Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Τα σχέδια του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Η νέα Κων/πολη συγκεκριμένα " η πόλη των πολιτισμών" θα έχει έκταση περιπου 74 τετραγωνικών χιλιομέτρων.Για πολλούς μήνες κυκλοφορούσε η φήμη οτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ενα "τρελό σχέδιο" για την Τουρκία που δεν ανακοινώνει. Η εφημερίδα Radikal αποκαλύπτει το σχέδιο αυτό που πραγματικά σαν μέγεθος είναι τεράστιο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Ερντογάν έχει στόχο να χτιστεί μια νέα πόλη στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα έχει την ονομασία " η πόλη των πολιτισμών".

H συγκεκριμένη πόλη που θα χτιστεί στην ευρωπαϊκή όχθη της Κων/πολης θα χτιστεί μέχρι το 2023 όπου θα γιορτάσει η Τουρκία τα 100 χρόνια ιδρύσεως της. Στην "πόλη των πολιτισμών θα χτιστούν πάρκα, εμπορικά κέντρα, μουσεία, χαμάμ, τζαμιά, ξενοδοχεία αλλά και πολλά κτίρια απο διάφορους πολιτισμούς όλου του κόσμου.
Τα μουσεία και διάφορα άλλα κτίρια θα χτιστούν στην αρχιτεκτονική της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας "και πολιτισμών της Ανατολής των Μουσουλμάνων και των μη Μουσουλμάνων".
Η νέα Κων/πολη συγκεκριμένα " η πόλη των πολιτισμών" θα έχει έκταση περιπου 74 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Θα διαθέτει αεροδρόμιο ( το τρίτο της Κων/πολης) , και θα έχει σύνδεση με μετρό, αλλά θα διαθέτει και δικό της λιμάνι.

newsit