Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞI RAFAL !!! Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

 


Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία.



«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις», τους είπε ο Πύργος Ελέγχου, με τον αρχηγό της μοίρας να απαντά: «Η 332 μοίρα πετά στο μέλλον».



«Τα νέα “Γεράκια” προσεγγίζουν την 332 Μοίρα κι ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου» ακούστηκε μόλις τα έξι Rafale έφτασαν στην Τανάγρα.



Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αλλά και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 



Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale συνόδευσαν μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών δίνoυν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης  ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ , ο Περιφερειαρχης Στερεάς Ελλάδος  Φάνης Σπανός , η Αντιπεριφερειαρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας  Φανή Παπαθωμά , ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας κ.α. 


                                                                Δημήτρης Σοβατζής