Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;



Πολλοί κατά τον τελευταίο καιρό, με εμφανή την αγωνία τους, μας ερωτούν: Τί νομίζετε, Σεβασμιώτατε. Η κατάρρευση της οικονομίας ετελείωσε; Θα έλθουν, επί τέλους, κάποιες καλύτερες ημέρες;
Στα ερωτήματα αυτά σταθερά απαντάμε ως εξής: Ξεύρετε, είμαι Κληρικός! Δεν είμαι Οικονομολόγος! Θα σας απαντήσω ως απλούς πολίτης, ως σκεπτόμενος άνθρωπος. Ταπεινά, λοιπόν, φρονώ, ότι η περίοδος της καταρρεύσεως της οικονομίας μας δεν παρήλθε! Ακόμη είμαστε στον κατήφορο! Οι χειρότερες ημέρες έρχονται! Σε λίγο θα μας έλθουν τα σημειώματα της Εφορείας! Τότε θα καταλάβουμε όλοι, ότι η άκαρδη Τρόϊκα επιχειρεί να μας "ρουφήξει" το αίμα! Και τότε, όσοι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει "Μνημόνιο", θα αναγκασθούν να το νοιώσουν στο πετσί τους!
Επί τέλους, ας το καταλάβουμε:
Η χώρα τελεί υπό Γερμανική Κατοχή! Η Κυβέρνηση των τριών Αρχηγών, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ! Απλώς εκτελεί τις εντολές των ξένων, των κατακτητών της Χώρας! Ακούσατε, μήπως κάποιον από την Συγκυβέρνηση, έναν από τους τρείς Κυβερνητικούς Εταίρους, όπως συνήθως τους ονομάζουν, να υψώσει το ανάστημά του και να αρνηθεί την εφαρμογή ενός έστω μέτρου των Τροϊκανών; Να προβάλλει δηλ. στην Τρόϊκα μιά, έστω μόνο μιά, άρνηση κατά την εφαρμογή των εντολών της; Ούτε μια φορά δεν ακούσθηκε κάτι τέτοιο, ούτε μια άρνηση δεν προβλήθηκε από την Συγκυβέρνηση στις απαιτήσεις των Τροϊκανών! Οι δικοί μας κάνουν παζάρια; Απαντώ, Ναί! Προβάλλουν μήπως κάποια άρνηση; Απαντώ, ΟΧΙ! Όλοι τους είναι "τα φρόνιμα παιδάκια", υπακούουν στην Τρόϊκα! Αλλά με την υπακοή τους μας εμείς οδηγούμεθα στον αργό θάνατο!   
Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα καταστρέφεται! Απολύουν τόν κοσμάκη από τις δουλειές του! Κουρεύουν τους μισθούς! Βάζουν νέους φόρους! Απορώ πως δεν φορολόγησαν ακόμη και τόν αέρα που αναπνέουμε! Οι Έλληνες, λοιπόν, στενάζουν, πεινούν, αγωνιούν, αργοπεθαίνουν! Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ολόγυρά μας, τους πρασινοκόκκινους Πολιτικούς Ταγούς μας τους εμάρανε  ο ανύπαρκτος ρατσισμός! Εκεί έδειξαν τήν παλληκαριά τους! Αίσχος! Ο ρατσισμός τους εμάρανε!  Στο αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, λοιπόν, ύψωσαν το ανάστημά τους, ο καθένας από την δική του σκοπιά και για τα δικά τους συμφέροντα. Επιχείρησαν να βάλουν φίμωτρο στο στόμα του Έλληνα. Τρώγονται μεταξύ τους και θά τρώγωνται για πολύ καιρό ακόμη, μόνο και μόνο επειδή με το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο στοχεύουν να επιλύσουν τα δικά τους εσωτερικά - πολιτικά προβλήματα.
