Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!




Ένας μήνας εκδηλώσεων για τον εορτασμό του
Στις 7 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου

Ένας μήνας εκδηλώσεων για τον εορτασμό του
Στις 7 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.  Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β'.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού της Βοιωτίας, περιλαμβάνεται μεταξύ των σημαντικότερων της Ελλάδος και η έναρξη λειτουργίας του  θα σημάνει μία νέα εποχή για το Δήμο μας συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Για τους λόγους αυτούς και μετά από συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, ο Δήμος Θηβαίων συνδιοργανώνει ένα ΦΕΣΤΙΒΑΛ με ποικίλες εκδηλώσεις από τις 8 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2016 ( δείτε εδώ το πρόγραμμα)
Παράλληλα ενημερώνουμε ότι η τελετή των εγκαινίων, που θα ξεκινήσει στις 19:00 (είσοδος με πρόσκληση), θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση σε γιγαντοοθόνες στην Πλατεία Κεραμοπούλλου & στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας. Στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr θα αναρτηθεί και ο ειδικός σύνδεσμος της δορυφορικής λήψης, μέσω του οποίου ο κάθε πολίτης από τον υπολογιστή του θα μπορεί να παρακολουθήσει την τελετή των εγκαινίων. 


Μετά τα εγκαίνια και ώρα 22:00 θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση “7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας” με τη συμβολική-φιλική συμμετοχή των:  Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα, τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.