Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ !!!

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων!

Τούρκος τζιχαντιστής έκαψε ελληνορθόδοξη εκκλησία 
και για πρώτη φορά απαντήσαμε με προειδοποιητικά πυρά στις τουρκικές προκλήσεις (vid)

 

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει κρίση με κάθε τρόπο ώστε το κόμμα του Ρ.Τ.Ερντογάν να βγει με αυτοδυναμία στις επικείμενες δεύτερες εκλογές στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό, «Τούρκος τζιχαντιστής επιτίθεται σε χριστιανική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη με μολότοφ» γράφει η σημερινή Zaman, γεγονός που θα πρέπε να αξιολογηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να γίνει αντιληπτό αν η Άγκυρα θέλει να χρησιμοποιήσει τους τζιχαντιστές της ISIS για να προκαλέσει κρίση στις σχέσεις με Ελλάδα εφόσον είναι γνωστό και έχει αποκαλυφτεί πως τους εξοπλίζει. Ας δούμε όμως πως η Τουρκία πιέζει την Ελλάδα με σκοπό την πρόκληση θερμού επεισοδίου με κάθε τρόπο. Η Τουρκία μέσα στην εσωτερική πολιτική περιδίνηση που έχει πέσει προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα από όλες τις πλευρές. Με τριπλό «κτύπημα» και την έκδοση τριών NAVTEX η Τουρκία ανοίγει ζητήματα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επανέρχεται το Barbaros σε μια ευαίσθητη περιοχή. Το γεγονός ότι η τριπλή αυτή παρέμβαση γίνεται λίγα μόνον εικοσιτετράωρα μετά τις τουρκικές εκλογές και την απώλεια της αυτοδυναμίας από το κόμμα του Τ. Ερντογάν, ΑΚΡ, και ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό για τις προθέσεις της Αγκυρας. Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 547/15 γνωστοποιώντας το πρόγραμμα υποθαλάσσιων εργασιών πόντισης, ελέγχου καλωδίων από το πλοίο OGS EXPLORA, από τις 15-18 Ιουνίου, σε μια περιοχή η οποία εκτείνεται ανατολικά και νοτιοανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου.
 
 Σε περιοχές δηλαδή που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε η ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας Χαλκηδόνας, που βρίσκεται στην οδό Μπαχριγέ στην Κωνσταντινούπολη. Ο τζιχαντιστής που επιτέθηκε στην εκκλησία στην περιοχή Kadıköy της Κωνσταντινούπολης με Μολότοφ την Τρίτη, σε ένα βίντεο που έδειξαν την επίθεση, ο άνθρωπος που πέταξε την βόμβα φωνάζει «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος) εκδίκηση για την Al-Aqsa», Η πόρτα της εκκλησίας έπιασε φωτιά, αλλά η φωτιά έσβησε αμέσως μετά την επίθεση. Ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία. Επιπλέον, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο κούρδος ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία για εσκεμμένη αδράνεια απέναντι στην αυξανόμενη βία στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.
 
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων χθες στο Ντιγιάρμπακιρ μετά τον φόνο του επικεφαλής ισλαμιστικής οργάνωσης αρωγής. Η έκρηξη της βίας ακολουθεί την ιστορική εκλογική νίκη του κόμματος HDP στις βουλευτικές εκλογές και την είσοδό του στο κοινοβούλιο, που στέρησε την αυτοδυναμία από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος δεν φαίνονται πουθενά.
 