Ο γνωστός και συνετός δημοσιογράφος και τ. Ευρωβουλευτής, κ. Γιάννης Μαρίνος  στο χθεσινό ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (σελ. Α51) γράφει τα εξής: "Πρός τί λοιπόν όλη αυτή η ενορχηστωμένη πλειοδοσία υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου; Μήπως υποκρύπτεται  και πάλι η ελληνική κουτοπονηριά, που αντιδρά με εισήγηση νέας νομοθεσίας, επειδή βρίσκεται στη δύσκολη θέση να παραδεχθεί, ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία, που όμως δεν εφαρμόζει;" Σημειώστε, παρακαλώ,  τη λέξη "κουτοπονηριά"! Αναφέρεται στην πολιτική Ηγεσία, στην Κυβέρνηση και στην Αντιπολιτευση! Με αυτές κι' αυτές τις κουτοπονηριές τους, λοιπόν, οι Πολιτικοί όλων των αποχρώσεων,  οι χθεσινοί και οι σημερινοί, μας έφεραν στο χείλος της αβύσου!  
Ας έλθουμε τώρα και στο Αίγιο.  Το ωραίο Αίγιο δεν είναι γνωστό μόνο καί μόνο από "τήν ωραία Αιγιώτισσα"! Κάποτε ήταν μια οικονομικά πολύ ανθηρή πόλη! Τηρουμένων των αναλογιών του πληθυσμού, όταν εμείς, λήγοντος του έτους 1978, ήλθαμε εδώ ως Μητροπολίτης η πόλη είχε τα πιο πολλά ΙΧ οχήματα απ΄όλη την Ελλάδα! Τούτο συνέβαινε, επειδή τότε το Αίγιο οικονομικά ανθούσε! Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, είτε ως Δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, είχαν ένα μηνιαίο μισθό, είτε ως καταστηματάρχες είχαν ένα εισόδημα, ενώ συγχρόνως όλοι τους καλλιεργούσαν ένα μικρό ή μεγαλύτερο κτήμα (πορτοκάλια, λεμόνια, σταφύλια, σταφίδα, κηπευτικά κλπ.) από το οποίον εξασφάλιζαν ένα ακόμη καλό εισόδημα!   
Τώρα πιά όλα αυτά άλλαξαν! Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια μας σαπίζουν στα δέντρα, τα χωράφια μας μένουν χέρσα, οι απολύσεις πάνε σύννεφο, τα εργοστάσια έκλεισαν, καθε μέρα κλείνει και κάποιο κατάστημα ή κάποια επιχείρηση! Όλα πια έχουν αλλάξει! Η πόλη στενάζει! Η ανεργία ταλαιπωρεί αφάνταστα τους ανθρώπυς μας! Πολλοί από τους έως χθές νοικοκυραίους του Αιγίου σήμερα είναι πτωχοί, ενίοτε πάμπτωχοι! Τα συσσίτια και η διανομή τροφίμων δεν λύνουν τό πρόβλημα!
Από μεθαύριο, λοιπόν, που η Οικονομική Εφορεία θα μας αποστέλλει τα νεα "ραβασάκια"  της "θα κλάψει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα"!   
Να μερικοί τίτλοι από τις χθεσινές εφημερίδες: 
  • "'Εκτακτη εισφορά για δύο χρόνια ακόμη"!
  • "Μόνιμο και το χαράτσι στα ακίνητα"!
  • "Φοροκαπέλλο 1%-4% στα εισοδήματα ως και το 2016"!
  • "Δύσκολα θα μειωθεί η ανεργία"!
  • "Φόροι" λόγω τεκμηρίων και σε ανέργους"!
  • "Φορολογία αγροτεμαχίων"!
  • "20.000.000 οι άνεργοι στην Ευρωζώνη"!
Τώρα πια η ανεργία είναι η νέα πανούκλα, η οποία αφανίζει την Χώρα μας! Οι Τηλεοράσεις και οι Εφημερίδες, τα σύγχρονα αυτά χαλκεία του ψεύδους και της παραπλανήσεως (εννούμε τα μεγάλα συγκροτήματα των Αθηνών) δεν αναφέρονται και δεν αναγράφουν πλέον τον αριθμό των αυτοκτονιών, που κάθε μέρα συντελούνται! 
Η Γερμανική Μπότα της περιόδου 1941-44 ξαναγύρισε στη Χώρα μας, μέ άλλο βέβαια πρόσωπο! Μας καταδυναστεύει οικονομικά! Μας οδηγεί στον αργό θάνατο! Έτσι έγινε και με την ανεργία. Έφεραν τήν ανεργία  σε δυσθεώρητα ύψη! Ένας στους τρείς Έλληνες δεν εργάζεται! Υπάρχουν οικογένειες, στις οποίες ούτε ένας δεν εργάζεται! Τώρα πλέον πολλά μικρά παιδάκια κατά την διάρκεια του μαθήματος λιποθυμούν στο σχολείο τους, διότι τα μαστίζει η ασιτία! Δεν έχουν κάτι να φάνε!
