Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ !!!

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί πλέον η κυβέρνηση. Και ο κίνδυνος αυτή η ισορροπία να διαταραχθεί είναι υπαρκτός κάθε ώρα κάθε μέρα. Η αφορμή μπορεί να δοθεί απ΄ οπουδήποτε όπως φάνηκε με την περίπτωση της ΕΡΤ. Μια υπόθεση στην οποία δεν δόθηκε η ανάλογη σημασία. Που υποτιμήθηκε η σημασία της και οι αντιδράσεις που θα προκαλούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,ο οποίος βρίσκεται εντός των κυβερνητικών σχεδιων για “εξορθολογισμό”. Και οι αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν επίσης έχουν υποτιμηθεί . 
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ η οποία ζητά εξηγήσεις για τον “διπλασιασμό” των περικοπών που έρχονται. 

Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ γράφουν:
 
“Με βάση τις απανωτές «διαρροές», ανακοινώσεις, άρθρα και δράσεις φορέων και προσώπων, που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις πέραν κάθε ορίου οικονομικής ανοχής, επιπρόσθετες μειώσεις στο μισθολόγιο των στρατιωτικών και τις συντάξεις των αποστράτων, που κυοφορεί η κυβέρνηση, είναι αδύνατο να μην σκεφθεί και ο πλέον καλόπιστος ότι «κάποιος δουλεύει κάποιον»!
Παράλληλα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πως οι φορείς και τα πρόσωπα που φέρονται να συμμετέχουν στην επιτροπή των αποστράτων που θα διαπραγματευθεί η διαπραγματεύεται το νέο μισθολόγιο, με την επιτροπή του ΥΠΕΘΑ, δεν κινούνται ενιαία και ομαδικά, αλλά μεμονωμένα! 

Δεν κατανοούμε, πως είναι δυνατόν:
 
  • Ενώ ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν για τις υπερβάλλουσες μειώσεις που μας επιβλήθηκαν χωρίς ντροπή και που επί της ουσίας ακυρώνουν κάθε σκέψη και δικαιολογία για νέες μειώσεις, έρχεται το ΥΠ.ΟΙΚ. και διπλασιάζει τις απαιτήσεις, προφανώς σε μία τακτική, η οποία θα συμψηφίσει τις υπερβάλλουσες μειώσεις και θα διατηρήσει την κυβερνητική απαίτηση για τις νέες μειώσεις ως απαραίτητες και επιβεβλημένες.
  • Η ομάδα συναδέλφων του ΣΞ που τεκμηρίωσε τις υπερβάλλουσες μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων, έναντι των στόχων του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής, αντί να καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αιτιολόγησης νέων περικοπών, φαίνεται να αναλώνεται σε μηρυκαστικές συναντήσεις και στην έκδοση παραπλανητικών και δήθεν ελπιδοφόρων ανακοινώσεων.
  • Ταυτόχρονα ενώ ο Υ.ΕΘ.Α., σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος του ΣΑ/ΣΣΑΣ, είναι ενήμερος για τις απαιτήσεις του ΥΠ.ΟΙΚ. και τηρεί «σιγή ασυρμάτου», ζητά από τις τρείς ΕΑΑ τα ίδια ως άνω στοιχεία για τις υπερβάλλουσες μειώσεις, με σκοπό να τα μεταφέρει στον ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ. και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προθυμοποιείται να τους κλείσει νέο ραντεβού με τον πρωθυπουργό!
Τον πρωθυπουργό, ο οποίος:

  • Παρότι ενήμερος για τις υπερβάλλουσες μειώσεις από τη συνάντηση της 11-2-2013 και αφού φόρτωσε τους προέδρους με «δεσμεύσεις», μερικές μέρες αργότερα, «πέρασε» από τη Βουλή την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου με τις νέες μειώσεις σε μισθολόγιο και συντάξεις.
  • Πρόσφατα, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, δήλωσε (χωρίς μέχρι στιγμής διάψευση) ότι ήταν πολιτική του επιλογή το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, αποκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους προέδρους συνομιλητές του, «ελίτ των αποστράτων».
Από τα ανωτέρω, είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά κόλπα για να κερδίσει χρόνο, προφανώς εις βάρος μας. Επίσης είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι έχουν, εκούσια ή ακούσια, παρασυρθεί και φορείς Αποστράτων ‘θεσμικοί’ και μη. 
Η ΑΝΕΑΕΔ είναι και θα παραμείνει απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και καλεί οποιονδήποτε άλλο φορέα των ΕΔ & ΣΑ έχει ανάλογη θέση, σε συστράτευση”.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/afhste-ta-epikoinwniaka-paixnidia-kai-peite-mas-gia-tis-perikopes-stratiwtikoi-pros-kyvernhsh.html#ixzz2WsAX90WI