Θα σκεφτόταν κανείς ότι περιμένουν να αφήσουν τη χώρα να ολισθήσει προς τον εμφύλιο πόλεμο για να μπορούν να πουν 'Κοιτάξτε πόσο πολύτιμο είναι το AKP;», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση. Το μεσημέρι της Τρίτης, το τουρκικό πλοίο υποκλοπών «Τσανταρλί» εισήλθε μέσα στο πεδίο βολής Άνδρου, ενώ ήταν σε εξέλιξη η άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού. Το πλήρωμα του «Τσανταρλί» μέσω ασυρμάτου ισχυρίστηκε ότι «το πεδίο βολής δεν είναι αναγνωρισμένο», όταν η ελληνική φρεγάτα «Κανάρης» το προσέγγισε και το κάλεσε να απομακρυνθεί από το ενεργοποιημένο πεδίο βολής με το επιχείρημα ότι πραγματοποιούνται βολές και η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του τουρκικού πλοίου! Μάλιστα πληροφορίες από το Πεντάγωνο λένε ότι ενώ αρχικώς το τουρκικό πλοίο αποχώρησε στη συνέχεια επανέπλευσε και ξαναμπήκε μέσα στο πεδίο βολής της Άνδρου. Τότε, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα «Κανάρης» επαναπροσέγγισε το τουρκικό πλοίο υποκλοπών καλώντας το εκ νέου να απομακρυνθεί κάτι που τελικώς συνέβη. Δύο μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από αυτό. Ο κυβερνήτης του όμως δεν άλλαζε πορεία μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ “έσκασε” περίπου 300 γιάρδες από τη πλώρη του. Δίπλα του είχε φθάσει ήδη η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», η οποία μέσω ασυρμάτου ενημέρωνε το τουρκικό σκάφος ότι “δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα”. Μόνο τότε το τουρκικό σκάφος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το χώρο της άσκησης. Στη μνήμη των 40 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τις μάχες για κατάκτηση της Θράκης διοργανώνονται στις 14/6/2015 τα "40 Κουρμπούνια".
 
Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους «burasibatitrakya» (TourkikaNea) «Ο οθωμανικός στρατός μετά την κατάληψη της Αδριανούπολης και του Διδυμοτείχου συνέχισε την πορεία του προς τα δυτικά, και στην περιοχή Τανριντάγ υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις. Οι Τούρκοι επιδρομείς είχαν επικεφαλής τους 40 στρατιώτες από την περιοχή του Χορασάν, είχαν εκατοντάδες θύματα-μάρτυρες αλλά τελικά κέρδισαν μεγάλες νίκες και κατέκτησαν την περιοχή. » Αυτή η σύγκρουση λοιπόν λέγεται «40 Πολεμιστές» επειδή σε αυτήν πέθαναν οι 40 πολεμιστές που είχαν έρθει από το Χορασάν. Ο εορτασμός λοιπόν της νίκης των 40 πολεμιστών λεγόταν «Γιορτή των Πολεμιστών», «Θυσία Πολεμιστών» και τέλος στις μέρες μας «40 Κουρμπάνια». Με βάση την παράδοση τα «40 Κουρμπάνια» αιώνες τώρα γιορτάζονταν κατά την πρώτη Πέμπτη και 40 μέρες από το Χιντρελλέζ .
 
Στις μέρες μας όμως για να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή μεταφέρθηκε την Κυριακή». Η εκδήλωση γίνει στο χωριό Χλόη, από τα πιο μακρινά χωριά από την Κομοτηνή, αφού και ο δρόμος στα τελευταία χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Να διοργανώνεται σε ελληνικό έδαφος, από τους μουσουλμάνους της Θράκης (τουρκικό Προξενείο) γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle, 250 άτομα από το Κοσσυφοπέδιο έχουν ήδη μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS, ενώ βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στο Ίντερνετ, με τίτλο «Μήνυμα προς τους ανθρώπους των Βαλκανίων» δείχνει έναν άνδρα- θεωρείται πως πρόκειται για Βόσνιο- ο οποίος προτρέπει σε βομβιστικές επιθέσεις, δηλητηριασμούς και γενικότερα τρομοκρατικές ενέργειες.
 
Σημειώνεται πως, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του Russia Today, το βίντεο που καλεί σε τζιχάντ στα Βαλκάνια εμφανίστηκε λίγο πριν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Σαράγεβο, με συμμετέχοντες τζιχαντιστές που φέρονται να ήταν από την Αλβανία, τη Βοσνία και το Κόσοβο- ωστόσο δεν γινόταν άμεση αναφορά στην επίσκεψη. Γίνεται κατανοητό , πως ο "Σουλτάνος", Ρ.Τ.Ερντογάν τα "δίνει όλα" τόσο σε Αιγαίο, Θράκη ενώ έβαλε στο παιχνίδι και τους τζιχαντιστές της ISIS προκειμένου νε πιέσει με κάθε τρόπο και μέσω ενός θερμού επεισοδίου να ξαναβγεί το κόμμα του αυτοδύνομο σε δεύτερες εκλογές στην Τουρκιά...
Η κλασική τακτική της εξαγωγής τουρκικής πολιτικής κρίσης με θύμα την Ελλάδα...