Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!! ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ SENTINEL !!!








Ο άγνωστος κόσμος μιας φυλής στο νησί Sentinel !!!

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν καμία σχέση με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φυλές όμως που είναι εντελώς απομονωμένες από τον παγκόσμιο πολιτισμό και όπως είναι φυσικό δεν βλέπουν με καλό μάτι κάθε επικοινωνία με τον «έξω κόσμο»… Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το odditycentral.com, η φυλή στο νησί Sentinel, το οποίο βρίσκεται μεταξύ της Μιανμάρ και της Ινδονησίας, στον Κόλπο της Βεγγάλης, χαρακτηρίζεται ως το πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι της συγκεκριμένης φυλής, που κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους (υπολογίζονται ανάμεσα στους 40 με 500) υποδέχονται με δόρατα και βέλη οποιονδήποτε πατήσει στον τόπο τους.

Εκτιμάται ότι οι Sentinelese (το όνομα της φυλής) είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Αφρικής και ζουν στο νησί σχεδόν για 60.000 χρόνια.

Σημειώνεται ότι δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε αποστολή διάσωσης που επισκέφτηκε το νησί μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004. Ένας πολεμιστής ξεπήδησε τότε μέσα από την πυκνή ζούγκλα και έριξε βέλη στο ελικόπτερο.

Πέρα από τον ακριβή αριθμό των μελών της φυλής, άγνωστη παραμένει η γλώσσα τους ή άλλες συνήθειες των Sentinelese.

Το 1896 ένας κατάδικος που το έσκασε από τις Βρετανικές φυλακές των Andamans, κατά λάθος ξεβράστηκε στο νησί, και μερικές μέρες αργότερα βρήκαν το πτώμα του στη παραλία, τρυπημένο με βέλη και με κομμένο το λαιμό.

Τέλος, η τελευταία συνάντησή μαζί τους είχε το ίδιο αποτέλεσμα καθώς, δύο ψαράδες δολοφονήθηκαν, ενώ ψάρευαν παράνομα κοντά στο νησί