Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ... !!!

Πατριωτικό διάγγελμα Τσίπρα και δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου (video)






Δεν μπορούμε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη του λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός
Σε ένα πατριωτικό διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε προς τον ελληνικό λαό το μήνυμα της υπερήφανης αντίδρασης στον ωμό εκβιασμό και την προσπάθεια... υποταγής που επιχειρούν οι τοκογλύφοι δανειστές, εξαγγέλλοντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή μη της πρότασης των δανειστών.
Εμφανώς συγκινημένος, ο Ελληνας πρωθυπουργός έσπευσε μέσω του διαγγέλματος να στείλει και ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και υπερηφάνειας προς τον ελληνικό λαό, δείχνοντας με το δικό του τρόπο, τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησής του να πει ΟΧΙ στους δανειστές και την πρότασή τους.
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά τα μέτρα της συμφωνίας και συγκεκριμένα εάν τα αποδέχεται ή όχι ο ελληνικός λαός.
Συγκαλείται η ελληνική βουλή σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου, προκειμένου να εγκρίνει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Ηδη, πριν το διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά, αρχικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και εν συνεχεία τους πολιτικούς αρχηγούς. Παράλληλα, ενημέρωσε για την απόφασή του, τόσο την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάριο Ντράγκι.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
Το Newsbomb.gr ήταν το μοναδικό Μέσο στην Ελλάδα που από νωρίς το απόγευμα αποκάλυψε την πρόθεση του Πρωθυπουργού και τις εισηγήσεις που δεχόταν για να προχωρήσει στο διάγγελμα, μέσω του οποίου θα απέρριπτε κατηγορηματικά την πρόταση των δανειστών. 
Διαβάστε αναλυτικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού:
"Η κυβέρνηση δίνει μια μάχη προκειμένου να εφαρμόσει την δική σας εντολή προκειμένου να τερματιστεί η λιτότητα, με μια βιώσιμη συμφωνία. Σε όλο αυτό το διάστημα, μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές επιταγές. Ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε.
Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι προτάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στόχος των Θεσμών, είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.
Οι προτάσεις αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη λιτότητα και κάνουν πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη, οι Ευρωπαίοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη. Η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον της χώρας μας. Εισηγήθηκα τη διοργάνωση δημοψηφίσματος. Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο, σας καλώ να απαντήσετε περήφανα. Στον αυταρχισμό και τη λιτότητα να απαντήσετε με ψυχραιμία. Η Ελλάδα να στείλει ένα μήνυμα δημοκρατίας. Δεσμεύομαι ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής όποιο και αν είναι αυτό. Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/600662/dimopsifisma-stis-5-ioylioy#ixzz3eEzmeTI5