Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«ΚΑΖΑΝΙ» ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ !!!

xartis11-600x458

«ΚΑΖΑΝΙ» ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ! Έρχεται Νατοϊκή εισβολή στη Λιβύη! Πότε θα γίνει και ποια η εμπλοκή της Ελλάδας – ΧΑΡΤΗΣ

Αποκαλυπτικές για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή*** στη Μεσόγειο είναι οι επίσημες ανακοινώσεις τηςΕλλάδας, της Ιταλίας και της Μάλτας, οι οποίες έχουν κλείσει τους εναέριους χώρους τους για αεροσκάφη που προέρχονται από την Λιβύη.

Το ταυτόχρονο κλείσιμο των εναέριων συνόρων τριών χωρών, προαναγγέλλει ουσιαστικά την επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη, σε συνδυασμό μάλιστα με τιςΝΑΤΟϊκές ασκήσεις που έχουν ενταθεί στην περιοχή.

Η Ιταλία πρώτη ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της στα αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη.

libya italy notam

Ακολούθησε με ανάλογη ανακοίνωση η Μάλτα.

libya malta notam

Σήμερα εκδόθηκε παρόμοια ΝΟΤΑΜ και από την Ελλάδα.

libya notam 2

Παράλληλα, η πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ «Phoenix Express 2016″ (Φοίνικας 2016) που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις 17 Μαϊου, φιλοξενείται από το ελληνικό ΚΕΝΑΠ στη βάση της Σούδας.

Τα σενάρια της άσκησης επικεντρώνοντια γεωγραφικά στην βόρεια Αφρική και συμεμτέχουν δυνάμεις από την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Τυνησία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ναυτικές επιχειρήσεις κατευθύνονται από την έδρα του 6ου αμερικανικού στόλου στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η άσκηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Μαϊου και αμέσως μετά, αναμένεται να ξεκινήσουν δυο αεροπορικές ασκήσεις της Συμμαχίας μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

nato-notam-air

notam nato anefodiasmos

Από τη δέσμευση των περιοχών που έχουν γίνει με ΝΟΤΑΜ, γίνεται αντιληπτό ότι η προετοιμασία αφορά την επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη.

Ιπτάμενα τάνκερ θα ανεφοδιάσουν αεροσκάφη, τόσο δευτικά της Πελοποννήσου και Κρήτης όσο και νότια.

Στην περιοχή που έχει δεσμευτεί νότια της Κρήτης και της Καρπάθου, εκτιμάται ότι τα αεροσκάφη μπορεί και να προέρχονται από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Φαίνεται ότι γίνεται προσομοίωση συνθηκών για αεροπορική υποστήριξη επιχειρήσεων στην Λιβύη.

Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά μάλιστα την ελληνική ΝΟΤΑΜ, παρατηρεί ότι η χώρα μας αναμένεται να υποδεχθεί συμμαχικά αεροσκάφη που θα προέρχονται από τη Λιβύη και θα έχουν άδεια να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Γράφει χαρακτηριστικά: MILITARY AIRCRAFT OF OTHER NATIONS ONLY IF AUTHORIZED BY COMPETENT HELLENIC MILITARY AUTHORITY.

Τέλος όσον αφορά στο πότε αναμένεται να γίνει η επέμβαση, αν κρίνουμε από τις ΝΟΤΑΜς της Ιταλίας και της Μάλτας, θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Βέβαια, η απάντηση είναι πολύ πιο σύνθετη και εξαρτάται από άλλους παράγοντες, ωστόσο είναι μια σοβαρή ένδειξη για την ημερομηνία.

Δείτε στον χάρτη τις περιοχές που έχουν δεσμευτεί για τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις.

*** στη Μεσόγειο

Πηγή: Ιωάννα Ηλιάδη από onalert.gr.