Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ να υπαρχουν άνθρωποι που να πρέπει να κλέψουν για να φάνε! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

πεινα-620x330
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ να υπαρχουν άνθρωποι που να πρέπει να κλέψουν για να φάνε! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

Ιταλία: Η κλοπή φαγητού λόγω πείνας δεν είναι έγκλημα
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι το να κλέβει κανείς μικρή ποσότητα φαγητού ωθούμενος από την πείνα δεν αποτελεί αδίκημα και αθώωσε άστεγο που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως

Ο Ουκρανός Ρομάν Οστριακόφ συνελήφθη το 2011 σε ένα σούπερ μάρκετ στη Γένοβα, έχοντας κλέψει φαγητό αξίας μόλις 4,07 ευρώ, όταν ένας πελάτης τον εντόπισε και ανέφερε το περιστατικό σε μέλος του προσωπικού. Ο άστεγος άντρας καταδικάστηκε, πρωτοδίκως, σε έξι μήνες φυλάκιση και την καταβολή προστίμου 100.000 ευρώ. Ο άστεγος είχε πάρει από σουπερμάρκετ, χωρίς να πληρώσει, ένα λουκάνικο και λίγο τυρί, αξίας τεσσάρων ευρώ και επτά λεπτών. Μετά την καταδίκη του δικαστηρίου της Γένοβας αποφάσισε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος και τον αθώωσε.
«Η κατάσταση του κατηγορούμενου και οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η οικειοποίηση των τροφίμων αποδεικνύουν ότι αποφάσισε να αφαιρέσει μικρή ποσότητα φαγητού για να αντιμετωπίσει την άμεση και απόλυτη φυσική απαίτηση να μπορέσει να τραφεί, δρώντας, κατά συνέπεια, σε κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από έκτακτη ανάγκη», τονίζουν τα μέλη του ιταλικού Αρείου Πάγου.
Ο πρόεδρος της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons, Kάρλο Ριέντσι, θέλησε να σχολιάσει ότι «πρόκειται για μια απόλυτα λογική απόφαση, διότι μια κλοπή η οποία οφείλεται σε πείνα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί εγκληματική πράξη».
Σε δημοσίευμα της Corriere della Sera διαβάζουμε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κάθε μέρα 615 άτομα προστίθενται στις τάξεις των φτωχών στην Ιταλία. «Ήταν αδιανόητο ο νόμος να μη λάβει υπόψη την πραγματικότητα».
Ο Ριέντσι, παράλληλα, τονίζει ότι έχει αυξηθεί, τα τελευταία χρόνια, και ο αριθμός Ιταλών -κυρίως ηλικιωμένων- που αναγκάζονται να κλέβουν μικρή ποσότητα τροφίμων στα σουπερμάρκετ, διότι σύνταξη και το όλο εισόδημά τους δεν αρκεί για να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες. «Σε αυτή την περίπτωση είναι το κράτος που διαπράττει αδίκημα», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος του Codacons.
https://olympia.gr