Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ !!!

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Σχεδίαζαν να στήσουν "Ίμια" στη Ρω

Με «καυτή πατάτα» μοιάζουν τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας. Μετά από όλο τον ντόρο που έχει γίνει με το δημοσίευμα που θέλει Τούρκο επιχειρηματία να ενδιαφέρεται να αγοράσει 6 ελληνικές νησίδες, ένα σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως οι Τούρκοι ετοίμαζαν επεισόδιο τύπου "Ίμια" προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή. Απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν πως οι Τούρκοι ετοίμαζαν να καταλάβουν το νησί της Ρω.


Τα έγγραφα, που αποκαλύπτουν το ρόλο συμμαχικών δυνάμεων στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας μας και εξηγούν το πώς οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση, φέρνει στη δημοσιότητα το περιοδικό Επίκαιρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι γείτονες ετοίμαζαν σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, τύπου "Ίμια", προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή, απλά το σχέδιο θα εκτελούνταν στο νησί της Ρω.

Πιο συγκεκριμένα, δύο άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και η Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, μόλις δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη των εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν την κατάσταση, με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα της χώρας εκείνη την περίοδο.
Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως οι Τούρκοι είχαν στα σκαριά θερμό επεισόδιο στη Ρω, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν στα Ίμια, δεδομένο που η ΕΥΠ γνώριζε και για το οποίο είχε ενημερώσει την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
Το σχέδιο κατάληψης του νησιού είχε εκπονηθεί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με στόχο να θέσουν την Ελλάδα μπροστά σε αδιέξοδα που θα αφορούσαν την οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το σχέδιο φαίνεται πως ήταν πολύ καλά μελετημένο αφού η αφορμή για το επεισόδιο θα δινόταν από στημένη κατάσταση που θα εκδηλωνόταν κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου του 2009 και θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απόβαση Τουρκικών δυνάμεων στο νησί για να καταλάβουν και να εξουδετερώσουν Έλληνες στρατιώτες.
Με το πέρας του επεισοδίου, η Τουρκία θα προχωρούσε σε επέκταση των χωρικών της υδάτων προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, πως οι Τούρκοι είχαν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος με μαχητικά αεροσκάφη τα οποία έπεζαν τον ρόλο του αντιπερισπασμού πραγματοποιώντας υπερπτήσεις και παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο ώστε η Ελλάδα να στρέψει τη προσοχή της εκεί και όχι σε αυτό που ετοιμάζουν.
Σκοπός της τουρκικής πλευράς ήταν να κλιμακωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ και τα Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευαν προπαγανδιστικά κείμενα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Ο Δεκέμβρης του 2008 και ο ρόλος των ξένων μυστικών υπηρεσιών
Ταυτόχρονα και σύμφωνα με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης της ΕΥΠ, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2009, αναφέρεται η συνεργασία ξένων δυνάμεων με τη νέα γενιά τρομοκρατών αλλά και η στοχοποίηση του τότε πρωθυπουργού.
Η ΕΥΠ παραδέχεται πως το εσωτερικό της χώρας οκτώ μήνες μετά τα "Δεκεμβριανά" είναι ακόμη ασταθές και τα στοιχεία να δείχνουν σημαντικό έργο τρομοκρατικών ομάδων που στόχευαν την οικονομική απορρύθμιση της χώρας.
"Η εξεγερμένη μειοψηφία έχει ετερόκλητη σύνθεση αλλά ανατρεπτικό παρανομαστή", σημειώνεται χαρακτηριστικά.
newstoday