Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΝΕΑ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ !!! ΑΠΟ ΤΟ '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' !!!

«Δια χειρός Χριστόφορου Τσανάκα»



Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας με τίτλο «Δια χειρός Χριστόφορου Τσανάκα», την Δευτέρα 16 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο Θήβας στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» με κύριο ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Μελέτιο Θανάσου που διετέλεσε επί σειρά ετών στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γιός του, αρχιμανδρίτης Πατήρ Γεώργιος Θανάσου, που διακονεί στην ιερά μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας. Επίσης παραβρέθηκε και ο  εκπρόσωπος του σεβασμιότατου ποιμενάρχη μας Πατέρας Γεώργιος Τουλουμάκος, Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Καλλικρατικού δήμου Θήβας κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Αναστάσιος Καμούτσης, οι επικεφαλείς των συνδυασμών Ώρα Ευθύνης κ. Σταμάτης Χαλβατζής, Κίνημα Πολιτών κ. Κατσέλης Γεώργιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαβασιλείου Γρηγόριος, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο πρώην Υπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Γεώργιος Κατσιμπάρδης η προϊσταμένη του ΔΟΘ κα. Ζαμπάκου Κωνσταντίνα καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η Βυζαντινή χορωδία του συλλόγου ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ευαγγελιστής Λουκάς», καθώς και η παιδική χορωδία φίλων παραδοσιακής μουσικής, με επικεφαλή τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής, πρωτοψάλτη του ιερού μητροπολιτικού ναού Θηβών κ. Αντώνιο Τσαρουχά.
  
Ενώ ο φιλόλογος και καθηγητής βυζαντινής μουσικής κ. Ιωάννης Θανάσου εξήγησε στους παραβρισκόμενους τι σημαίνει  ο τίτλος του συλλόγου «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας».
Ο Σύλλογος Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας  τίμησε τον αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Μελέτιο Θανάσου  και την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας Πατέρας Γεώργιος Τουλουμάκος, την χήρα του μακαριστού Χριστοφόρου Τσανάκα, Ιωάννα Τσανάκα τίμησε εκ μέρους του συλλόγου ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Καλλικρατικού δήμου Θήβας κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης και τον πρωτοψάλτη Αντώνιο Τσαρουχά τίμησε ο πρόεδρος του Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας κ. Πέππας Γεώργιος.
Στον σύλλογο Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας  προσφέρθηκε παρτιτούρα του συνδέσμου «Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής» που απεικονίζει την εικόνα της γέννησης του Ιησού Χρηστού που έχει Αγιογραφήσει ο Χριστόφορος Τσανάκας. Την παρτιτούρα αυτή παρέδωσε στον σύλλογο ο εκπρόσωπος του συνδέσμου κ. Βάσως Βασιλείου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δικηγόρος και μέλος του συλλόγου κ. Δημήτριος Μπάκας.
Παράλληλα λειτουργεί και έκθεση των έργων και προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου -  αγιογράφου στην αίθουσα «ΣΕΜΕΛΗ» στο συνεδριακό κέντρο Θήβας που θα διαρκέσει από τις 16-5 έως τις 31-5 από τις 18:30 – 21:00 πλην Κυριακής.
Συντάκτης Σπύρος Πέππας για την εφημερίδα ΣΚΥΤΑΛΗ & το Ράδιο Θήβα 97,5

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ: