Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η ΒΑΣΩ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

H Βάσω Τσόνογλου – Βυλλιώτη εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στον ΟΗΕ



Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μέλος του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε 23-26 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη.
Ήταν το 55ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και του Τομέα Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών (UN Women).
Κατα την διάρκεια της παραμονή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η βουλευτής συμμετείχε σε συνδιάσκεψη της σοσιαλιστικής διεθνούς και τοποθετήθηκε σε θέματα που αφορούν την πρόσβαση και συμμετοχή των γυναικών σε κρίσιμους τομείς της κοινωνίας όπως είναι η εκπαίδευση, η τεχνολογία και ο τομέας των επιστημών.
Κατά την τοποθέτησή της η κυρία Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη τόνισε ότι οι διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα δεν έχουν εξαλειφθεί σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι γυναίκες όμως με τις συνεχείς προσπάθειές τους έχουν καταφέρει να καταλάβουν σημαίνουσες κοινωνικές θέσεις, θέσεις που παλιότερα ήταν ανδροκρατούμενες.
Η βουλευτής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Γιώργος Παπανδρέου στέκεται πάντα δίπλα στις γυναίκες αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια και στόχος του είναι να δημιουργηθεί μία νέα κοινωνική δομή όπου οι γυναίκες θα έχουν σημαίνοντα ρόλο.
Παράλληλα, συμμετείχε και στη διάσκεψη της σοσιαλιστικής διεθνούς γυναικών που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ και αντάλλαξε απόψεις και θέσεις για την ισότητα των φύλων με γυναίκες της σοσιαλιστικής διεθνούς απ’ όλο τον κόσμο.
Τέλος, η κυρία Τσόνογλου επισήμανε ότι οι γυναίκες δεν ζητούν καμία χάρη, αλλά την θέση που τους αξίζει στην κοινωνία καθώς διαθέτουν και την δύναμη και την θέληση να πάρουν το ρίσκο και να τα καταφέρουν.