Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ... ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ !!!

Eπιχείρηση της Εuropol για τον εντοπισμό τζιχαντιστών σε Ελλάδα και Ιταλία

o-JIHAD-facebook

Η Europol αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό υπόπτων για τζιχαντιστική δράση στα hot spots στην Ελλάδα και την Ιταλία. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol, Μανουέλ Ναβαρέρε Πανίγκουα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην »El Pais», ανέφερε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, την Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου «να εντοπιστούν πιθανώς επικίνδυνα άτομα που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες».

Ο Μανουέλ Ναβαρέρε Πανίγκουα υποστήριξε επιπλέον ότι οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό κύμα και, παριστάνοντας τους πρόσφυγες, μπαίνουν κρυφά στην Ευρώπη.

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει υποτιμήσει την απειλή των τζιχαντιστικών οργανώσεων. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός», επισήμανε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή υπηρεσία αστυνόμευσης θα εργαστεί και για την εξάρθρωση δικτύων παράνομης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και πως οι «επισκέπτες αστυνομικοί» θα ξεκινήσουν το έργο τους από το καλοκαίρι και μετά.


olympia