Κι εμείς εδώ στην Ιερά Μητρόπολη, την Μεγάλη Φτωχομάνα του Λαού, την έως χθές καταγυγή των πτωχών και των αδυνάτων, φθάνουμε στα έσχατα όριά μας. Προχθές, 31η Μαΐου, δεν είχαμε στο Ταμείο μας είκοσι χιλιάδες 20.000 € για να καταβάλουμε την μισθοδοσία των εργαζομένων σε ένα από τα Γηροκομεία μας! 
Εθεωρήσαμε επίκαιρο να εκθέσουμε τις σκέψεις μας αυτές με αφορμή ένα άρθρο της τοπικής μας εφημερίδας "ΠΡΩΤΗ  ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ" που έχει τίτλο "άνεργος ένας στούς τρείς". Σας το προσφέρουμε. Και δεν μπορούμε να αποκρύψουμε την ανησυχία μας, ότι το άλλοτε Αίγιο της αρχοντιάς και της ευημερίας, σήμερα πνέει τα λοίσθια! Ξεψυχάει, θα το ελέγαμε με την καθημερινή γλώσσα! Αλλ' επειδή στην ίδια κατάσταση βρίσκεται ολόκληρη η Χώρα διερωτώμεθα: Μήπως, λοιπόν, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια γενική κοινωνική εξέγερση;  Δυστυχώς, όταν οι Πολιτικοί που μας  Κυβερνούν δεν έχουν το θάρρος να ορθώσουν το ανάστημά τους εναντίον των Γερμανών, 
  • όταν δεν μπορούν να πούν έστω και ένα ΟΧΙ, όπως ο Ιωάννης Μεταξάς,
  • όταν δεν τολμάνε  να "πατήσουν πόδι" στην Τρόϊκα, όπως λέμε στη λαϊκή έκφραση,
  • όταν μερικοί από τους κατά καιρούς διατελέσαντες Υπουργούς των Οικονομικών και άλλων Υπουργείων, καταχρώνται το δημόσιο Χρήμα,
  • όταν στις στήλες των εφημερίδων διαβάζουμε ομολογίες για χρηματισμό Υπουργών με μαύρο χρήμα, όπως η εξής: "άνοιξε μπροστά μου βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές" (βλ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 1.06.2013 σελ. 2)


ΤΟΤΕ η απόγνωση έρχεται και επικάθηται στο σβέρκο του προδoμένου-αιχμαλωτισμένου Ελληνα!  Αλλά του Έλληνα ο τράχηλος δεσμά δεν υποφέρει! Τότε, λοιπόν, ο Λαός εξεγείρεται, επαναστατεί και όλα τα γκρεμίζει!Ο κ. Παναγ. Λαφαζάνης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να ανάβει τη σπίθα. Μήπως οι δηλώσεις του στη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αποτελούν έμμεση πρόσκληση; 
Την ίδια ώρα από την γειτονική μας Τουρκία αυτές τις ημέρες παίρνουμε μια γεύση. Ο Θεός να μη μας επιφυλάσσει μια τέτοια δυστυχία!
Οπωσδήποτε, λοιπόν, τα χειρότερα έρχονται! Η χαριστική βολή δεν μας δόθηκε ακόμη! Αναμείνατε στο ακουστικό σας. Ας ελπίσουμε, ότι ο Θεός για μια ακόμη φορά θα σώσει την Ελλάδα μας. Έλα όμως, που σήμερα πια ένα μεγάλο μέρος του Λαού μας έχει διώξει τον Θεό από τη ζωή του! Πολλοί από εμάς είπαν στο Θεό τα φοβερτά αυτά λόγια: "απόστα απ' εμού! Οδούς σου ου βούλομαι ειδέναι!" δηλ. Θεέ μου, φύγε από κοντά μου! Δεν θέλω να σε ξεύρω!Αυτή η στάση είναι η βαθύτερη αιτία της οικονομικής  κρίσεως. Θα το κατανοήσουμε κάποτε; 
Αίγιον, 3 Ιουνίου 2013