έως και 400 km, ανάλογα με τον τύπο του πυραύλου αναχαίτισης που χρησιμοποιείται. Κάθε μπαταρία S-400 έχει οκτώ εκτοξευτές και 32 πυραύλους με ραντάρ και κινητό σταθμό διοίκησης. Στη Ρωσία, το σύστημα S-400 βρίσκεται σε λειτουργία από το 2007 και έχει γίνει πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό. Πουλήθηκε στην Τουρκία, τη Συρία, την Κίνα και την Ινδία. Νωρίτερα φέτος, 80 στρατιωτικοί εκπρόσωποι από 52 χώρες του κόσμου μπόρεσαν να δουν την επίδειξη των S-400 σε δράση.

SAM “Pantsir S-1”

Πρόκειται για ένα κινητό σύστημα αεράμυνας, το οποίο εκτός από πυραύλους διαθέτει και αντιαεροπορικά όπλα πυροβολικού. Το Pantsir S-1 φέρει 12 πυραύλους εδάφους-αέρος και δύο πυροβόλα ταχείας βολής των 30 χιλιοστών. Εκτός από αεροσκάφη, το Pantsir είναι ικανό να καταστρέψει εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ και κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας. Το συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε στη Συρία, τη Λιβύη, καθώς και στη σύγκρουση στην περιοχή του Ντονμπάς. Οι αναβαθμισμένες παραλλαγές έχουν βελτιωμένα ραντάρ, αυξημένη εμβέλεια ανίχνευσης και πιο αποτελεσματικά περιστρεφόμενα κανόνια.

Mi-28NM Super Hunter

Ένα ισχυρό επιθετικό ελικόπτερο, κάπως παρόμοιο με το αμερικανικό AH-64 Apache. Νέοι αισθητήρες του επιτρέπουν να πετάει και να επιτίθεται τη νύχτα. Το υπερσύγχρονο ραντάρ παρέχει θέα 360 μοιρών μαζί με εικόνα ραντάρ της γης. Το Mi-28NM μπορεί να φτάσει ταχύτητες 290 km/h και έχει αυτονομία 450 km. Ο Super Hunter είναι οπλισμένος μέχρι τα δόντια. Διαθέτει πυροβόλο 30 χιλιοστών, κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και συμβατικούς πυραύλους. Το ελικόπτερο έγινε παντός καιρού κατά τη διάρκεια του εκσυγχρονισμού.

ICBM RS-24 “Yars”

Ένας πύραυλος στερεού καυσίμου τριών σταδίων ικανός να μεταφέρει από τρεις έως έξι ανεξάρτητες κεφαλές στόχευσης, χωρητικότητας 150 έως 250 κιλοτόνων η καθεμία, με βεληνεκές άνω των 10.000 km. Η Ρωσία είναι οπλισμένη τόσο με σταθερές βάσεις όσο και με κινητά ICBM Yars. Η επιλογή  εντοπισμού τους είναι δύσκολη και χρειάζονται μόνο επτά λεπτά για να προετοιμαστεί ο πύραυλος για εκτόξευση. Το Yars μπορεί επίσης, να εξοπλιστεί με την υπερηχητική κεφαλή ολίσθησης Avangard. Όπως όλα τα υπερηχητικά οπλικά συστήματα, είναι πολύ γρήγορο και εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Με φόντο τις εντάσεις με τη Δύση, ο Πούτιν δεν σταματά να εξάρει τα τελευταία χρόνια τα νέα όπλα, σύμφωνα με τον ίδιο αήττητα, που έχει αποκτήσει η χώρα του.

pentapostagma.gr