Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ... !!! 16 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ... !!!

ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η… «ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 16 ΝΗΣΙΩΝ

YUNAN İŞGALİ 1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

 Την ίδια ώρα που οπρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια διεθνούς Διάσκεψης όπου θα έχει και συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι στην Τουρκία τραβούν αγρία το σχοινί σχετικά με την υπόθεση της «παράνομης», όπως υποστηρίζουν, κατοχής από την Ελλάδα 16 νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος Σμύρνης, Tacettin Çolak και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος, «Halkın Kurtuluş Partısı», έκανε προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας για την υπόθεση της παράνομης όπως υποστηρίζει κατοχής από την Ελλάδα, 16 νησιών του ανατολικού Αιγαίου τα οποία… ανήκουν στην Τουρκία!
Όπως αναφέρεται στην προσφυγή εκτός από τα 16 συγκεκριμένα νησιά τονίζεται πως για περίπου… 152 (!!!) νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, είναι αμφισβητουμένη η κυριαρχία και θα πρέπει η Τουρκία να προστατέψει τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή αυτή.
Στην προσφυγή αναφέρονται ονομαστικά πολλά γνωστά νησιά όπως το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες, το Γαιδουρονήσι, η Κίναρος για τα οποία έχει γίνει λόγος τελευταία και αλλά ενώ τονίζεται πως η Ελλάδα σε πολύ από αυτά τα νησιά έχει εγκαταστήσει παράνομες φρουρές, ακόμα και μόνιμες κατοικίες, στην προσπάθεια της να… κατοχυρώσει την παράνομη κατοχή τους.
1-647E-7B0B-F806
Η προσφυγή επικαλείται το άρθρο 23 του τουρκικού συντάγματος, που αναφέρει την υποχρέωση του τουρκικού κράτους να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας όταν αυτά παραβιάζονται από ξένη χώρα.

Λοιπόν… αναμένουμε την…απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr