Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ !!! ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ '' !!!





16/6/2016
Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΡΘΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ … ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Καθοριστική ήταν η ¨Ειδική Έκδοση¨ με τίτλο
¨ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ¨

Μια τιμητική αναγνώριση της προσφοράς και της αξίας της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ στο πολιτισμό και τον αθλητισμό της χώρας μας, τελικά ήρθε (όχι από την Ελλάδα) αλλά … από την Ευρώπη και την Αμερική.
      ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ : '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ''

Συγκεκριμένα ο γνωστός ¨Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ¨ (WADA) – που έχει έδρα στον Καναδά και παράρτημα στην Ευρώπη – με κριτήρια τη συστηματική και ποιοτική δουλειά, που κάνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, την επέλεξε, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλίας, του Μπέρμιγχαμ και της Κοπεγχάγης, όπως επίσης και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς αντιντόπινγκ φορείς United Kingdom Anti-Doping (UKAD) και Anti-Doping Denmark (ADD) – να μετάσχει σε ένα σημαντικό Πρόγραμμά της.
Αφορά την εκπαίδευση νεαρών αθλητριών και αθλητών με στόχο τη μετάδοση, απευθείας σε αυτούς, της γνώσης των κινδύνων που εγκυμονεί η χρήση αναβολικών. Το πολλά υποσχόμενο τούτο Πρόγραμμα θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.
Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή αυτή, που τιμά και τη χώρα μας, έπαιξε και η ¨Ειδική Έκδοση¨ (επισυνάπτεται το σχέδιο του εξωφύλλου της) των πρακτικών της ¨Ημερίδας¨, που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2016 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο ¨ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ¨.
Η έκδοση αυτή ετοιμάζεται σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής και τον ΣΕΓΑΣ, θα τυπωθεί δε σε ικανό αριθμό αντιτύπων, και θα διανεμηθεί σε Πανεπιστήμια, Λύκεια, Αθλητικές Ομοσπονδίες και Αθλητικά Σωματεία. Έτσι, μεγάλος αριθμός φορέων και πολιτών της πατρίδας μας θα έχει πρόσβαση και θα μπορεί να πληροφορείται για το νέο αυτό κίνδυνο που προέκυψε για τη Νεολαία, σχετίζεται δε με το Γενετικό Ντόπινγκ.
Υ.Γ. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι, ενώ τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και η Γ.Γ. Αθλητισμού, γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ για την πλατειά ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα θέματα της Ολυμπιακής Ιδέας και του Ντόπινγκ, εντούτοις ¨κρατούν κλειστές τις πόρτες τους¨, που όμως τις άνοιξαν η WADA και τα τρία προαναφερόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Γνωρίζουν, μάλιστα, ότι ιδρυτικά μέλη της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, που μετέχουν ενεργά και ως ομιλητές σε ¨Ημερίδες¨ τις οποίες εκείνη διοργανώνει, είναι πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν αναπληρωτής πρύτανη, επίσης υπουργοί και πρώην υπουργοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Ακόμη γνωρίζουν, οι πολιτικά προϊστάμενοι των προαναφερόμενων Ελληνικών Υπουργείων, ότι η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ έχει πραγματοποιήσει κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, και με μεγάλη επιτυχία, υπό την Αιγίδα του πρώην Προέδρου Καρόλου Παπούλια, του νυν Προέδρου Προκοπιου Παυλοπουλου και, τώρα, της Βουλής των Ελλήνων,  δεκατρείς (13) ενημερωτικές  ¨Ημερίδες¨: δύο στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου και ΟΑΚΑ), μία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Λάρισα), μία σε τρία Λύκεια (Θήβα), και από μία σε έδρες Περιφερειών και άλλων μεγάλων πόλεων (Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Χίο, Κέρκυρα, Καστοριά, Τρίκαλα, Καλαμάτα, ενώ ετοιμάζει μία ακόμη για τα Χανιά, στις 12/6/2016). Παρόλα αυτά τα προαναφερόμενα Υπουργεία – προφανώς λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που έχουν – δεν έδειξαν ακόμη ενδιαφέρον, την ίδια περίοδο που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον η WADA και τα τρία Πανεπιστήμια της Θεσσαλίας, του Μπέρμιγχαμ και της Κοπεγχάγης.