Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

'' ΛΕΥΚΗ ΘΥΕΛΛΑ '' !!! ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!! ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ !!!


Τουρκία: Άρχισε η άσκηση «Λευκή Θύελλα- 2016» στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά !!!


Μάιος 16, 2016.

Άρχισε από σήμερα  16 Μαΐου και θα κρατήσει μέχρι τις 27 του μήνα η  τουρκική άσκηση «Λευκή Θύελλα- 2016» (Beyaz Fırtına 2016) που θα διεξαχθεί σε Μαρμαρά, Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο,  με πραγματικά πυρά- πυροβόλα και τορπίλες, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.




Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας και του τουρκικού λιμενικού σώματος με στόχο  τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ετοιμότητας σε πόλεμο καθώς και την ασφάλεια στη θάλασσα, όπως αναφέρεται.



Σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού θα δοκιμασθεί η ικανότητα του τουρκικού ναυτικού σε συνθήκες πραγματικού πολέμου με τη χρήση τεχνολογίας υψηλής ποιότητας, με πραγματικά κατευθυνόμενα βλήματα εναντίον σκαφών επιφανείας,  μη επανδρωμένων στόχων, με πυροβόλα και τορπίλες.


 Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στην Ίβρο, Φώκαια, Σμύρνη, Τσεσμέ, Κουσάντασι, Αλικαρνασσό, Ντάτσα, Μαρμαρίς, Άκσαλτζαρ και Τένεδο όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών για τους Τούρκους ήρωες, όπως σημειώνεται από το ‘Haberler.